Prihlásiť sa Odoslať Novinky :: FAQ :: Rozšírené vyhľadávanie :: Napísali o nás :: Ankety
Main Menu
· Home
· 
· FAQ
· 
· Diskusia
· 











Main Menu
· Domov

Moduly
· AvantGo
· Downloads
· FAQ
· News
· Recommend Us
· Reviews
· Search
· Sections
· Stats
· Topics
· Top List
· Web Links
· Forum

Jazyk
Výber jazykovej mutácie:



The time now is 29.02.2020 - 00:39


Packet loss po ethernete

Post new topic Reply to topic
View previous topic Printable version Log in to check your private messages View next topic
Page 1 of 2 12 >
Author Message
JOFO
Post subject: Packet loss po ethernete  PostPosted: 23.01.2013 - 16:49 #102391
Majster


Joined: Jan 08, 2006
Posts: 2546

Mam taky mensi problem, bol som nuteny upgradnut GW, kedze uz moj traffic presahuje 100M. Tak som tam nahodil na AMD E-350 s Mikrotikom na test. Mam tam 3x Intel Pro Gigabit sietovky. Na jeden eth mam pripnuty RocketM5 Ti. Vsetko slape ako ma nejaky cas. V nahodnych intervaloch mi ale zrazu stupne latencia z toho MK na Rocket a objavuje sa aj maly p.loss. Pritom CPU sa flaka niekde okolo 10%. Skusal som uz vsetko co mi napadlo. Vymenil som kabelaz, PoE, skusal som nastavit natvrdo kazde jadro jednej sietovke, skusal som rozne if queues, vypol som RPS, skusal som fixnut port na 1G aj 100M, FD aj HD... Mam tam v5.22 a skusal som aj 6rc. Bez vysledku. Jedine co pomoze je vypnut a zapnut v ROS interface. Potom to zasa ide ako ma. Pripada mi to, akoby bol nejaky bug v ROS (drivre alebo nieco podobne). Predtym som tam mal Alixa s Linuxom a ten nemal absolutne ziaden takyto problem. Nevie niekto, v com by mohla byt zrada?
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
midnight_man
Post subject: RE: Packet loss po ethernete  PostPosted: 23.01.2013 - 16:55 #102392
Majster


Joined: Feb 14, 2011
Posts: 2530

mas tam 3 rovnake sietovky? Robi ti to len na tej jednej? skusal si rocket dat do inej? Teda spravit zámenu interface? Vylúčiš tým problem na strane MK.
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
pedro4444
Post subject: RE: Packet loss po ethernete  PostPosted: 23.01.2013 - 17:36 #102393
Ucen


Joined: Júl 15, 2011
Posts: 762

skusal si na tej masine mrknut aj bios ci tam nemas nieco nastavene??? tusim ze nieco podobne s latenciou sa tu uz riesilo a som to aj nasiel Smile http://skfree.net/index.php?name=PNphpB ... highlight=
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
rado3105
Post subject: RE: Packet loss po ethernete  PostPosted: 23.01.2013 - 17:38 #102394
Majster


Joined: Júl 11, 2008
Posts: 2311

neviem...ale mam dobre skusenosti s intel dn2800mt, mne tam blbol hyperthreading...tak skus povypinat nejake pokrocile amd funkcie...presne som mal takuto stratovost, vyssie zatazenie....po vypnuti hyperthreadingu vsetko ok
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
JOFO
Post subject: RE: Packet loss po ethernete  PostPosted: 23.01.2013 - 17:39 #102395
Majster


Joined: Jan 08, 2006
Posts: 2546

Sietovkou to asi nebude... teda jedine zeby som dostal do ruky dve vadne, lebo na druhej mam zapojeny AirFiber a ten to robi tiez...
Takze bud vadny HW alebo SW... Jedine co maju tie dve sietovky este spolocne je ze su to PCI. Mam tam este treti Intel Pro Gigabit ale v PCI-X. Don mam zapojeny ThoughSwitch a ten nevikazuje ziadne taketo problemy.. Ked sa to zacne diat, tak ping na IPcku prveho Intelu je OK. Ale ak pingam IPcky na dalsom ethernete tak uz je to zle.. Aj priamo v ROS ked dam opingat IPcku na ether2 tak je vysoka latencia...

rado: zataz mi nijako nestupa ked sa to deje, CPU nad 35% neide ani pri 250M trafiku... ked sa to deje, tak ten ethernet nepusti viac jak cca 50M...
Povypinat, to asi myslis v BIOSe predpokladam... asi to budem musiet zajtra zlozit dole k sebe a prekutrat cely BIOS a povypinat co nepotrebujem...
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
rado3105
Post subject: RE: Packet loss po ethernete  PostPosted: 23.01.2013 - 18:16 #102397
Majster


