Prihlásiť sa Odoslať Novinky :: FAQ :: Rozšírené vyhľadávanie :: Napísali o nás :: Ankety
Main Menu
· Home
· 
· FAQ
· 
· Diskusia
· 











Main Menu
· Domov

Moduly
· AvantGo
· Downloads
· FAQ
· News
· Recommend Us
· Reviews
· Search
· Sections
· Stats
· Topics
· Top List
· Web Links
· Forum

Jazyk
Výber jazykovej mutácie:



The time now is 12.12.2018 - 15:27


Ako ziskat hodnoty v MK, z wireless - status - noise floor

Post new topic Reply to topic
View previous topic Printable version Log in to check your private messages View next topic
 
Author Message
rado3105
Post subject: Ako ziskat hodnoty v MK, z wireless - status - noise floor  PostPosted: 02.11.2010 - 14:50 #85966
Majster


Joined: Júl 11, 2008
Posts: 2311

Ako ziskat hodnoty v MK, z wireless - status - noise floor? Viete poradit v mk, chcem to vyuzit pri skriptovani
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
rado3105
Post subject: RE: Ako ziskat hodnoty v MK, z wireless - status - noise floor  PostPosted: 02.11.2010 - 18:40 #85968
Majster


Joined: Júl 11, 2008
Posts: 2311

Je to mozne?
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
JOFO
Post subject: RE: Ako ziskat hodnoty v MK, z wireless - status - noise floor  PostPosted: 02.11.2010 - 19:01 #85969
Majster


Joined: Jan 08, 2006
Posts: 2540

ano je to mozne... ale je to trocha zlozitejsie... udaje , ktore potrebujes su vo vystupe z wireless monitora
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
rado3105
Post subject: RE: Ako ziskat hodnoty v MK, z wireless - status - noise floor  PostPosted: 02.11.2010 - 19:04 #85970
Majster


Joined: Júl 11, 2008
Posts: 2311

Takze nasiel som taketo nieco:

/ system script
add name="log_rf_data" source="#/int wir reg print
\n:log debug \( \
\"log_rf_data::signal-to-noise=\" . \[int wir reg get \[find \
interface=wlan1\] signal-to-noise\] . \",tx-ccq=\" . \[int wir reg get \
\[find interface=wlan1\] tx-ccq\] . \",rx-ccq=\" . \[int wir reg get \
\[find interface=wlan1\] rx-ccq\] \)
\n#:log debug \"log_rf_data::script \
debug\"
\n
\n
\n" policy=ftp,reboot,read,write,policy,test,winbox,password
Code: › add name="log_rf_data2" source="/int wir monitor \[find name=wlan1\] once do \
{:env; :log debug \(\"log_rf_data2::signal-to-noise=\" . \
\$signal-to-noise . \",tx-ccq=\" . \$tx-ccq . \",rx-ccq=\" . \$rx-ccq . \
\",noise-floor=\" . \$noise-floor\);}
\n#/int wir monitor \[find \
name=wlan1\] once do {:env; :put \(\"log_rf_data2::signal-to-noise=\" . \
\$signal-to-noise . \",tx-ccq=\" . \$tx-ccq . \",rx-ccq=\" . \$rx-ccq . \
\",noise-floor=\" . \$noise-floor\);}" \
policy=ftp,reboot,read,write,policy,test,winbox,password


konkretne to robi cast v CODE.

