Prihlásiť sa Odoslať Novinky :: FAQ :: Rozšírené vyhľadávanie :: Napísali o nás :: Ankety
Main Menu
· Home
· 
· FAQ
· 
· Diskusia
· 











Main Menu
· Domov

Moduly
· AvantGo
· Downloads
· FAQ
· News
· Recommend Us
· Reviews
· Search
· Sections
· Stats
· Topics
· Top List
· Web Links
· Forum

Jazyk
Výber jazykovej mutácie:



The time now is 29.05.2022 - 10:51


Mikrotik a multicast IP

Post new topic Reply to topic
View previous topic Printable version Log in to check your private messages View next topic
 
Author Message
fleg
Post subject: Mikrotik a multicast IP  PostPosted: 08.03.2017 - 16:27 #112490
Majster


Joined: Feb 05, 2003
Posts: 2686
Location: Topolcany
Chcem spojit servre v housingu zalohou cez Mikrotik switch (RB1100AHx2). Na servroch mi bezia Proxmoxy v clustri, bouzial pimarne komunikuju medzi sebou cez multicast jednotlive nody.
Viem, ze MT tusim nativne nepodporuje multicast, ale odpoved supportu bola, ze ked si doinstalujem multicast balicek bude vsetko ok. Moze mi to niekto potvrdit?
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website ICQ Number 
Reply with quote Back to top
neos
Post subject: RE: Mikrotik a multicast IP  PostPosted: 08.03.2017 - 18:13 #112493
Ucen


Joined: Aug 09, 2004
Posts: 752

RB1100 je router nie switch. Ak ti ide o L2 spojenie medzi 2 takymito boxami, tak si tam sprav L2 ethernet over IP tunel, cez ktory prejde multicast naisto.
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website ICQ Number 
Reply with quote Back to top
fleg
Post subject: RE: Mikrotik a multicast IP  PostPosted: 08.03.2017 - 19:44 #112494
Majster


Joined: Feb 05, 2003
Posts: 2686
Location: Topolcany
Je to RB, takze to bude to co si nastavim...kludne aj switch;o).
Ja som chcel nejaky vykonny, cenovo dostupny switch, ktory viem manazovat zvonku a RB mi vyhovuju.
Pozriem sa na ten tunel.
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website ICQ Number 
Reply with quote Back to top
Chalan
Post subject: RE: Mikrotik a multicast IP  PostPosted: 08.03.2017 - 21:28 #112496
Majster


Joined: Máj 12, 2004
Posts: 4579
Location: Bratislava
neviem co presne chces urobit ale ked som ja migroval proxmox server na novy, dal som ich do clustru, stacilo ze boli oba v jednom segmente a ziaden problem som nemal a ani som netusil ze to komunikuje cez multicast... bola to obycajna rb1100 ktora mala porty v bridge...
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website MSN Messenger ICQ Number 
Reply with quote Back to top
fleg
Post subject: RE: Mikrotik a multicast IP  PostPosted: 09.03.2017 - 08:29 #112498
Majster


Joined: Feb 05, 2003
Posts: 2686
Location: Topolcany
V podstate to, co ty, chcem mat jednotlive Proxmoxy v clustri.
No mne sa to sprajclo u zakaznika, ze mi fungoval cluster len chvilku a ked som potom patral preco sa nechcu spojit zistil som, ze to bude blokovanim multicastu po sieti. Da sa to obist nejakym harakiri cez ip, ale oficialne odporucanie je ist cez multicasty.
Chcel so nieco vykonne a co poznam, a preto som sa rozhodll pre MT, ale zablikala mi v hlave kontrolka, ze MT ma v defaulte nejake problemy s multicastom, tak som sem opat po dlhsom case zavital;o).
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website ICQ Number 
Reply with quote Back to top
Chalan
Post subject: RE: Mikrotik a multicast IP  PostPosted: 09.03.2017 - 10:52 #112500
Majster


Joined: Máj 12, 2004
Posts: 4579
Location: Bratislava
ak mas vsetky na jednom segmente a teda na jednom switchi ziaden problem mat nebudes... alebo chces pridat do clusteru proxmox co je za routerom, pripadne za natom?
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website MSN Messenger ICQ Number 
Reply with quote Back to top
Display posts from previous:     
All times are GMT
Post new topic Reply to topic
View previous topic Printable version Log in to check your private messages View next topic
 
Jump to:  

Powered by PNphpBB2 © 2003-2005 The PNphpBB Group
Credits

(C) SKFree 2002-2010: Powered by POSTNUKE. Môžete prebera? naše správy vo formáte XML(RSS)