Prihlásiť sa Odoslať Novinky :: FAQ :: Rozšírené vyhľadávanie :: Napísali o nás :: Ankety
Main Menu
· Home
· 
· FAQ
· 
· Diskusia
· 











Main Menu
· Domov

Moduly
· AvantGo
· Downloads
· FAQ
· News
· Recommend Us
· Reviews
· Search
· Sections
· Stats
· Topics
· Top List
· Web Links
· Forum

Jazyk
Výber jazykovej mutácie:



The time now is 17.11.2019 - 05:57


WRAP a Gckove zariadenia

Post new topic Reply to topic
View previous topic Printable version Log in to check your private messages View next topic
 
Author Message
Piti
Post subject: WRAP a Gckove zariadenia  PostPosted: 16.03.2006 - 17:21 #32250
Basic


Joined: Aug 07, 2004
Posts: 105
Location: Gelnica
Mam ako AP WRAP. Pokial som v sieti som mal same W3000D (Bckove) tak islo vsetko v pohode. Spoje boli na 11Mb a pingi bez strat.
Cez vykend som "vylepsoval" siet a vsetke Bckove zariadenia som vymenil za W3000G alebo OL5460 . Od kedy som to spravil tak mam spoje s wrapom vecsinou na 1Mb a strasne vypadky pingu. Nepredpokladam ze tieto zariadenia maju nizsi vykon. Mal som uz skor par tychto zariadeni v sieti s W3000Dckami a nerobilo to problem.
Moze to byt v G norme? Lebo ja uz neviem co robit. ked je slaby prenos je to OK ale Akonahle sa trosku zvýsi tak ako keby wrap nestihal. Pritom som pri Bckovych zariadeniach prenasal aj 4Mbps a bolo to v pohode. A teraz nemozem ani zapnut IP cameru lebo zacnem prenasat 350kbps a ostatny su bez Inetu. Mozu sa pri Gnorme ovplivnovat aj sami klienti? Prípadne poradte co mam nastavit vo wrape pri polozke Link Distance ?
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website ICQ Number 
Reply with quote Back to top
mgx
5 Post subject: link distance  PostPosted: 16.03.2006 - 17:56 #32251
Guru


Joined: Dec 27, 2002
Posts: 1504

mne sa overilo davat o nieco vyssiu hodnotu ako realnu.

Gckove siete osobne nemam rad, nema to imho ziadny vyznam zaprasit vsetky volne kanale, takze bud Bcko /aj to este 2mbit/ alebo rovno 5 ghz.
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
Robert
Post subject: RE: WRAP a Gckove zariadenia  PostPosted: 16.03.2006 - 19:07 #32256
Majster


Joined: Okt 19, 2003
Posts: 2339
Location: Bratislava
Quote: › Gckove siete osobne nemam rad, nema to imho ziadny vyznam zaprasit vsetky volne kanale, takze bud Bcko /aj to este 2mbit/ alebo rovno 5 ghz.

Moja rec. Rusenie nas postupne vybombardovalo do rychlosti 2mbit/s na vsetkych exponovanejsich sajtoch. Nie je ine riesenie len 5GHz. 2,4GHz zostane uz len na posledny skok ku zakaznikovi.
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
Piti
Post subject: link distance  PostPosted: 16.03.2006 - 22:07 #32264
Basic


Joined: Aug 07, 2004
Posts: 105
Location: Gelnica
mgx wrote: ›mne sa overilo davat o nieco vyssiu hodnotu ako realnu.

Gckove siete osobne nemam rad, nema to imho ziadny vyznam zaprasit vsetky volne kanale, takze bud Bcko /aj to este 2mbit/ alebo rovno 5 ghz.

No ale u mna som len ja na cele pasmo
na 1kanali mamAP1
na 13kanali bridge z AP1 na AP2
a na 9 kanali AP2
takze si myslim ze s rusenim tu nieje problem

len neviem v com moze byt problem ked mi to na Bckovich islo v pohode a na Gckovych mi to robi strasne problemi. Nic ine sa nezmenilo.
Z toho mi vypliva ze G norma je neako nachilnejsia na rusenie alebo je nestabilnejsia. No uvidim este skusim neake pokusi.
Mimochodom nepomohlo ani nastavenie B na wrape a B na zariadeniach.
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website ICQ Number 
Reply with quote Back to top
Saigon
Post subject: RE: WRAP a Gckove zariadenia  PostPosted: 16.03.2006 - 23:05 #32268
Basic


