Prihlásiť sa Odoslať Novinky :: FAQ :: Rozšírené vyhľadávanie :: Napísali o nás :: Ankety
Main Menu
· Home
· 
· FAQ
· 
· Diskusia
· 











Main Menu
· Domov

Moduly
· AvantGo
· Downloads
· FAQ
· News
· Recommend Us
· Reviews
· Search
· Sections
· Stats
· Topics
· Top List
· Web Links
· Forum

Jazyk
Výber jazykovej mutácie:



The time now is 22.01.2020 - 07:22


Mikrotik FUP

Post new topic Reply to topic
View previous topic Printable version Log in to check your private messages View next topic
Page 1 of 5 12345 >
Author Message
xmato00
Post subject: Mikrotik FUP  PostPosted: 20.03.2013 - 07:47 #103207
Basic


Joined: Sep 19, 2011
Posts: 21

Zdravim Vas chalani, mam taky problem ze v malej ubytovni je natiahnuta DSL na ktorej je FUP 240GB. Problem je, ze casto sa stava ze ubytovany prekrocia mesacny limit. Ine moznosti ako telekom tam nemame. Preto sa chcem opytat, ci sa da urobit FUP na MK ale tak, aby MK pocital prenesene data na kazdeho usera a ukladal ich niekam do vnutornej FLASH pamate (nie do RAM aby aj po restarte si pamatal prenesene data) Je tam momentalne RB433+3wifi karty.
Aktualne je to nastavene:

1) bridge siet
2) kazdy user ma zapisanu MAC ktorej je generovana IP
3) jednoduchy firewall

Vedel by mi s tym niekto pomoct samozrejme nie zadarmo? A je to vlastne mozne tak ako si to predstavujem s pouzitim jedneho routerboardu?
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
pixall
Post subject: Mikrotik FUP  PostPosted: 23.03.2013 - 21:26 #103277
Majster


Joined: Okt 21, 2003
Posts: 4229

xmato00 wrote: ›Zdravim Vas chalani, mam taky problem ze v malej ubytovni je natiahnuta DSL na ktorej je FUP 240GB. Problem je, ze casto sa stava ze ubytovany prekrocia mesacny limit. Ine moznosti ako telekom tam nemame. Preto sa chcem opytat, ci sa da urobit FUP na MK ale tak, aby MK pocital prenesene data na kazdeho usera a ukladal ich niekam do vnutornej FLASH pamate (nie do RAM aby aj po restarte si pamatal prenesene data) Je tam momentalne RB433+3wifi karty.
Aktualne je to nastavene:

1) bridge siet
2) kazdy user ma zapisanu MAC ktorej je generovana IP
3) jednoduchy firewall

Vedel by mi s tym niekto pomoct samozrejme nie zadarmo? A je to vlastne mozne tak ako si to predstavujem s pouzitim jedneho routerboardu?


presne na toto bolo wline w4000g. vedelo robit mac/ip filter na LAN, merat data kazdemu takto nastavenemu uzivatelovi, a ukladat statistiku spotreby do vnutornej flash. dokonca sa mi zda ze bola uchovavana historia po dnoch, tyzdnoch, mesiacoch a rokoch, ale to uz si pamatam len matne. wline w4000g. keby niekto chcel, akciova cena - 20 eur + postovne + 5 eur za hw watchdog Smile
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
rado3105
Post subject: RE: Mikrotik FUP  PostPosted: 24.03.2013 - 00:45 #103278
Majster


Joined: Júl 11, 2008
Posts: 2311

Ked tam je telekom dsl malo by tam ist dat aj orange dsl....to co viem FUP nema, kvalitou, stabilitou pripojenia neviem co je lepsie.....
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
pixall
Post subject: RE: Mikrotik FUP  PostPosted: 24.03.2013 - 03:30 #103279
Majster


Joined: Okt 21, 2003
Posts: 4229

pozri si radsej tarifu orange DSL, skor nez povies, ze nema fup...
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
majak
Post subject: RE: Mikrotik FUP  PostPosted: 24.03.2013 - 04:04 #103280
Ucen


Joined: Apr 18, 2008
Posts: 539
Location: Toropark
wline boli vo svojej triede najlepsie zariadenia s ktorymi som nikdy nemal ziadny problem - pamatam ako som ich tu v bratislave nakupoval este na adlerke v radiolane Very Happy
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
midnight_man
Post subject: RE: Mikrotik FUP  PostPosted: 24.03.2013 - 09:42 #103281
Majster


Joined: Feb 14, 2011
Posts: 2530

pixall wrote: ›pozri si radsej tarifu orange DSL, skor nez povies, ze nema fup...


On ten orange sa vazne tvari ze nema fup....je to taky odrb.
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
rado3105
Post subject: RE: Mikrotik FUP  PostPosted: 24.03.2013 - 10:37 #103284
Majster


Joined: Júl 11, 2008
Posts: 2311

http://www.orange.sk/web/internet/inter ... a-dsl.html

Zaujimalo by ma ako funguje to orange dsl, lebo co som pocul, tak kym to clovek vybavi - teda kym mu to zriadia tak to trva tyzdne. Technici neovladaju zaklady problemov. Vypadky riesia dni, casto bezuspesne. Rychlost vraj vyrazne kolise, casto ani tretinova oproit slubovanej.....Mozno si robia napriek s telekomom...
Ale co zatial viem tak je to neobmedzene a bez FUP...
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
midnight_man
Post subject: RE: Mikrotik FUP  PostPosted: 24.03.2013 - 11:18 #103285
Majster


