Prihlásiť sa Odoslať Novinky :: FAQ :: Rozšírené vyhľadávanie :: Napísali o nás :: Ankety
Main Menu
· Home
· 
· FAQ
· 
· Diskusia
· 











Main Menu
· Domov

Moduly
· AvantGo
· Downloads
· FAQ
· News
· Recommend Us
· Reviews
· Search
· Sections
· Stats
· Topics
· Top List
· Web Links
· Forum

Jazyk
Výber jazykovej mutácie:



The time now is 18.07.2019 - 19:03


nastavenia wrapu a StarOS

Post new topic Reply to topic
View previous topic Printable version Log in to check your private messages View next topic
 
Author Message
cobain
Post subject: nastavenia wrapu a StarOS  PostPosted: 02.12.2005 - 10:57 #25946
Majster


Joined: Aug 31, 2005
Posts: 2295
Location: Hájske
Rad by som sa naucil co najlepsie konfigurovat staros. Ten manual co si mi poslal sa da precitat ale nenni tam toho az tak moc.

Pre pripomenutie : mam wrap CF kartu so star os, 2 x atheros CM9 (teda jednu jedna je na ceste k tebe, proste sajej nechce ist isla cca 16 hodin)

Konfiguracia je nasledovna: eth1- IP 192.168.1.1 MASKA 255.255.255.0

eth2- IP 192.168.2.1 255.255.255.0

wlan- IP 192.168.3.1 255.255.255.0 SID wrap, kanal 1, pasmo 2,4GHz, nastaveny mod AP

chcel by som to vyhodit na strechu a spravit zatial AP aspon pre lan siet (kym sa ppoostavy 100% toziar). Ine upravy v staros som nerobil zatial. Je to pre mna sa priznam, SPANIELSKA DEDINA.



Moja predstava o tom celom je asi takato:

Ziskam klienta (zakaznika) FERKA MRKVICKU, JANKU MARISKOVU a este JOZKA ZAKRUTU.

Ja mam doma dva stroje ( teda tri al jeden budem asi prerabat na server) stolny PC a NB, z oboch by som sa chcel pripojit na wrap a vediet ho spravovat.

Ake IP adresy mam davat zakaznikom na ich PC, ked sa budu pripajat cez owislink 5460 a ake IP tymto zariadeniam(owislink5460) aby som v tom mal prehlad.

A com mam konfigurovat v staros-e a ako aby to fungovalo, s tym ze zakaznikov bude pribudat.



A aby som si to ulahcil tak zoberme ze mi pojde aj druha wifina na prijem signalu od ISP ktory mi da konkt zatial trebars 512/128

A karta bude nakonfigurovana trebars IP 192.168.4.4 MASKA 255.255.255.0 SID malibu, kanal X v pasme 5GHz, nastaveny mod CLIENT.

Co a kde a ako zacat konfigurovat.



Ivan

&

cobain
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website ICQ Number 
Reply with quote Back to top
alwarez
Post subject: RE: nastavenia wrapu a StarOS  PostPosted: 02.12.2005 - 11:09 #25947
Basic


Joined: Máj 22, 2005
Posts: 477
Location: Michalovce
jednu vec nechapem, ked uz chces robit garazoveho providera, preco si aspon nieco neprecitas??
lebo podla toho co ty tu pises mi vychadza ze chces rovno od furika prejst k poskytovaniu internetu.
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
cobain
Post subject: RE: nastavenia wrapu a StarOS  PostPosted: 02.12.2005 - 11:26 #25949
Majster


Joined: Aug 31, 2005
Posts: 2295
Location: Hájske
Nic v zlom kolko si toho precital ty? ked si s tym zacinal! Ja osobne som si uz presiel cele forum o star os-e.
za knihy som vyvalil uz asi liter. Podla knich sa nieco naucim no vzdy ma to dost domota.
PRE OSTATNYCH KTORY SI CHCU ZABRDNUT: K L U D N E znesem dost
Rad vsak privitam pomoc, namiesto potapania. Vypadalo to ze ste tu lepsia partia no teraz fakt neviem.
TO alwarez: padol si mam rovno z hora a najmudrejsi tak sa podel o mudrost, ked nechces tak si utaj mudrost pre seba a ja len pevne verim ze tu je nejaka komunita aspon okolo Milana.

cobain
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website ICQ Number 
Reply with quote Back to top
si
Post subject: RE: nastavenia wrapu a StarOS  PostPosted: 02.12.2005 - 12:07 #25953
Majster


