Prihlásiť sa Odoslať Novinky :: FAQ :: Rozšírené vyhľadávanie :: Napísali o nás :: Ankety
Main Menu
· Home
· 
· FAQ
· 
· Diskusia
· 











Main Menu
· Domov

Moduly
· AvantGo
· Downloads
· FAQ
· News
· Recommend Us
· Reviews
· Search
· Sections
· Stats
· Topics
· Top List
· Web Links
· Forum

Jazyk
Výber jazykovej mutácie:



The time now is 20.09.2020 - 07:19


rb1100 upgrade

Post new topic Reply to topic
View previous topic Printable version Log in to check your private messages View next topic
 
Author Message
Chalan
Post subject: rb1100 upgrade  PostPosted: 11.06.2014 - 08:23 #106656
Majster


Joined: Máj 12, 2004
Posts: 4579
Location: Bratislava
po upgrade z 5.26 na 6.13 sa zmenili latencie na branu nasledovne, je to podla Vas normalne? zatazenie CPU sa nezmenilo, v com je teda problem?

 
 View user's profile Send private message Visit poster's website MSN Messenger ICQ Number 
Reply with quote Back to top
Thomas
Post subject: RE: rb1100 upgrade  PostPosted: 11.06.2014 - 09:15 #106658
Majster


Joined: Okt 31, 2006
Posts: 2062
Location: TT
asi má ping nižšiu prioritu v systéme , tiež som si to všimol , prechádzajúce pakety majú tú istú latenciu ako pred upgradom
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website ICQ Number 
Reply with quote Back to top
Chalan
Post subject: RE: rb1100 upgrade  PostPosted: 11.06.2014 - 10:46 #106659
Majster


Joined: Máj 12, 2004
Posts: 4579
Location: Bratislava
ostatne porty idu OK, cize switchovane 1-4 6-10 routovana 5ka a aj routovana 13ka (tam bezi smokeping server) tam sa latencie nezmenili, len tento jeden uplinkovy 11ka do ktoreho je pripojeny media konvertor s konektom, dokonca sa tam zacal ukazovat packetlosss.

ten packetloss ma znervoznuje latencie ani nie...

a v 12ke je pripojeny tiez mediakonvertor ale iny s sc modulom backup linka a tam su latencie tiez OK...

takze tebe to robi tiez? na tom istom stroji ci mas aj ine? napr. ccrka kde sa ti to objavilo po upgrade?
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website MSN Messenger ICQ Number 
Reply with quote Back to top
Thomas
Post subject: RE: rb1100 upgrade  PostPosted: 11.06.2014 - 11:01 #106660
Majster


Joined: Okt 31, 2006
Posts: 2062
Location: TT
To je jedno hociaké RB aj jeden X86 stroj mi to začal robiť po ubgrade na 6.12 alebo vyššiu . Ako len blbo odpovedá to železo , prechádzajúce pingy sú OK . Ale mne to nevadí len mohli dať vedieť že niečo zmenili ...
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website ICQ Number 
Reply with quote Back to top
Chalan
Post subject: RE: rb1100 upgrade  PostPosted: 11.06.2014 - 11:06 #106662
Majster


Joined: Máj 12, 2004
Posts: 4579
Location: Bratislava
lenze ten graf co som postol tak tak to vyzera na hocico co je za tym portom Sad cize vsetko co tade tecie ma zhorseny ping... ping na tu RB1100 je prave OK a aj vsetko na ostatnych portoch, iba tento je zly...
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website MSN Messenger ICQ Number 
Reply with quote Back to top
Thomas
Post subject: RE: rb1100 upgrade  PostPosted: 11.06.2014 - 11:16 #106664
Majster


Joined: Okt 31, 2006
Posts: 2062
Location: TT
Čo máš v port status , nejaké errory , pause frame , dropy ?
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website ICQ Number 
Reply with quote Back to top
Chalan
Post subject: RE: rb1100 upgrade  PostPosted: 11.06.2014 - 11:27 #106665
Majster


Joined: Máj 12, 2004
Posts: 4579
Location: Bratislava
dropy ziadne error jediny pri RX FCS... TX pause je tam cca 85, RX pause nic... ako pastenm do konzoly status ale len jedneho portu? ked dam