Joined: Mar 13, 2004
Posts: 226
Location: Maly Cepcin
Tiez mam ciste pasmo (najblizsia siet je 5km) a moje pokusi s "G" dopadli rovnako Sad. Asi ti neostane nic ine ako ist s5 do "B" resp na bridge dat 5GHz a AP nechat na "Gcku".
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website ICQ Number 
Reply with quote Back to top
si
Post subject: RE: WRAP a Gckove zariadenia  PostPosted: 17.03.2006 - 00:02 #32274
Majster


Joined: Jan 12, 2003
Posts: 4249
Location: /dev/null
Piti: zariadenie v G ma ovela nizsiu citlivost ako B takze potrebuje omnoho silnejsi signal na to aby to vedelo fungovat
okrem toho kanal 9 a 12 su dostatocne blizko seba na to aby sa prekryvalo vysielanie na 11mbit v 802.11b, aky humbug z toho narobi G sa radsej ani nezamyslam....

Robert: suhlas, 2.4ku nastavenu inac ako na 2 mbit/s u mna najdes jedine ak som to omylom zabudol prestavit Smile
 
 View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
Chalan
Post subject: RE: WRAP a Gckove zariadenia  PostPosted: 17.03.2006 - 08:23 #32281
Majster


Joined: Máj 12, 2004
Posts: 4578
Location: Bratislava
chudak piti, kvoli mne nakupil gcka a teraz ma problemy... Sad piti v prvom rade by som to vsetko prepol spat na bcko, ale komplet vsetky zariadenia vratane apcka... piti totiz tvrdil ze ajked to prepol na bcko nezlepsilo sa to...podla mna by to malo chodit tak isto ako s W3k...
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website MSN Messenger ICQ Number 
Reply with quote Back to top
Piti
Post subject: RE: WRAP a Gckove zariadenia  PostPosted: 19.03.2006 - 16:41 #32403
Basic


Joined: Aug 07, 2004
Posts: 105
Location: Gelnica
si wrote: ›Piti: zariadenie v G ma ovela nizsiu citlivost ako B takze potrebuje omnoho silnejsi signal na to aby to vedelo fungovat
okrem toho kanal 9 a 12 su dostatocne blizko seba na to aby sa prekryvalo vysielanie na 11mbit v 802.11b, aky humbug z toho narobi G sa radsej ani nezamyslam....

Robert: suhlas, 2.4ku nastavenu inac ako na 2 mbit/s u mna najdes jedine ak som to omylom zabudol prestavit Smile


Kanal 9 a 12 je v pohode, to APcko (wrap) ide na kanale 1. Myslim si ze to by uz nemalo ovplivnovat sa. Keby som chcel mat 2mbits tak si necham Bckove zariadenia. Ale chcel som mat co najvissiu rychlost.

po paru pokusoch sa domievam ze wrap nestiha. Procak na 60% pri prenose s jednym clientom pri prenose 2mb Very Happy . Pokial je spaby prenos tak je to OK ale akonahle clienti zacnu komunikovat trochu viacej tak sa to zruti.

Ak mas 2mbit tak kolko userov mas za clientom? a Aku rychlost im pustas? Lebo pri 2mbit si myslim ze tazko user dostane 400kbps ak su na antenu pripojeny 5 useri
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website ICQ Number 
Reply with quote Back to top
si
Post subject: RE: WRAP a Gckove zariadenia  PostPosted: 19.03.2006 - 16:55 #32404
Majster


Joined: Jan 12, 2003
Posts: 4249
Location: /dev/null
Piti: nepredam 5tim userom pripojenym na jedno AP garantovanych 400kbit; v pripade zdielanych kapacit to nie je problem (kedze normalny klient, nie stahovac, tu kapacitu vyuziva zlomok casu....)
 
 View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
millo17
Post subject: RE: WRAP a Gckove zariadenia  PostPosted: 16.07.2006 - 02:38 #37853
Basic


Joined: Jún 06, 2006
Posts: 15

piti: skus pozriet moj prispevok: http://www.skfree.net/index.php?name=PN ... amp;t=3760 nebude to nieco podobne?? v pondelok to idem poprehadzovat a napisem ako som dopadol, vidim, ze ludia to citali ale nikto sa nechytil tak neviem ci to je len moj specificky pripad, ale je to cudne lebo som to skusal na 6 roznych wrapoch a v 3 roznych terenoch a chova sa to fakt divne Sad
 
 View user's profile Send private message  
Reply with quote Back to top
Display posts from previous:     
All times are GMT
Post new topic Reply to topic
View previous topic Printable version Log in to check your private messages View next topic
 
Jump to:  

Powered by PNphpBB2 © 2003-2005 The PNphpBB Group
Credits

(C) SKFree 2002-2010: Powered by POSTNUKE. Môžete prebera? naše správy vo formáte XML(RSS)