Prihlásiť sa Odoslať Novinky :: FAQ :: Rozšírené vyhľadávanie :: Napísali o nás :: Ankety
Main Menu
· Home
· 
· FAQ
· 
· Diskusia
· 











Main Menu
· Domov

Moduly
· AvantGo
· Downloads
· FAQ
· News
· Recommend Us
· Reviews
· Search
· Sections
· Stats
· Topics
· Top List
· Web Links
· Forum

Jazyk
Výber jazykovej mutácie:



The time now is 27.11.2020 - 23:55


Zamrzání PC se star-os

Post new topic Reply to topic
View previous topic Printable version Log in to check your private messages View next topic
 
Author Message
Ajfel
Post subject: Zamrzání PC se star-os  PostPosted: 16.09.2005 - 12:28 #23059
Basic


Joined: Sep 10, 2005
Posts: 18

Zdravím, mám takový problém, máme dva stroje, jeden je Compaq s procesorem Intel Celeron, 128MB RAM a CF kartou, cas od casu stroj zamrzne a nejde se na nej dostat ani z Lanu ani z Wlanu, pomáhá jen tvrdý restart. Kdyby se to stávalo jednou za čas, nic se neděje, ale stává se to poměrně často, cca 1 za 2dny. Potom máme druhý stroj, skládaný Duron a ten začal dělat to samé, vydržel jet v kuse 1den. Nestává se vám to někomu ? Wrap je slabý a navíc drahý, máme v těch strojích 4x CM9, takže vyjde levněji starší comp než 2xwrap, navíc počítač má větší výkon a tím i propustnost. Watchdog-ping je nastaven a nepomáhá, bohužel tam nedostanu monitor, takže se nemůžu kouknout jak to vypadá. Díky za každou radu.

Verze star-os 2.01.7 build 4636
Není nastaveno ani žádné routování, shapping atd, PC je použito jako AP
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website ICQ Number 
Reply with quote Back to top
mgx
Post subject: RE: Zamrzání PC se star-os  PostPosted: 05.10.2005 - 09:35 #23610
Guru


Joined: Dec 27, 2002
Posts: 1504

predpokladam problem na strane CM9. zial, cas tychto kariet je chybova, co sposobuje nestabilitu OS.
Watchdog ti urcite nepomoze, pretoze na INTEL BOARDE nie je hw zabudovany.

doporuceny postup:

skus otestovat CM9 jednu po druhej a postupne vkladaj dalsie karty, cim vylucovacou metodou odhalis problematicku. tu vymen (zahod)
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
Ajfel
Post subject: Jaky MB doporucujete  PostPosted: 05.10.2005 - 14:02 #23629
Basic


Joined: Sep 10, 2005
Posts: 18

Jake pouzivate MB a prislusenstvi pro Star-os ??
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website ICQ Number 
Reply with quote Back to top
Ajfel
Post subject: RE: Zamrzání PC se star-os  PostPosted: 05.10.2005 - 14:45 #23634
Basic


Joined: Sep 10, 2005
Posts: 18

mgx wrote: ›predpokladam problem na strane CM9. zial, cas tychto kariet je chybova, co sposobuje nestabilitu OS.
Watchdog ti urcite nepomoze, pretoze na INTEL BOARDE nie je hw zabudovany.

doporuceny postup:

skus otestovat CM9 jednu po druhej a postupne vkladaj dalsie karty, cim vylucovacou metodou odhalis problematicku. tu vymen (zahod)

Tak jsme prepojili jednu pater na posledni vlnou cm9 v pc a momentalne to jede temer 8 dni bez vytuhu, je mozne, ze by to delalo nejakou paseku pri prilis spatnem radiovem prenosu ? Ony tam zustaly vsechny cm9 co tam byly pri vytuhavani a ted uz je to rekordne dlouha doba bez vytuhnuti
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website ICQ Number 
Reply with quote Back to top
mgx
Post subject: poviem to takto:  PostPosted: 05.10.2005 - 17:42 #23642
Guru


Joined: Dec 27, 2002
Posts: 1504

moj osobny nazor:

priciny reset-u:

hw priciny (karty, doska)
problemy pri nestabilite spoja (vysoky sum, rusenie), ktore dovedu kartu do deadlocku, resp. vypadu pingov -> restart
skryty bug starOs, ktory je problematicke detekovat.

