Prihlásiť sa Odoslať Novinky :: FAQ :: Rozšírené vyhľadávanie :: Napísali o nás :: Ankety
Main Menu
· Home
· 
· FAQ
· 
· Diskusia
· 











Main Menu
· Domov

Moduly
· AvantGo
· Downloads
· FAQ
· News
· Recommend Us
· Reviews
· Search
· Sections
· Stats
· Topics
· Top List
· Web Links
· Forum

Jazyk
Výber jazykovej mutácie:



The time now is 28.11.2020 - 00:18


Wrap a vypadky spojeni

Post new topic Reply to topic
View previous topic Printable version Log in to check your private messages View next topic
 
Author Message
Ajfel
Post subject: Wrap a vypadky spojeni  PostPosted: 27.09.2005 - 17:35 #23392
Basic


Joined: Sep 10, 2005
Posts: 18

Zdravim, spoje udelane takto: PC(3xCM9)-3xwrap. Jeden z techto spoju mi neustale pri provozu cas od casu, po restartu delsi dobu cca 1hodinu, pote cim dal casteji nejak tuhne a odezvy se vysplhaji i na 15000ms a nakonec zatuhne tak, ze se diky watchdog-pingu wrap na klientove strane restartne, driv to nedelalo, az ted posledni mesic. Conection table size uz jsem podle jednoho topicu tady zvetsil z 16384 na 65000, ale dela to porad, za den se to restartne i nekolikrat, v system info mi to ukazuje u te cm9, ktera je spojena s cm9 v pc na druhe strane rx packets: 36000 errors: 27000.
U druhe cm9 co je jako AP ve wrapu mi to ukazuje rx packets: 2000 errors: 65000.
v pc u cm9 je rx packets: 50000 errors: 65000
nastavene je to jako AP(pc)-Client(wrap) vsude jsou vsechny rozhrani zbridgovana a zadne routovani, shapping, firewall(defaultni nastaveni). Prosim poradte mi nekdo, uz jsem z toho zoufaly, star-os je verze 2.01.7(wrap i PC). Zkousel jsem i 2.01.1 - 2.10.0 s zadnym zadna zmena, vzdycky vsechno stejne. Moooooc dekuji za kazdou radu nebo napad.
tesne pred restartem se nekolikrat (moooockrat) asociuji klienti pripojeni na AP ve wrapovi.
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website ICQ Number 
Reply with quote Back to top
si
Post subject: RE: Wrap a vypadky spojeni  PostPosted: 27.09.2005 - 23:51 #23408
Majster


Joined: Jan 12, 2003
Posts: 4250
Location: /dev/null
Ajfel: na zaklade neakych podobnych skusenosti by som to tipol na HW problem jednej z kariet v postihnutom spoji...
 
 View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
mgx
Post subject: check  PostPosted: 28.09.2005 - 08:56 #23412
Guru


Joined: Dec 27, 2002
Posts: 1504

skus nasledovne:

1. vymenit CM9 kartu (ak ich mas 2, tak obe)
2. zmenit jej poziciu v miniPCI (ak mas len 1ks)
3. skontrolovat, aka je teplota na karte (ak je >50C, tak ....)
4. skontroluj, ake su logy vo wrap-e. V pripade, ze tam nic nevidis, skus si nechat vypisovat logy na nejaky vzdialeny server (remote syslog feature).
5. skus zmenit kanal, pripadne polarizaciu na postihnutom spoji.
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
Ajfel
Post subject: check  PostPosted: 28.09.2005 - 09:53 #23416
Basic


Joined: Sep 10, 2005
Posts: 18

mgx wrote: ›skus nasledovne:

1. vymenit CM9 kartu (ak ich mas 2, tak obe)
2. zmenit jej poziciu v miniPCI (ak mas len 1ks)
3. skontrolovat, aka je teplota na karte (ak je >50C, tak ....)
4. skontroluj, ake su logy vo wrap-e. V pripade, ze tam nic nevidis, skus si nechat vypisovat logy na nejaky vzdialeny server (remote syslog feature).
5. skus zmenit kanal, pripadne polarizaciu na postihnutom spoji.
Vymena CM9 v PC pomohla, ted jeste budu zkouset, jestli karta odesla.
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website ICQ Number 
Reply with quote Back to top
si
Post subject: RE: Wrap a vypadky spojeni  PostPosted: 28.09.2005 - 11:33 #23418
Majster