Joined: Feb 14, 2011
Posts: 2530

rado3105 wrote: ›http://www.orange.sk/web/internet/internet-na-doma-dsl.html

Zaujimalo by ma ako funguje to orange dsl, lebo co som pocul, tak kym to clovek vybavi - teda kym mu to zriadia tak to trva tyzdne. Technici neovladaju zaklady problemov. Vypadky riesia dni, casto bezuspesne. Rychlost vraj vyrazne kolise, casto ani tretinova oproit slubovanej.....Mozno si robia napriek s telekomom...
Ale co zatial viem tak je to neobmedzene a bez FUP...


telecom im to moc neulahcuje....par ludi prešlo k nam preto, ze orange (po vypovedi z telecomu) uz nedokazal linku pripojit (telecom to cvakol). Na niektorých špecifickych miestach je to vazne komedia. vybavenie linky vazne trva aj niekolko tyzdnov.
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
xmato00
Post subject: RE: Mikrotik FUP  PostPosted: 25.03.2013 - 07:07 #103293
Basic


Joined: Sep 19, 2011
Posts: 21

Tak zistil som nasledovne:
1) Na orange som pocul to co tu pisete
2) Telekom ma v ponuke aj "firemny" internet cez dsl s lepsou agregaciou 1:20 a v cene 10Mb/45€ bez FUP (overene, potvrdene)
3) v i4 mi potvrdili moznost tech. podpory na vytvorenie FUP na jednotlivych klientov so zapisom na USB kluc v RB avsak s podmienkou ze ak to chcem urobit aj s automatickym mazanim zaznamu po mesiaci a resetom pocitadiel tak to bude "o moc" drahsie
4) zostal som teda pri moznosti zobrat z telekomu tarif bez FUP
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
rado3105
Post subject: RE: Mikrotik FUP  PostPosted: 25.03.2013 - 13:00 #103294
Majster


Joined: Júl 11, 2008
Posts: 2311

xmato00 wrote: ›Tak zistil som nasledovne:
1) Na orange som pocul to co tu pisete
2) Telekom ma v ponuke aj "firemny" internet cez dsl s lepsou agregaciou 1:20 a v cene 10Mb/45€ bez FUP (overene, potvrdene)
3) v i4 mi potvrdili moznost tech. podpory na vytvorenie FUP na jednotlivych klientov so zapisom na USB kluc v RB avsak s podmienkou ze ak to chcem urobit aj s automatickym mazanim zaznamu po mesiaci a resetom pocitadiel tak to bude "o moc" drahsie
4) zostal som teda pri moznosti zobrat z telekomu tarif bez FUP


Takze orange dsl ma tiez FUP? aky?
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
xmato00
Post subject: RE: Mikrotik FUP  PostPosted: 25.03.2013 - 15:50 #103295
Basic


Joined: Sep 19, 2011
Posts: 21

Orange FUP netusim ale pokial viem tak na 99% nema ale casom jeden nikdy nevie...
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
neos
Post subject: RE: Mikrotik FUP  PostPosted: 25.03.2013 - 17:11 #103296
Ucen


Joined: Aug 09, 2004
Posts: 741

xmato00 wrote: ›Orange FUP netusim ale pokial viem tak na 99% nema ale casom jeden nikdy nevie...


Kedze orange plati telekomu a pravdepodobne ide s DSL do straty, tak FUP ma, ale skryte. Ak si precitas vseobecne podmienky, je to tam celkom podrobne osetrene. Ak "uznaju", ze im pretazujes siet, tak ta spomalia. To moze byt po 100-200-300 GB, vyber si.
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website ICQ Number 
Reply with quote Back to top
sef
Post subject: RE: Mikrotik FUP  PostPosted: 25.03.2013 - 19:59 #103297
Basic


Joined: Feb 18, 2007
Posts: 418

Aby som nezakladal nove temu. Aj fibernet od pomaranca ma FUP?Co som sa pytal v predajni tak vraj nie. Uz vidim ako tecie trafik 100 mbit radovo cez niekolko TB na mesiac.
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
Chalan
Post subject: RE: Mikrotik FUP  PostPosted: 25.03.2013 - 22:26 #103298
Majster


Joined: Máj 12, 2004
Posts: 4578
Location: Bratislava
co by robili ludia ak by vodarne davali vodu neobmedzene v nejakom smiesnom mesacnom pausale? asi by niektorym tiekla 24/7 len aby si mohli co najrychlejsie umyt ruky a nemuseli cakat kym odtecie studena a zacne tiect tepla... a co by robili ludia ak by bola aj elektrika za pausalik? tiez by sa niektori asi nezmestili do koze a svietili by non stop atd. zneuzit sa da vsetko aj internet... FUP by malo byt teda vo vsetkom, minimalne v podvedomi ludi ale k tomu ich tato doba zial nevychovava...
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website MSN Messenger ICQ Number 
Reply with quote Back to top
pixall
Post subject: RE: Mikrotik FUP  PostPosted: 27.03.2013 - 00:30 #103325
Majster


Joined: Okt 21, 2003
Posts: 4229

... nedavno mi jeden clovek od jedneho velkeho isp spominal, ze ich rekordman na domacom pripojeni, mava(l) mesacne 80 TB.... Laughing
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
Display posts from previous:     
All times are GMT
Post new topic Reply to topic
View previous topic Printable version Log in to check your private messages View next topic
Page 1 of 5 12345 >
Jump to:  

Powered by PNphpBB2 © 2003-2005 The PNphpBB Group
Credits

(C) SKFree 2002-2010: Powered by POSTNUKE. Môžete prebera? naše správy vo formáte XML(RSS)