Prihlásiť sa Odoslať Novinky :: FAQ :: Rozšírené vyhľadávanie :: Napísali o nás :: Ankety
Main Menu
· Home
· 
· FAQ
· 
· Diskusia
· 











Main Menu
· Domov

Moduly
· AvantGo
· Downloads
· FAQ
· News
· Recommend Us
· Reviews
· Search
· Sections
· Stats
· Topics
· Top List
· Web Links
· Forum

Jazyk
Výber jazykovej mutácie:



The time now is 30.06.2022 - 12:52


DNS

Post new topic Reply to topic
View previous topic Printable version Log in to check your private messages View next topic
 
Author Message
Mich(at)l
Post subject: DNS  PostPosted: 12.10.2005 - 18:29 #23900
Basic


Joined: Júl 24, 2004
Posts: 240

Tkze ak som spraven pochopil tak domenove meno pridelim zariedeniu v tom istom configu ako pridelujem IP danej MAC.
services->dhcp->modify configuration file

ked chcem pouzit DNS ktory bezi na StarOS, tak:
option domain-name-servers 192.168.1.1 (IP staroesu,resp. localhost)
hovorim zatial spravne?

nastavim si stat. hosta:

host meno_zakaznika.skfree.sk {
# MAC adresa sietovej karty zakaznika. Je ju mozne ziskat napr. Pomocou prikazou # ipconfig /all
alebo ifconfig
hardware ethernet 00:4F:4E:0D:12:FF;
# IP addresa, ktorá bude priradená – nesmie byť v rozsahu IP adries
# priraďovaných automaticky
fixed-address 10.0.0.200;
}

takze domenove meno hosta by malo byt meno_zakaznika.skfree.sk
ale teraz narazim na problem... co ak mu potrebujem pridelit alias???
aku direktivu mam pouzit...??
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website ICQ Number 
Reply with quote Back to top
pixall
Post subject: DNS  PostPosted: 12.10.2005 - 20:02 #23906
Majster


Joined: Okt 21, 2003
Posts: 4244

Mich(at)l wrote: ›
nastavim si stat. hosta:

host meno_zakaznika.skfree.sk {
# MAC adresa sietovej karty zakaznika. Je ju mozne ziskat napr. Pomocou prikazou # ipconfig /all
alebo ifconfig
hardware ethernet 00:4F:4E:0D:12:FF;
# IP addresa, ktorá bude priradená – nesmie byť v rozsahu IP adries
# priraďovaných automaticky
fixed-address 10.0.0.200;
}

takze domenove meno hosta by malo byt meno_zakaznika.skfree.sk
ale teraz narazim na problem... co ak mu potrebujem pridelit alias???
aku direktivu mam pouzit...??


podla konfiguraku to vyzera ako ISC dhcpd3... ak tam nemaju nejaky extra hack, tak v normalnom dhcpd3 je ten nazov stroja len pre ucely DHCP a nesplupracuje s DNS. my mame DHCP konfigurak generovany automaticky a pisu sa nam tam unikatne a viacmenej nezmyslene retazce, aby bol dhcpd spokojny.

DNS sa konfiguruje niekde inde, na normalnych linuxoch niekde v /etc/named alebo tak, kde je to v tomto, to bude vediet skor mgx..
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
Mich(at)l
Post subject: DNS  PostPosted: 12.10.2005 - 20:37 #23911
Basic


Joined: Júl 24, 2004
Posts: 240

na normalnom linuxe o tom viem... ale tu hladam ako blby a nic...
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website ICQ Number 
Reply with quote Back to top
mgx
Post subject: DHCP vs DNS  PostPosted: 12.10.2005 - 23:14 #23917
Guru


Joined: Dec 27, 2002
Posts: 1504

potvrdzujem, ze DHCP je ISC dhcpd v3.0, tzn. platia pre neho vsetky configuracne direktivy z dhcpd 3. zial DNS name klienta s tymto naozaj nic nema Sad
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
Display posts from previous:     
All times are GMT
Post new topic Reply to topic
View previous topic Printable version Log in to check your private messages View next topic
 
Jump to:  

Powered by PNphpBB2 © 2003-2005 The PNphpBB Group
Credits

(C) SKFree 2002-2010: Powered by POSTNUKE. Môžete prebera? naše správy vo formáte XML(RSS)