Prihlásiť sa Odoslať Novinky :: FAQ :: Rozšírené vyhľadávanie :: Napísali o nás :: Ankety
Main Menu
· Home
· 
· FAQ
· 
· Diskusia
· 











Main Menu
· Domov

Moduly
· AvantGo
· Downloads
· FAQ
· News
· Recommend Us
· Reviews
· Search
· Sections
· Stats
· Topics
· Top List
· Web Links
· Forum

Jazyk
Výber jazykovej mutácie:



The time now is 14.12.2019 - 22:05


wrap + staros + dhcp

Post new topic Reply to topic
View previous topic Printable version Log in to check your private messages View next topic
 
Author Message
millo15
Post subject: wrap + staros + dhcp  PostPosted: 12.04.2006 - 11:33 #33868
Basic


Joined: Apr 12, 2006
Posts: 7

potreboval by som poradit s nastavenim:
ether1 192.168.1.43
wpci1 192.168.43.1
bez NAT

na wpci je zapnute DHCP, ktore prideluje ipcky klientom podla MAC
klientske APcka maju IP adresy nastavene napevno

mam 2 problemy:
1. zo siete 192.168.1.x viem pingnut klienta, ktoremu sa prideli IP adresa automaticky, ale neviem pingnut jeho klientske apcko, z wrapu to samozrejme ide
2. ked pripojim na jedno AP (Ovislink 5460g) 2 PC, kazdy dostane od DHCP svoju IP adresu, ale prenos ide len jednemu, resp. to strieda raz ide jeden PC raz ide druhy PC

vopred dakujem za radu
 
 View user's profile Send private message  
Reply with quote Back to top
Chalan
Post subject: RE: wrap + staros + dhcp  PostPosted: 12.04.2006 - 12:16 #33873
Majster


Joined: Máj 12, 2004
Posts: 4578
Location: Bratislava
1.) nemas dobre nastavenu GW na apckach, mala by ukazovat na wpci 192.168.43.1
2.) treba zapnut dhcp relay na klientskych ovisoch ak tam ta moznost nieje stiahni fw ktory to vie... ale to ze raz ide net jednemu raz druhemu je skor nejaka haluz
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website MSN Messenger ICQ Number 
Reply with quote Back to top
mgx
Post subject: RE: wrap + staros + dhcp  PostPosted: 12.04.2006 - 13:30 #33881
Guru


Joined: Dec 27, 2002
Posts: 1504

Haluz to nie je, podla mna si prepisuju zaznamy v MAC tabulke.

SKus si stiahnut firmware APPRO

http://www.appro.cz/
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
Chalan
Post subject: RE: wrap + staros + dhcp  PostPosted: 12.04.2006 - 13:40 #33883
Majster


Joined: Máj 12, 2004
Posts: 4578
Location: Bratislava
ale on ma klientske zariadenia 5460 appro je free len pre 1120... wl5460 ako klienta za ktorym je viacej PC nemam, tak neviem ci sa to takto chova kvoli wl5460...

na wl5460 bol celkom dobry fw pre isp, vedel aj routing aj dhcp relay... mam ho ulozeny v pc ale kde sa da stiahnut uz netusim Sad
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website MSN Messenger ICQ Number 
Reply with quote Back to top
millo15
Post subject: RE: wrap + staros + dhcp  PostPosted: 12.04.2006 - 21:09 #33906
Basic


Joined: Apr 12, 2006
Posts: 7

takze:
- gw mam nastavenu na 192.168.43.1,
- dhcp relay som neskusal to je fakt,
- appro je free naozaj len na 1120, tak som jednu dal na skusku a je to to iste, ked dam IP napevno tiez raz ide jeden raz druhy, jedina sanca bola nastavit ho ako router s NAT, vtedy to ide, ale problem je pokial je to dvojinstalacia, kde chce mat kazdy svoju rychlost (a nezdielanu medzi sebou),
- skusim aj novy fw na ovis, co to spravi

inak ten fw by si mohol dat na stiahnutie ak sa da... ked dojdu wifi karty do wrapa skusim to dat niekam na stol a vytestovat, zatial sa velmi nedalo lebo ten wrap co mam musel ist do prevadzky a ludia frflu ked to v kuse pada...

a nejaky napad preco neprejdu pingy na tie klientske apcka co maju ipcky napevno?
 