Joined: Jan 12, 2003
Posts: 4249
Location: /dev/null
cobain: k tomu co chces ti neporadim, ale: v casoch ked som zacinal so sietami, nebolo mnoho ludi co by mi vedelo poradit, takze som si bud musel vyhladat neaky navod (ktorych v tom case tiez nebolo tak hojne ako dnes) a/alebo skusat vsetky moznosti (ono sa to zvycajne robi opacne, najprv poskusat vsetky moznosti a potom ten navod Wink ). s radiovymi sietami som bol na tom podobne (len o neaky ten rocik neskor ako s normalnymi LANkami); tu som mal ale oproti mnohym inym jednu velku vyhodu - prve skusenosti som ziskal ako admin v vacsieho ISP poskytujuceho taketo sluzby, takze ma neakym tym zakladom tam aj naucili Wink
 
 View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
mgx
Post subject: takze nastavenie:  PostPosted: 02.12.2005 - 12:25 #25954
Guru


Joined: Dec 27, 2002
Posts: 1504

wlan0

doporucujem nastavit takto:

192.168.3.1 - IP wrapu

klientov zacat cislovat od 10tky hore
192.168.3.10,192.168.3.11,192.168.3.12,192.168.3.13 ...
a radia o 254 dole
192.168.3.254,253,252 ...

tzn. klient1 (OVISLINK + PC bude mat IP)

192.168.3.10 - jeho PC
192.168.3.254 - ovislink

vsetko maska 255.255.255.0
a DNS,DHCP a GATEWAY 192.168.3.1

na WRAPe si nakonfiguruj (podla manualu) tieto sluzby:

DNS
DHCP
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
cobain
Post subject: RE: nastavenia wrapu a StarOS  PostPosted: 02.12.2005 - 13:51 #25959
Majster


Joined: Aug 31, 2005
Posts: 2295
Location: Hájske
MGX dakujem
si: Ja viem kedysi som spravoval siet o 50 uzivatelov ale bolo to ine, ako ded to mas vybudovat a musis pochopit co a ako. Viem ze zaciatky su tazke. Snazim sa co najviac citat a skusat to uviest do praxe nieco sa mi uz podarilo. Po tyzdni namahy a precitani textu cca 200 a4 obojstranne com dokazal co to nastavit. No ked som zacal citat dalej ma to cele trochu zmiatlo-viacej sa ja osobne naucim stylom ukaz mi ako sa to robi (trebars napis co a ako nastavitmaly popis co je co) a ja si to sam nastavim a zapamatam si tak co som robil.
Preto mam take tupe otazky!
Ja viem ze to vypada ze som tupy ale ja sa nehadam za to a nechcem byt dalej tupy a za opytanie nic nedam. Niekde najdem pochopenie niekde nie.
A dalsia vec robim si popis co som a ako som to nastavil. je to len na papiery ale casom to budem prepisovat a mozno raz to niekde níekomu na poziadanie ukazem ci dam k nahliadnutiu aby nebol taka LAMA ako som momentalne ja.
Ale aj tak sidik za podporu ...
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website ICQ Number 
Reply with quote Back to top
Anton
Post subject: RE: nastavenia wrapu a StarOS  PostPosted: 21.12.2005 - 10:10 #26665
Basic


Joined: Okt 31, 2005
Posts: 356

vblizkej dobe sa chystam znemit uplnik z 2.4Ghz ( krabice) na star-os co ktomu budem potrebovat?samozrejme 5Ghz technologia.


za radu dakujem
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website ICQ Number 
Reply with quote Back to top
Dikobraz
Post subject: RE: nastavenia wrapu a StarOS  PostPosted: 21.12.2005 - 10:37 #26670
Guru


Joined: Okt 30, 2003
Posts: 1130
Location: Velke Kapusany
To Anton:
Vsetko dvakrat. WRAPA alebo ine PC, CM9ky,Star-os, Antena(neviem vzdialenost takze neviem konkretizovat), kabel RF240(alebo iny), napajaci zdroj, popripade aj pasivne POE,ak to ide von tak externu skrinku, pigtaili z CM9ky.
 
 View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website ICQ Number 
Reply with quote Back to top
Display posts from previous:     
All times are GMT
Post new topic Reply to topic
View previous topic Printable version Log in to check your private messages View next topic
 
Jump to:  

Powered by PNphpBB2 © 2003-2005 The PNphpBB Group
Credits

(C) SKFree 2002-2010: Powered by POSTNUKE. Môžete prebera? naše správy vo formáte XML(RSS)