Joined: Júl 11, 2008
Posts: 2311

JOFO wrote: ›Sietovkou to asi nebude... teda jedine zeby som dostal do ruky dve vadne, lebo na druhej mam zapojeny AirFiber a ten to robi tiez...
Takze bud vadny HW alebo SW... Jedine co maju tie dve sietovky este spolocne je ze su to PCI. Mam tam este treti Intel Pro Gigabit ale v PCI-X. Don mam zapojeny ThoughSwitch a ten nevikazuje ziadne taketo problemy.. Ked sa to zacne diat, tak ping na IPcku prveho Intelu je OK. Ale ak pingam IPcky na dalsom ethernete tak uz je to zle.. Aj priamo v ROS ked dam opingat IPcku na ether2 tak je vysoka latencia...

rado: zataz mi nijako nestupa ked sa to deje, CPU nad 35% neide ani pri 250M trafiku... ked sa to deje, tak ten ethernet nepusti viac jak cca 50M...
Povypinat, to asi myslis v BIOSe predpokladam... asi to budem musiet zajtra zlozit dole k sebe a prekutrat cely BIOS a povypinat co nepotrebujem...


takto presne mi to robilo, ked si pingal router ok, kedy to slo cez - spracoval to procesor uz to bol problem....neviem ako je zaccate podporovany....ale moze to byt nejakou amd ficurou...alebo zlo ros podporou......
https://ispforum.cz/viewtopic.php?f=62&t=10331
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
kotol
Post subject: RE: Packet loss po ethernete  PostPosted: 23.01.2013 - 20:14 #102399
Guru


Joined: Júl 14, 2005
Posts: 1583

u nas je zaklad vzdy intel

chipset intel, cpu intel, NIC intel

skus to vymenit a uvidis.
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
JOFO
Post subject: RE: Packet loss po ethernete  PostPosted: 23.01.2013 - 22:12 #102400
Majster


Joined: Jan 08, 2006
Posts: 2546

toto som chcel nasadit kvoli spotrebe... tych 18W je celkom fajn pri tom vykone... Pred casom som tam mal este stare AMD Athlon XP a na tom to slapalo dokonca aj s najlacnejsimi Realtek sietovkami. Od isteho casu tiez davam len Intelky, ale chcel som vyuzit toto AMDcko... prinajhorsom, ked ma to dozerie, tak tam nahodim debiana a bude pokoj Very Happy
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
rado3105
Post subject: RE: Packet loss po ethernete  PostPosted: 23.01.2013 - 22:51 #102402
Majster


Joined: Júl 11, 2008
Posts: 2311

dn2800mt zerie 17w, napajane 12v, zdroj na doske...bez problemov ros...max. spokojnost....vykonovo to bude rovnake....
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
JOFO
Post subject: RE: Packet loss po ethernete  PostPosted: 24.01.2013 - 09:08 #102407
Majster


Joined: Jan 08, 2006
Posts: 2546

No neviem, podla passmarku je E-350 o cca 30% vykonnejsi ako N2800... ktovie ako na tom bude pri sietovych operaciach Smile
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
JOFO
Post subject: RE: Packet loss po ethernete  PostPosted: 24.01.2013 - 12:29 #102420
Majster


Joined: Jan 08, 2006
Posts: 2546

multithreading som v biose nenasiel. Povypinal som nepotrebny hw a funkcie ale nic sa nezmenilo... takze tam pravdepodobne pojde linux a bude pokoj...
MK som chcel odskusat len kvoli prehladnosti, ale vidim ze sa toho u nich moc nezmenilo... stale je to zabugovane...
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
rado3105
Post subject: RE: Packet loss po ethernete  PostPosted: 24.01.2013 - 12:33 #102421
Majster


Joined: Júl 11, 2008
Posts: 2311

edgerouter ti neprisiel nahodou? mozno by ti to utiahol....
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
JOFO
Post subject: RE: Packet loss po ethernete  PostPosted: 24.01.2013 - 14:53 #102426
Majster


Joined: Jan 08, 2006
Posts: 2546

este nie Smile
nejaky mesiac to este potrva
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
JOFO
Post subject: RE: Packet loss po ethernete  PostPosted: 26.01.2013 - 10:12 #102498
Majster


Joined: Jan 08, 2006
Posts: 2546

Tak som to skusil este spravit cez VLANy na jednu sietovku... Vydrzalo to cely den a potom sa to zacalo znova. Vizera to tak, ze si to nerozumie s PCI Intelkami... Expressova Intelka bezi bez najmensieho problemu. Preroutoval som to teda cez integrovaneho realteka, tak som zvedavy. Pokial sa to nezrube, znamena to, ze PCIcka budu asi nejako divne nazdielane alebo mam vadne sietovky. uvidime.
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
rado3105
Post subject: RE: Packet loss po ethernete  PostPosted: 26.01.2013 - 13:47 #102505
Majster


Joined: Júl 11, 2008
Posts: 2311

ja tam mam pci-e....predtym som mal tplink ta blbla, mam intel a ta ide no problem
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
Display posts from previous:     
All times are GMT
Post new topic Reply to topic
View previous topic Printable version Log in to check your private messages View next topic
Page 1 of 2 12 >
Jump to:  

Powered by PNphpBB2 © 2003-2005 The PNphpBB Group
Credits

(C) SKFree 2002-2010: Powered by POSTNUKE. Môžete prebera? naše správy vo formáte XML(RSS)