Prihlásiť sa Odoslať Novinky :: FAQ :: Rozšírené vyhľadávanie :: Napísali o nás :: Ankety
Main Menu
· Home
· 
· FAQ
· 
· Diskusia
· 











Main Menu
· Domov

Moduly
· AvantGo
· Downloads
· FAQ
· News
· Recommend Us
· Reviews
· Search
· Sections
· Stats
· Topics
· Top List
· Web Links
· Forum

Jazyk
Výber jazykovej mutácie:



The time now is 04.12.2022 - 20:54


Dark Fiber od BA/Kopcianksej do vzdialneho data centra

Post new topic Reply to topic
View previous topic Printable version Log in to check your private messages View next topic
 
Author Message
PCnity
Post subject: Dark Fiber od BA/Kopcianksej do vzdialneho data centra  PostPosted: 16.07.2022 - 14:42 #114071
Ucen


Joined: Okt 11, 2003
Posts: 728
Location: Samorin
Hello,

obraciam sa na vas s otazkou, ktora mi neda spavat posledne dni: Bolo by mozne a za aku cenu problizne si prenajat DF prepoj medzi niektorym z PoPov na Kopcianskej (Sitel, DCBA, ...) a nejakym vzdialanejsim data centrom?

Pointa je, ze chcem mat HW blizko seba (NL/Serverius bol v tomto super, ale letenky...), cize tak do 2 hodin cesty autom... A zaroven chcem mat moznost mat zapnutu synchronnu replikaciu medzi 2 rackmi.

Mne de facto nejde ani o DF, ani o L2, ale potrebujem rychlu linku medzi BA a idealne nieciom vzdialenym (napriklad Interxion vo VIE) kludne bez "ineho" IP tranzitu. Viete mi poradit kde sa pytat?
Dakujem!
 
 View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
psichac
Post subject: RE: Dark Fiber od BA/Kopcianksej do vzdialneho data centra  PostPosted: 20.07.2022 - 10:42 #114072
Basic


Joined: Júl 20, 2012
Posts: 94
Location: Bratislava
Musi to byt nutne mimo SR? Nestacilo by len na druhej strane Dunaja ?
Praha CE Colo je sice viac ako 2h autom, mozno by sme vedeli dat nejaku kapacitu min. 10Gbit. Alebo skusit cez Nix, oni by vedeli spravit aj Vieden.
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
PCnity
Post subject: RE: Dark Fiber od BA/Kopcianksej do vzdialneho data centra  PostPosted: 20.07.2022 - 12:27 #114073
Ucen


Joined: Okt 11, 2003
Posts: 728
Location: Samorin
psichac wrote: ›Musi to byt nutne mimo SR? Nestacilo by len na druhej strane Dunaja ?
Praha CE Colo je sice viac ako 2h autom, mozno by sme vedeli dat nejaku kapacitu min. 10Gbit. Alebo skusit cez Nix, oni by vedeli spravit aj Vieden.


Hello,

pisal som uz aj iopsu, aj perpetuusu... Akakolvek geo redundancia je lepsia nez ziadna. My mame aktualne off site cold backup v Brne, ale ten je prepojeny len "cez Internet" a mam tam data up to 24h stare (aspon dufam Very Happy.
Ako DR je to skvele, ale aktualne sa zase potrebujeme pohnut kusok dopredu a idealne by bolo mat synchronne repliky na 2 miestach... Len nechcem kombinaciu typu SWAN/Udernicka a DCBA/Kopcianska co je asi < 1 km.

Ad VIE: Nix ma nozicku v InterXion, cize cez nejaky Nessus ci ineho lokalneho Colo providera by sa dalo ist aj touto cestou. Imo by mi to vsak velmi pretrelilo rozpocet.
 
 View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
psichac
Post subject: RE: Dark Fiber od BA/Kopcianksej do vzdialneho data centra  PostPosted: 20.07.2022 - 13:56 #114074
Basic


Joined: Júl 20, 2012
Posts: 94
Location: Bratislava
tak v ramci Petrzalky este Vnet (SHC3) a v meste Telekom Varsavska, CNC (Swan) Devinska, alebo opat Vnet Digitalis. Urcite kazdy z nich je nejako prepojeny do Sitelu/DCBA.
Swan/Telekom asi nema na webe nejaky cennik/kalkulacku ako DCBA, na Vnet som nasiel trochu zasitu : https://www.vnet.sk/sk/pre-firmy/data/housing/
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
PCnity
Post subject: RE: Dark Fiber od BA/Kopcianksej do vzdialneho data centra  PostPosted: 20.07.2022 - 14:42 #114075
Ucen


Joined: Okt 11, 2003
Posts: 728
Location: Samorin
Len tak pre zaujimavost... V akom vztahu su CNC/Perpetuus a SWAN?
Prave u nich (GTS/Benestra... Udernicka) mam primarnu site, prave voci nej chcem backup. Je jasne, ze napajanie a chladenie a vseobecne budova je to ina, ale ak maju navzajom zavisly IP tranzit, vnimal by som to ako problem.

