Prihlásiť sa Odoslať Novinky :: FAQ :: Rozšírené vyhľadávanie :: Napísali o nás :: Ankety
Main Menu
· Home
· 
· FAQ
· 
· Diskusia
· 











Main Menu
· Domov

Moduly
· AvantGo
· Downloads
· FAQ
· News
· Recommend Us
· Reviews
· Search
· Sections
· Stats
· Topics
· Top List
· Web Links
· Forum

Jazyk
Výber jazykovej mutácie:



The time now is 22.01.2020 - 07:27


MESH siet na mikrotiku

Post new topic Reply to topic
View previous topic Printable version Log in to check your private messages View next topic
 
Author Message
George-III
Post subject: MESH siet na mikrotiku  PostPosted: 23.11.2008 - 18:32 #70414
Basic


Joined: Feb 27, 2007
Posts: 22

dokaze niekto nakonfigurovat chodiacu MESH siet na mikrotikoch? Vsimol som si, ze sa podpora pre MESH objavila v poslednej beta verzii mikrotiku, resp. ju vytiahli ako polozku do winboxu.
Potrebujem rozbehnut siet IP kamier, kde kazda bude cez ETH do "nodu", tieto budu vytvarat MESH siet a zo vsetkych sa bude obraz zbierat na "gateway", kde bude do ETH pichnuty pocitac so softom.
Skusali sme dosky wiligear s MESH OS, akosi sme neuspeli, tie dosticky sa spravaju haluzne. Tiez sme zavrhli Planet MESH z ASM.

Poradi niekto? Potrebujem co najskor, odmena.
 
 View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
pixall
Post subject: MESH siet na mikrotiku  PostPosted: 23.11.2008 - 19:25 #70415
Majster


Joined: Okt 21, 2003
Posts: 4229

George-III wrote: ›dokaze niekto nakonfigurovat chodiacu MESH siet na mikrotikoch? Vsimol som si, ze sa podpora pre MESH objavila v poslednej beta verzii mikrotiku, resp. ju vytiahli ako polozku do winboxu.
Potrebujem rozbehnut siet IP kamier, kde kazda bude cez ETH do "nodu", tieto budu vytvarat MESH siet a zo vsetkych sa bude obraz zbierat na "gateway", kde bude do ETH pichnuty pocitac so softom.
Skusali sme dosky wiligear s MESH OS, akosi sme neuspeli, tie dosticky sa spravaju haluzne. Tiez sme zavrhli Planet MESH z ASM.

Poradi niekto? Potrebujem co najskor, odmena.


na mikrotiku som skusal RSTP co je sucast vyuzivana aj tym meshom, a hoci je to vytiahnute do winboxu, tak to viacmenej nechodi a sprava sa to velmi haluzne, a to aj v stable verzii. to len tak na povzbudenie. funkcny mesh ma pouzitelny na to co chces, ma vraj cisco.
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
kupci
Post subject: RE: MESH siet na mikrotiku  PostPosted: 28.07.2012 - 20:01 #99788
Basic


Joined: Apr 19, 2012
Posts: 45

bezi niekomu mesh nakolko sa mi zda ako vhodne ju nasadit a taktiez ak sa dohodneme s konkurenciou tak si pekne pocistime pasmo..
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
midnight_man
Post subject: RE: MESH siet na mikrotiku  PostPosted: 28.07.2012 - 20:40 #99789
Majster


Joined: Feb 14, 2011
Posts: 2530

kupci wrote: ›bezi niekomu mesh nakolko sa mi zda ako vhodne ju nasadit a taktiez ak sa dohodneme s konkurenciou tak si pekne pocistime pasmo..
To je celkom dobra teoria....s tou dohodou...ako by to mohlo v praxi vyzerat? Celkom ma to zaujima, to pasmo je KO...redukcia poctov anten by nebola na skodu.
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
kupci
Post subject: RE: MESH siet na mikrotiku  PostPosted: 28.07.2012 - 20:51 #99790
Basic


Joined: Apr 19, 2012
Posts: 45

ak dobre chapem MESH tak je to vysielanie na jednej frekvencii a klient sa prehadzuje sam podla toho kde je lepsi signal cize kazdemu staci jedna frequencia na ktorej si blbne Smile

nieco podobne alp je MERAKI ci ako sa to vola
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
savas
Post subject: RE: MESH siet na mikrotiku  PostPosted: 29.07.2012 - 10:56 #99791
Basic


Joined: Sep 14, 2003
Posts: 120

ja som ten mesh testoval. funguje. len problem je s rychlostou. s kazdim hopom sa deli 2mi. takze pri napr G norme na tretom hope budes mat relne moznych tak 3Mbps.
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website ICQ Number 
Reply with quote Back to top
midnight_man
Post subject: RE: MESH siet na mikrotiku  PostPosted: 29.07.2012 - 13:09 #99792
Majster


Joined: Feb 14, 2011
Posts: 2530

savas wrote: ›ja som ten mesh testoval. funguje. len problem je s rychlostou. s kazdim hopom sa deli 2mi. takze pri napr G norme na tretom hope budes mat relne moznych tak 3Mbps.
nie je nahodou MESH obdoba WDS? + - mi to pride rovnake.
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
kupci
Post subject: RE: MESH siet na mikrotiku  PostPosted: 29.07.2012 - 13:40 #99793
Basic


Joined: Apr 19, 2012
Posts: 45

mesh je skor ad-hoc ale sofistikovanejsi
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
Display posts from previous:     
All times are GMT
Post new topic Reply to topic
View previous topic Printable version Log in to check your private messages View next topic
 
Jump to:  

Powered by PNphpBB2 © 2003-2005 The PNphpBB Group
Credits

(C) SKFree 2002-2010: Powered by POSTNUKE. Môžete prebera? naše správy vo formáte XML(RSS)