 View user's profile Send private message  
Reply with quote Back to top
Chalan
Post subject: RE: wrap + staros + dhcp  PostPosted: 12.04.2006 - 21:19 #33907
Majster


Joined: Máj 12, 2004
Posts: 4578
Location: Bratislava
bol releasnuty free aplite fw pre wl5460, skus ten... http://online.pl/wwarczak/rtl8186/APLITE54G/aplite54g-09.04.2006.zip

odkial pingas skrz co?

ako mas nastavenu default gw na staros? urcite mas dobre nastavenu gw na apckach?
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website MSN Messenger ICQ Number 
Reply with quote Back to top
airbilly
Post subject: RE: wrap + staros + dhcp  PostPosted: 12.04.2006 - 21:39 #33909
Guru


Joined: Mar 13, 2005
Posts: 1865
Location: Nitra
Chalan wrote: ›ale on ma klientske zariadenia 5460 appro je free len pre 1120... wl5460 ako klienta za ktorym je viacej PC nemam, tak neviem ci sa to takto chova kvoli wl5460...

na wl5460 bol celkom dobry fw pre isp, vedel aj routing aj dhcp relay... mam ho ulozeny v pc ale kde sa da stiahnut uz netusim Sad

Stiahnut sa da tu http://download.halnet.cz/technicka%20p ... rmware.zip
 
 View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website MSN Messenger ICQ Number 
Reply with quote Back to top
millo15
Post subject: RE: wrap + staros + dhcp  PostPosted: 13.04.2006 - 00:16 #33913
Basic


Joined: Apr 12, 2006
Posts: 7

idem tahat, dakujem
chalan: je to asi takto:

1.1 => 1.2 => 1.43 (43.1) => 43.2 => 43.20 => 43.102
pc ----- ap -------- wrap -------- ap --- ap_klient - pc_klient

ping z 1.1 funguje len na 43.102, ktore ma IPcku pridelenu podla MAC adresy, ping na 43.20 (nastavene napevno) neprejde
gw mam dobre nastavenu na apckach kontroloval som to asi 5x

ether1 ma IPcku 1.43, wpci1 ma IPcku 43.1 a ping neprejde ani na nu, nieco mam podla mna nahovno nastavene ale nech spekulujem ako chcem neviem co...
 
 View user's profile Send private message  
Reply with quote Back to top
si
Post subject: RE: wrap + staros + dhcp  PostPosted: 13.04.2006 - 08:55 #33923
Majster


Joined: Jan 12, 2003
Posts: 4249
Location: /dev/null
millo15: no este je otazka ako mas na PC, PC_KLIENT, AP, AP_KLIENT nastavene routovacie tabulky (v tomto moze yt tiez podraz)
 
 View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
millo15
Post subject: RE: wrap + staros + dhcp  PostPosted: 14.04.2006 - 03:20 #33959
Basic


Joined: Apr 12, 2006
Posts: 7

si wrote: ›millo15: no este je otazka ako mas na PC, PC_KLIENT, AP, AP_KLIENT nastavene routovacie tabulky (v tomto moze yt tiez podraz)


PC: 192.168.43.0/24 via 192.168.1.43 dev eth1
wrap:
192.168.43.0 gw: 0.0.0.0 device wpci1
0.0.0.0/0 gw 192.168.1.1 device ether1

ale poviem pravdu neviem presne co myslis tym ze ako mam na ap_klient a pc_klient nastavene routovacie tabulky... pc klient je normalny user s windowsami... a na apcku viem nastavit maximalne gw...
 
 View user's profile Send private message  
Reply with quote Back to top
Display posts from previous:     
All times are GMT
Post new topic Reply to topic
View previous topic Printable version Log in to check your private messages View next topic
 
Jump to:  

Powered by PNphpBB2 © 2003-2005 The PNphpBB Group
Credits

(C) SKFree 2002-2010: Powered by POSTNUKE. Môžete prebera? naše správy vo formáte XML(RSS)