Prihlásiť sa Odoslať Novinky :: FAQ :: Rozšírené vyhľadávanie :: Napísali o nás :: Ankety
Main Menu
· Home
· 
· FAQ
· 
· Diskusia
· 











Main Menu
· Domov

Moduly
· AvantGo
· Downloads
· FAQ
· News
· Recommend Us
· Reviews
· Search
· Sections
· Stats
· Topics
· Top List
· Web Links
· Forum

Jazyk
Výber jazykovej mutácie:



The time now is 03.04.2020 - 06:09


Skript pre MK

Post new topic Reply to topic
View previous topic Printable version Log in to check your private messages View next topic
 
Author Message
sef
Post subject: Skript pre MK  PostPosted: 22.04.2015 - 09:58 #108872
Basic


Joined: Feb 18, 2007
Posts: 418

Nazdar.

Mam ako branu MK CCR kde mam jednu hlavnu linku a druhu zaloznu linku. Ak spadne brana c.1 tak to hodi na branu c.2. Vsetko funguje az na niekolko zakaznikov ktory maju verejnu IP adresu kedze je tam pravidlo aby isly cez branu c.1. Chcel by som vytvorit nejaky skript aby ak spadne brana c.1 tak skript "zadisabluje" vsetky pravidla a necha iba masqeurade na branu c.2. a ked naskoci brana c.1 tak to znovu odblokuje vsetky pravidla. Nemate niekto to tak poriesene resp., ak mate nejaky skript resp odkaz na nejaky navod, demo verziu tak to sem hodte. Porp. nakipnite ako to urobit. Dakujem velmi pekne vopred.
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
pedro4444
Post subject: Skript pre MK  PostPosted: 22.04.2015 - 11:06 #108873
Ucen


Joined: Júl 15, 2011
Posts: 762

sef wrote: ›Nazdar.

Mam ako branu MK CCR kde mam jednu hlavnu linku a druhu zaloznu linku. Ak spadne brana c.1 tak to hodi na branu c.2. Vsetko funguje az na niekolko zakaznikov ktory maju verejnu IP adresu kedze je tam pravidlo aby isly cez branu c.1. Chcel by som vytvorit nejaky skript aby ak spadne brana c.1 tak skript "zadisabluje" vsetky pravidla a necha iba masqeurade na branu c.2. a ked naskoci brana c.1 tak to znovu odblokuje vsetky pravidla. Nemate niekto to tak poriesene resp., ak mate nejaky skript resp odkaz na nejaky navod, demo verziu tak to sem hodte. Porp. nakipnite ako to urobit. Dakujem velmi pekne vopred.


jasne mozes to urobit aj tak ze v netwatchi bude pingat nejaku ip ked spadne pusti skript v ktorom znova pojde ping cez ten a ten interface a ked splny podmienky ze neprejde ping zakaze pravidla podla komentu ktore si urcis.....

ale aby to bolo mozne este viac rozpis ako mas tie brany zapojene .
obidva konekty ti ustia v hlavnom a tam robis NAT???
alebo???
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
sef
Post subject: RE: Skript pre MK  PostPosted: 22.04.2015 - 11:51 #108874
Basic


Joined: Feb 18, 2007
Posts: 418

No ano presne tak. Obidva konekty ustia na hlavnej GW a tam robim NAT. Brana 1 je distance1 a brana2 je distance 2. Takze uz len skript na zablokovanie cca. 30 pravidiel a potom odblokovanie. To je vsetko.
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
pedro4444
Post subject: RE: Skript pre MK  PostPosted: 22.04.2015 - 14:46 #108875
Ucen


Joined: Júl 15, 2011
Posts: 762

sef wrote: ›No ano presne tak. Obidva konekty ustia na hlavnej GW a tam robim NAT. Brana 1 je distance1 a brana2 je distance 2. Takze uz len skript na zablokovanie cca. 30 pravidiel a potom odblokovanie. To je vsetko.


ak to chces robit takto tak co najjednoduchsie ak ti mozem poradit tie co chces hromadne zakazat si oznac komentom cesta1 a tie co potom povolit komentov cesta2 a potom das len nech zakaze vsetky co maju koment cesta1 a povoli co maju koment cesta2.

alebo bez skriptu by to aj slo keby ty za tym hlavnym islo este aktine zariadenie kde by si na tej druhej ceste mohol dodatocne spravit NAT...
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
Thomas
Post subject: RE: Skript pre MK  PostPosted: 22.04.2015 - 17:35 #108876
Majster


Joined: Okt 31, 2006
Posts: 2062
Location: TT
nadefinujem si v pravidlach in/out interface a nemusím sa drbať s nejakým skriptom
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website ICQ Number 
Reply with quote Back to top
pedro4444
14 Post subject: RE: Skript pre MK  PostPosted: 22.04.2015 - 23:19 #108880
Ucen


Joined: Júl 15, 2011
Posts: 762

Thomas wrote: ›nadefinujem si v pravidlach in/out interface a nemusím sa drbať s nejakým skriptom


Thomas: Skvely postreh Smile
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
sef
Post subject: RE: Skript pre MK  PostPosted: 22.04.2015 - 23:35 #108881
Basic


Joined: Feb 18, 2007
Posts: 418

Trosku obsirnejsie Thomas by si mohol rozviest? Dik.
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
pedro4444
Post subject: RE: Skript pre MK  PostPosted: 23.04.2015 - 08:29 #108884
Ucen


Joined: Júl 15, 2011
Posts: 762

sef wrote: ›Trosku obsirnejsie Thomas by si mohol rozviest? Dik.


mas siet 10.66.1.0/24

a v hlavnom mas v eth1 hlavny konekt a v eth2 backup a eth3 vstup siete.

tak nastavis dva krat masqurade a zadefinujes tam vstupne a vystupne porty.

pre hlavny konekt bude vystupny eth1 a pre backup eth2

samozrejme vstupny bude vzdy eth3
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
Display posts from previous:     
All times are GMT
Post new topic Reply to topic
View previous topic Printable version Log in to check your private messages View next topic
 
Jump to:  

Powered by PNphpBB2 © 2003-2005 The PNphpBB Group
Credits

(C) SKFree 2002-2010: Powered by POSTNUKE. Môžete prebera? naše správy vo formáte XML(RSS)