Verim, ze sa VS (ValemountSystems) do debuggingu velmi nechce, pretoze na ich spoji (su tiez ISP) to podla ich vyjadrenia chodi. Mozno maju cisty vzduh, alebo kvalitny hw:

ja doporucujem nasledovne kroky:

1. skontrolovat napatie (UPSka vyrazne stabilizuje aj napatovo dost flaknuty wrap, ktory je na kolis napatia citlivy)
2. skontrolovat, ci nepomoze zmena kanalu, resp. polarizacie (zvysit SNB je vzdy +., samozrejme sum treba udrzat v relativnej vzdialenosti)
3. skusit poslednu verziu 2.10.0 (oproti predchadzajucej aj u nas restarty vyrazne poklesli).

thats all z mojej strany. Nie je to asi presne pomoc, aku potrebujes, len hinty, ale zial nic viac ani ja nemam.

mgx
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
Ajfel
Post subject: RE: Zamrzání PC se star-os  PostPosted: 05.10.2005 - 20:28 #23648
Basic


Joined: Sep 10, 2005
Posts: 18

Diky za rady, vyzkousim, ale verzi 2.10.0 uz jsem zkousel, hned jak vysla. S wrapem nemam problem, mam je na nekolika mistech a uplne bez problemu, akorat vykon by mohli mit vetsi, uz jsem z toho duvodu pokukoval po WARu, ale ta cena Surprised( uz jste se tady nejak domluvili na nejakem hromadnem nakupu ? Pozjistuju u partaka a mozna by jsme do toho sli taky, ale jsem z CR, takze by to bylo komplikovanejsi Surprised(
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website ICQ Number 
Reply with quote Back to top
zok
Post subject: RE: Zamrzání PC se star-os  PostPosted: 06.10.2005 - 21:35 #23707
Basic


Joined: Feb 04, 2005
Posts: 175
Location: Gan
No ked mas 4 cm9 v klasickom pc preco tam davas staros? podla mna staros je iba pre klientov a jednu wifinu viac nezvlada (aspom ak som ho testoval ja, pri poriadnej zatazi) racej by som odporucil ikarus Smile alebo prip. monowal (nemam odskusany) a ak mam pc tak by som tam dal klasiku debian + upravene madwifi mam spoj (nie jeden) z cm9 karamy (cca 7km) a uptime cez niekolko mesiacov a v pohode.
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website ICQ Number 
Reply with quote Back to top
kubiik
Post subject: RE: Zamrzání PC se star-os  PostPosted: 08.10.2005 - 16:36 #23752
Guru


Joined: Jan 24, 2004
Posts: 1685

ja som mal na jednom stroji(1xeth,1xOrinoco,1xatheros5212,1xatheros5213) uptime cca 4mesiace
ale posledne od kedy som tam pridal dalsi atheros CM9 uz 2 krat mi z nicoho nic vytuhol

je tu aj moznost (podla mna najpravdepodobnejsia), ze je problem s IRQ sharingom kedze sa uz na mojom (i tvojom) stroji nachadza uz 5zariadeni
 
 View user's profile Send private message ICQ Number 
Reply with quote Back to top
kongo
Post subject: RE: Zamrzání PC se star-os  PostPosted: 17.05.2006 - 09:10 #35187
Basic


Joined: Jún 02, 2003
Posts: 167

Z jedneho dna na druhy mi zacal castejsie stroj tuhnut. Vymenil som komplet hw okrem RB14 a 2xCM9. Ako ste uz spominali moze byt problem s CM9, ze by po case zacala blbnut ?
 