Joined: Jan 12, 2003
Posts: 4250
Location: /dev/null
Ajfel: mne na spoji kde mi to skapalo stacilo nastastie prehodit pigtail do druheho konektora na karte (a zmenit v konfiguracii pouzitu antenu), skus, mozno budes mat tie to stastie ze odislo len nieco na antennom vystupe Smile
 
 View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
Ajfel
Post subject: RE: Wrap a vypadky spojeni  PostPosted: 28.09.2005 - 14:18 #23424
Basic


Joined: Sep 10, 2005
Posts: 18

ad logy, mam remote syslog nastaveno, loguje mi to na hlavni router, ale stejne v tech logoch neni nic, akorat tesne pred zkolabovanim spoje se lidi pripojeni na druhou kartu neustale asociovali. Jinak nic.
SI: Dik za tip, zkusim prehodit jen pigtail.

Jeste jedna vec, stava se vam to casto, nebo zcela vyjimecne? Jde mi konkretne o ty atherosy, jestli casto odchazi.

Pouzivame jeste orinoco agere, u tech se mi jednou stalo, ze jsme je nakonfigurovali, klient ap ani nevidel , tak jsme dali druhou orinoco a stale nic, tak prisla na vymenu antena a potom jeste ruzne kombinace antena-karta a stale nic, potom jsme tam dali jako AP atheros a hned to jelo, stalo se vam to nekomu ? Nemam jeste ty karty vyzkousene, jestli nejsou spatne.
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website ICQ Number 
Reply with quote Back to top
si
Post subject: RE: Wrap a vypadky spojeni  PostPosted: 28.09.2005 - 22:56 #23442
Majster


Joined: Jan 12, 2003
Posts: 4250
Location: /dev/null
Ajfel: ten pripad co som mal ja bola pravdepodobne neaka prepetova spicka niekde zo siete alebo srnka netusi co, ale vtedy toho na tom jednom bode odislo troska viacej...
 
 View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
Dikobraz
Post subject: RE: Wrap a vypadky spojeni  PostPosted: 07.10.2005 - 16:21 #23731
Guru


Joined: Okt 30, 2003
Posts: 1130
Location: Velke Kapusany
Na WRAPE so star-osom a jednou CM9kou ma CPU load 80-90percent. ide cez to cca 3MBIT vzduchom na 5GHz na 2km. Je to normalne mat tak velky CPU load? Nemam zapnute vobec nic na WRAPE. Jedine bridge medzi ETH1 a WPCI1.
 
 View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website ICQ Number 
Reply with quote Back to top
kiwi
Post subject: RE: Wrap a vypadky spojeni  PostPosted: 07.10.2005 - 16:31 #23732
Guru


Joined: Jan 30, 2003
Posts: 1565

ja mam na wrape so starosom dve cm9 a dve eth, ide cez to 5-6 mbits a je to vytazene rovnako

latencie v porovnani s debianom su horsie (na debiane 0,5ms, na starose 1,5-2,5 ms)
 
 View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website ICQ Number 
Reply with quote Back to top
Dikobraz
Post subject: RE: Wrap a vypadky spojeni  PostPosted: 07.10.2005 - 20:02 #23734
Guru


Joined: Okt 30, 2003
Posts: 1130
Location: Velke Kapusany
Uz to mam vyriesene. Prehodil som Clienta s APckom. Momentalne mam vytazene CPU na 20-40 percent
 
 View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website ICQ Number 
Reply with quote Back to top
Display posts from previous:     
All times are GMT
Post new topic Reply to topic
View previous topic Printable version Log in to check your private messages View next topic
 
Jump to:  

Powered by PNphpBB2 © 2003-2005 The PNphpBB Group
Credits

(C) SKFree 2002-2010: Powered by POSTNUKE. Môžete prebera? naše správy vo formáte XML(RSS)