Moja prvotna myslienka bola, ziadat od SWANu len DF do sitelu ci DCBA a tam si zobrat nezavisly IP tranzit od napriklad od Cogentu, alebo O2BS, ... Lenze stale ma obtazuje ta myslienka, ze aj tak s tym bude uz vela roboty, ci to teda neurobit hned poriadne a nahradit nas aktualny CZ site niecim menej geo redundatnym, ale ze to pouzitelnym v rezime active/active. Cakal by som, ze od tych DC dostanem skor cenove ponukyu Smile Takto ma natahuju...
 
 View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
psichac
Post subject: RE: Dark Fiber od BA/Kopcianksej do vzdialneho data centra  PostPosted: 20.07.2022 - 17:25 #114076
Basic


Joined: Júl 20, 2012
Posts: 94
Location: Bratislava
Netusim ako to maju podelene, ak by mali viacero ASN, mozno by to bolo ok...

Kazdopadne, ak to mas teraz na Udernickej a chces ist niekam inam (DCBA/Sitel/mesto), potrebujes sa najskor dostat odtial niekam, moznosti :
-na "neutralnu podu" DF/lambda (DCBA/Sitel) a ak tam uz nebudes koncit, tak potom dalsi ISP do DC tvojho vyberu (DF/lambda/L2). Toto asi musis riesit najskor so Swanom. Bud nech ti povie, ci maju priamo inych ISPs u seba, alebo da ponuku na potrebnu transportnu sluzbu.

-zobrat L2 okruh swan-iny ISP do DC podla vyberu. Prepojenie v ramci ich infra, Sitel/Six.
Oni sami ti ponuky neposlu, musis vsetko dopytovat Sad

Od nas som uz nalinkoval kalkulacku na RH a spytal som sa kolegu na prepoj, aspon orientacne. L2 okruh 1Gbit 250e, 10Gbit 350e, lambda cca 350e + dohoda samozrejme. Najblizsie sme v Siteli a DCBA, cize tu by bola potrebna este moznost 1. Alebo to mozno vieme vybavit cele, netusim ako to chodi ku Swanu...
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
PCnity
Post subject: RE: Dark Fiber od BA/Kopcianksej do vzdialneho data centra  PostPosted: 20.07.2022 - 20:57 #114077
Ucen


Joined: Okt 11, 2003
Posts: 728
Location: Samorin
Vsak ja necakam, ze sa mi dakto ozve lebo to tu cita Smile)
Pisal som dotazy a ziadosti o CP aj mojmu key accounterovi v SWANe, aj na genericke kontakty IOPS(.sk) a PERPETUUS(.sk), aj mojmu key accounterovi v CZ aj na genericke kontakty InterXion...
A zatial jedina odpoved je od InterXionu, aj to taka, ze oni colo sluzby neriesia, tu sa ozvi jednej z tychto 3 firieim pre rack housing.


SWAN/Sitel (a v podstate aj DCBA) su tak blizko, ze tam by fakt DF nemal byt problem... Tak cakam na ponuku/cenu
 
 View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
PCnity
Post subject: RE: Dark Fiber od BA/Kopcianksej do vzdialneho data centra  PostPosted: 20.07.2022 - 21:00 #114078
Ucen


Joined: Okt 11, 2003
Posts: 728
Location: Samorin
psichac wrote: ›...Od nas som uz nalinkoval kalkulacku na RH a spytal som sa kolegu na prepoj, aspon orientacne. L2 okruh 1Gbit 250e, 10Gbit 350e, lambda cca 350e + dohoda samozrejme. Najblizsie sme v Siteli a DCBA, cize tu by bola potrebna este moznost 1. Alebo to mozno vieme vybavit cele, netusim ako to chodi ku Swanu...


Este si sa nepochvalil, (resp. ja neviem) ze co je to "od nas"? Napis PMku, mozete mi dat oficialnu CP.
 
 View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
Display posts from previous:     
All times are GMT
Post new topic Reply to topic
View previous topic Printable version Log in to check your private messages View next topic
 
Jump to:  

Powered by PNphpBB2 © 2003-2005 The PNphpBB Group
Credits

(C) SKFree 2002-2010: Powered by POSTNUKE. Môžete prebera? naše správy vo formáte XML(RSS)