 View user's profile Send private message ICQ Number 
Reply with quote Back to top
5gigac
Post subject: RE: Zamrzání PC se star-os  PostPosted: 18.05.2006 - 10:24 #35256
Basic


Joined: Jún 29, 2005
Posts: 173
Location: Michalovce
tento isty problem mam ja 2xCM9 + 2xOrinoko ... a zamrza to ulne nepravidelne, bez akehokolvek vysvetlenia, je to 1700ka stroj a mam ho na sieti cca 2rok, niekedy zamrzne za 1/2 roka ... a teraz posledne 3x do tyzdna ... teraz je zasa klud ... (UFO)
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website ICQ Number 
Reply with quote Back to top
kongo
Post subject: RE: Zamrzání PC se star-os  PostPosted: 18.05.2006 - 10:41 #35258
Basic


Joined: Jún 02, 2003
Posts: 167

Uz som z toho zufaly. Skusim dokupit dalsiu CM9 a vymenit, pripadne prejst na Agere: Orinoco MPCI3A-20, len neviem, ci mi v redukcii RB14 pojde ???
 
 View user's profile Send private message ICQ Number 
Reply with quote Back to top
Dikobraz
Post subject: RE: Zamrzání PC se star-os  PostPosted: 18.05.2006 - 10:53 #35260
Guru


Joined: Okt 30, 2003
Posts: 1130
Location: Velke Kapusany
Raz za par mesiacov mi zamrzne PC so STAR-OSOM a RB14. Do RB14 sa neda dat ORINOCO.
 
 View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website ICQ Number 
Reply with quote Back to top
5gigac
Post subject: RE: Zamrzání PC se star-os  PostPosted: 18.05.2006 - 22:13 #35314
Basic


Joined: Jún 29, 2005
Posts: 173
Location: Michalovce
Orinoco ti pojde jedine klasicka redukcia na jedno miniPCI vo StarOs
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website ICQ Number 
Reply with quote Back to top
kongo
Post subject: RE: Zamrzání PC se star-os  PostPosted: 20.05.2006 - 08:27 #35348
Basic


Joined: Jún 02, 2003
Posts: 167

Quote: › skus otestovat CM9 jednu po druhej a postupne vkladaj dalsie karty, cim vylucovacou metodou odhalis problematicku. tu vymen (zahod)

Uz sme vymenili obe CM9 za nove ako pisal MGX, ale zamrzanie neprestalo. Uz neviem, co si mam o tom vazne mysliet. Posledny kus hw, ktory nebol vymeneny je RB14 a sietovka s licenciou StarOs.
 
 View user's profile Send private message ICQ Number 
Reply with quote Back to top
Ajfel
Post subject: RE: Zamrzání PC se star-os  PostPosted: 04.06.2006 - 16:56 #36116
Basic


Joined: Sep 10, 2005
Posts: 18

zok wrote: ›No ked mas 4 cm9 v klasickom pc preco tam davas staros? podla mna staros je iba pre klientov a jednu wifinu viac nezvlada (aspom ak som ho testoval ja, pri poriadnej zatazi) racej by som odporucil ikarus :) alebo prip. monowal (nemam odskusany) a ak mam pc tak by som tam dal klasiku debian + upravene madwifi mam spoj (nie jeden) z cm9 karamy (cca 7km) a uptime cez niekolko mesiacov a v pohode.

Hmmm, diky za napady, IkarusOS jsem se dival a docela se mi libi, chtelo by to jeste testnout, ale jaksi u nas se neda koupit, trial zkusim. Ale nevim, jestli si poradim s koupi v cizine, jeste jsem se na to nedival, ale muze to byt problem, nejsem zadny jazykovedec :o)))
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website ICQ Number 
Reply with quote Back to top
Display posts from previous:     
All times are GMT
Post new topic Reply to topic
View previous topic Printable version Log in to check your private messages View next topic
 
Jump to:  

Powered by PNphpBB2 © 2003-2005 The PNphpBB Group
Credits

(C) SKFree 2002-2010: Powered by POSTNUKE. Môžete prebera? naše správy vo formáte XML(RSS)