Vedel by mi niekto vybrat len cast ako ziskat hodnotu noise-floor, ktora ak bude vyssia ako napr. -99, vykona sa nejaky prikaz v skiripte(konkretne prepne na iny kanal)?
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
rado3105
Post subject: RE: Ako ziskat hodnoty v MK, z wireless - status - noise floor  PostPosted: 02.11.2010 - 20:00 #85973
Majster


Joined: Júl 11, 2008
Posts: 2311

potreboval by som akosi spojit tieto dve veci:

:if ($noise-floor < -80) do= { /interface wireless set wlan1 frequency=5442}

a

/int wir monitor [find name=wlan1] once do {:env; :log debug ("log_rf_data2::signal-to-noise=" . $signal-to-noise . ",tx-ccq=" . $tx-ccq . ",rx-ccq=" . $rx-ccq . ",noise-floor=" . $noise-floor);}

#/int wir monitor [find name=wlan1] once do {:env; :put ("log_rf_data2::signal-to-noise=" . $signal-to-noise . ",tx-ccq=" . $tx-ccq . ",rx-ccq=" . $rx-ccq . ",noise-floor=" . $noise-floor);}
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
JOFO
Post subject: RE: Ako ziskat hodnoty v MK, z wireless - status - noise floor  PostPosted: 02.11.2010 - 22:00 #85979
Majster


Joined: Jan 08, 2006
Posts: 2540

to je nejaky divny skript...
tu mas nieco chodive... Wink
Code: › :local wlan1stats;
:local val;
:local noisefloor;
:local pom;

/interface wireless
:set wlan1stats [monitor wlan1 once as-value];
:foreach val in=$wlan1stats do={
 :set pom [:pick $val 0 12];
 :if ($pom = "noise-floor=") do={
  :set noisefloor [:pick $val 12 [:len $val]];
 }
}


snad pobezi Wink
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
rado3105
Post subject: RE: Ako ziskat hodnoty v MK, z wireless - status - noise floor  PostPosted: 02.11.2010 - 22:06 #85980
Majster


Joined: Júl 11, 2008
Posts: 2311

Jofo to je robene asi len na 3 a vyssie. Potreboval by som to na 2.9. To co som hodil mi funguje v 2.9, dokaze to vytiahnut hodnotu noise-floor a hodit to do logu, len to neviem spojit s tou podmienkou if: ked bude noise-floor mensi ako nejaka hodnota aby preplo na kanal ktory tam bude nastaveny.
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
JOFO
Post subject: RE: Ako ziskat hodnoty v MK, z wireless - status - noise floor  PostPosted: 02.11.2010 - 22:12 #85981
Majster


Joined: Jan 08, 2006
Posts: 2540

tak 2.9 uz nikde nemam...
kup si radsej licenciu, nove ROS maju aj ine zaujimave ficurky Smile
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
rado3105
Post subject: RE: Ako ziskat hodnoty v MK, z wireless - status - noise floor  PostPosted: 02.11.2010 - 22:27 #85982
Majster


Joined: Júl 11, 2008
Posts: 2311

Nemozem to momentalne menit na 3, mam na to viacero dovodov. Neslo by nejako upravit to co som tu dal aby to akosi dostalo tu hodnotu a potom porovnalo? Pomocou tohto prikazu to zapise noise-flor do logu: /int wir monitor [find name=wlan1] once do {:env; :log debug ("$noise-floor);} a potreboval by som to skombinovat s tymto: if ($noise-floor < -9Cool do= { /interface wireless set wlan1 frequency=5442}. Viem to len zapisat ale ako dostat z toho tu hodnotu, hodit to do nejakej premennej a porovnat, neviem.
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
JOFO
Post subject: RE: Ako ziskat hodnoty v MK, z wireless - status - noise floor  PostPosted: 02.11.2010 - 22:31 #85983
Majster


Joined: Jan 08, 2006
Posts: 2540

s tym ti nepomozem, kedze nemam na nijakom stroji ROS2.9.. takmer vsetko uz mam na v4
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
Display posts from previous:     
All times are GMT
Post new topic Reply to topic
View previous topic Printable version Log in to check your private messages View next topic
 
Jump to:  

Powered by PNphpBB2 © 2003-2005 The PNphpBB Group
Credits

(C) SKFree 2002-2010: Powered by POSTNUKE. Môžete prebera? naše správy vo formáte XML(RSS)