Prihlásiť sa Odoslať Novinky :: FAQ :: Rozšírené vyhľadávanie :: Napísali o nás :: Ankety
Main Menu
· Home
· 
· FAQ
· 
· Diskusia
· 











Main Menu
· Domov

Moduly
· AvantGo
· Downloads
· FAQ
· News
· Recommend Us
· Reviews
· Search
· Sections
· Stats
· Topics
· Top List
· Web Links
· Forum

Jazyk
Výber jazykovej mutácie:



The time now is 22.01.2020 - 06:30


RB333 upgrade z 3.10

Post new topic Reply to topic
View previous topic Printable version Log in to check your private messages View next topic
 
Author Message
psichac
Post subject: RB333 upgrade z 3.10  PostPosted: 12.11.2013 - 13:48 #104988
Basic


Joined: Júl 20, 2012
Posts: 90
Location: Bratislava
Ahojte, na úvod, nie som ISP, som len taký náročnejší domáci zákazník ktorého to zaujíma a s mikrotikom mám zatial len malé skúsenosti tak ma berte s mierov.
Potrebujem upgradnuť RB333 (L4) z verzie 3.10 na nejakú 4.xx (asi 4.17 posledná, či iný návrh? ) kôli R52Hn...
1, Kedže je to 3.10 je tam ešte 7 miestne sofID, niečo som skúšal hladať na nete a našiel som nejaký postup typu :
upgrade na 3.30
update licence key
upgrade na 4.xx
je to správne?
2, Dalej, ako ho upgradnuť, na mikrotik wiki som našiel že by malo stačiť pretiahnúť nejaký package do winboxu do files okna a potom reboot.
Alebo cez netinstall?
Ako teda?
3, Dalej,aký package ? mám 3.30 stiahnutú a je tam jeden package routeros-powerpc-3.30.npk a potom zložku all a tam sú zrejme samostatné balíčky
Stačí teda ten jeden (má nejak 11MB)alebo samostatné balíčky?
Potom už zrejme opakovať upgrade postup na v4.17.

To je asi všetko, ja viem že sa pýtam jak debil ale nerád by som ho nejako pokašlal...
Dakovala
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
JOFO
Post subject: RE: RB333 upgrade z 3.10  PostPosted: 12.11.2013 - 16:26 #104990
Majster


Joined: Jan 08, 2006
Posts: 2546

Presne ako pises.. najprv upgradnut na 3.30, dat Update key a potom upgradnut na 4.x alebo 5.x (podla potreby).
Staci ten jeden upgrade package potiahnut do files okna a po uploadnuti dat reboot. Sam sa upgradne za par minut.
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
Thomas
Post subject: RE: RB333 upgrade z 3.10  PostPosted: 12.11.2013 - 22:55 #104993
Majster


Joined: Okt 31, 2006
Posts: 2062
Location: TT
Updatni to na 5.26 alebo na 6.5 ked to licencia dovolí 4.x nebola celkom vydarená séria
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website ICQ Number 
Reply with quote Back to top
psichac
Post subject: RE: RB333 upgrade z 3.10  PostPosted: 13.11.2013 - 08:08 #104994
Basic


Joined: Júl 20, 2012
Posts: 90
Location: Bratislava
len je tam L4 licencia.čiže max o jednu verziu vyššie môžem ísť.
či?
všade na L3/4 mi píše o 1 vyššie to upgrade to v licencií,no mám jeden RB750, neviem na isto s akou verziou ale tiež je tam L4 licencia a pri upgrade to mi písalo verziu o 2 vyššiu Shocked dojdem dom tak po pozrem ešte.

Tak ono,situácia ma donútila prejsť doma na 5GHz pásmo a chcel by som tam skúsiť aj n-štandard (a-čko ide úplne v pohode), jediné čo viem kúpiť je R52Hn a píšu pri nej že ju podporuje až od v4.xx
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
psichac
Post subject: RE: RB333 upgrade z 3.10  PostPosted: 14.11.2013 - 22:38 #105025
Basic


Joined: Júl 20, 2012
Posts: 90
Location: Bratislava
no takže...
uploadol som tam 3.30 balíček, pripojil konzolu a rebootol. Inštalovalo, rebootlo 2x a bolo. V license som mal old key a new key, notebook som mal pripojeny cez wifi takže som dal update license key,dole v riadku vypísalo niečo ako komunikacia so serverom a potom že treba reboot aby bol efekt,reboot...
A teraz tam mám ten 8 miestny key ale pole "Upgradable to" mám prázdne...ništ tam nieje :/ (predtým tam bolo 3.x)
Licencia je stále 4, features a expiráciu mám prázdu ako predtým. Nastavenia takisto ostali.
A ešte... RouterBOOT píše 2.9
A spravilo mi to vo files súbor s menom starého klúča a aj vnútri v tom súbore je.

Všetko ok?
A pozrel som tú 750, je tam v5.9, L4 licencia a píše upgradable to v7.x (na 750G mi tiež píše z 3.30 na 5.x) takže mi to príde divné...Alebo je na čisto routre "iný meter" v licenciách?

/teraz som tam nahral tú 4.17, pribudol wireless-nv2bad blocks z 2->0 a licencia a upgrade to nezmenené...
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
Chalan
Post subject: RE: RB333 upgrade z 3.10  PostPosted: 20.11.2013 - 14:26 #105087
Majster


Joined: Máj 12, 2004
Posts: 4578
Location: Bratislava
5.26 alebo 6.5 ako pisal thomas daj a tiez updatni bios...
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website MSN Messenger ICQ Number 
Reply with quote Back to top
psichac
Post subject: RE: RB333 upgrade z 3.10  PostPosted: 20.11.2013 - 15:17 #105090
Basic


Joined: Júl 20, 2012
Posts: 90
Location: Bratislava
včera som si na to našiel ešte čas a skúsil som aj upgrade firmware (bios), dalo mi 2.18 tuším a potom som skúsil tú 5.26, zobralo pekne a už mi píše aj v poli upgradable to - v7.x takže zrejme všetko ok.

Ešte taká otázka, mám RB750G s L4 a v3.30 (už s 8miestnym softID), maximálne môžem ísť na v5.xx ale ide o to či tam tú 5.26 môžem dať.
Pôjde v pohode, netreba tam nejakú špeciálnu verziu? (teda okrem vybratia správnej platformy)

/no takže išlo to, tak isto upgrade FW...dokonca tam mám na výber aj 800MHz...

Ok , dakujem vám za pomoc Wink
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
Display posts from previous:     
All times are GMT
Post new topic Reply to topic
View previous topic Printable version Log in to check your private messages View next topic
 
Jump to:  

Powered by PNphpBB2 © 2003-2005 The PNphpBB Group
Credits

(C) SKFree 2002-2010: Powered by POSTNUKE. Môžete prebera? naše správy vo formáte XML(RSS)