/interface ethernet print stats ukaze to vsetky a teda tie posledne nevidim kedze nemam mega monitor Smile porad plz pastnem to sem...
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website MSN Messenger ICQ Number 
Reply with quote Back to top
Thomas
Post subject: RE: rb1100 upgrade  PostPosted: 11.06.2014 - 11:41 #106666
Majster


Joined: Okt 31, 2006
Posts: 2062
Location: TT
Code: › /interface ethernet print stats from=ether1

Skúšal si tam fixnúť rýchlosť portu , vypnúť autonegáciu ... ?
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website ICQ Number 
Reply with quote Back to top
Chalan
Post subject: RE: rb1100 upgrade  PostPosted: 11.06.2014 - 11:55 #106667
Majster


Joined: Máj 12, 2004
Posts: 4579
Location: Bratislava
neskusal... lebo s 5.26 to chodilo ok... mozem skusit ale radsej v noci aby som neodpasol nieco...

Code: ›                       name:          ether11
            driver-rx-byte:  372 148 911 827
          driver-rx-packet:      339 403 013
            driver-tx-byte:   50 780 830 470
          driver-tx-packet:      276 735 147
                  rx-bytes:    2 781 724 371
                 rx-packet:      339 403 013
              rx-too-short:                0
                     rx-64:       13 872 704
                 rx-65-127:       45 546 976
                rx-128-255:       26 305 299
                rx-256-511:        9 166 385
               rx-512-1023:        5 928 749
              rx-1024-1518:      238 592 679
               rx-1519-max:                0
               rx-too-long:                0
              rx-broadcast:           19 039
                  rx-pause:                0
              rx-multicast:            5 350
              rx-fcs-error:                1
            rx-align-error:                0
               rx-fragment:                0
               rx-overflow:                0
                rx-control:                0
           rx-length-error:                0
                   rx-drop:                0
                  tx-bytes:    4 079 791 257
                 tx-packet:      276 735 147
                     tx-64:       86 400 903
                 tx-65-127:      137 412 766
                tx-128-255:       23 300 464
                tx-256-511:        7 000 830
               tx-512-1023:        4 460 696
              tx-1024-1518:       18 159 572
               tx-1519-max:                0
               tx-too-long:                0
              tx-broadcast:        1 221 897
                  tx-pause:               84
              tx-multicast:            9 543
               tx-underrun:                0
    tx-excessive-collision:                0
     tx-multiple-collision:                0
       tx-single-collision:                0
     tx-excessive-deferred:                0
               tx-deferred:                0
         tx-late-collision:                0
                tx-control:                0


ale podla statusu to vyzera OK, tak neviem
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website MSN Messenger ICQ Number 
Reply with quote Back to top
neos
Post subject: RE: rb1100 upgrade  PostPosted: 11.06.2014 - 13:51 #106668
Ucen


Joined: Aug 09, 2004
Posts: 742

Ake tam mas queues? Skus ich nachvilu vypnut, co to spravi.
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website ICQ Number 
Reply with quote Back to top
Chalan
Post subject: RE: rb1100 upgrade  PostPosted: 11.06.2014 - 14:28 #106670
Majster


Joined: Máj 12, 2004
Posts: 4579
Location: Bratislava
vypol som vsetky, ziadna zmena nenastala... fixol som interface na 100mbit a teda vypol autonegociaciu, situacia sa nezmenila... skusal som teda pingat aj priamo z toho rbcka von a cez ether11 (primar) 1-2ms s packetlosom cez ether12 (backup) stabilne 0ms... je skvele upgradovat mikrotiky Sad
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website MSN Messenger ICQ Number 
Reply with quote Back to top
Chalan
Post subject: RE: rb1100 upgrade  PostPosted: 12.06.2014 - 08:23 #106676
Majster


Joined: Máj 12, 2004
Posts: 4579
Location: Bratislava
dnesny graf z noci... chvilku to islo aj dobre vyzera to fakt ako nejaky shaping ale nic mi tam take nebezi a ostatne porty idu standardne
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website MSN Messenger ICQ Number 
Reply with quote Back to top
Display posts from previous:     
All times are GMT
Post new topic Reply to topic
View previous topic Printable version Log in to check your private messages View next topic
 
Jump to:  

Powered by PNphpBB2 © 2003-2005 The PNphpBB Group
Credits

(C) SKFree 2002-2010: Powered by POSTNUKE. Môžete prebera? naše správy vo formáte XML(RSS)