Prihlásiť sa Odoslať Novinky :: FAQ :: Rozšírené vyhľadávanie :: Napísali o nás :: Ankety
Main Menu
· Home
· 
· FAQ
· 
· Diskusia
· 











Main Menu
· Domov

Moduly
· AvantGo
· Downloads
· FAQ
· News
· Recommend Us
· Reviews
· Search
· Sections
· Stats
· Topics
· Top List
· Web Links
· Forum

Jazyk
Výber jazykovej mutácie:



The time now is 11.12.2018 - 08:55


DCN ssm mapping

Post new topic Reply to topic
View previous topic Printable version Log in to check your private messages View next topic
Page 1 of 2 12 >
Author Message
neos
15 Post subject: DCN ssm mapping  PostPosted: 24.05.2018 - 20:07 #113444
Ucen


Joined: Aug 09, 2004
Posts: 721

Vie niekto ako na DCN switchoch (DCRS-5980) nastavit SSM mapping?
Na ciscu je to nejak takto: ip igmp ssm-map static xyz

Btw, co pouzivate vy ako agregacny switch s routovanim multicastu a 10G, 1G portami ?
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website ICQ Number 
Reply with quote Back to top
kiwi
Post subject: RE: DCN ssm mapping  PostPosted: 27.05.2018 - 07:18 #113445
Guru


Joined: Jan 30, 2003
Posts: 1554

Cisco Catalyst 4948E and 4948E-F Switches

vyzera to tak, ze pre siet nasej velkosti je to stale dostacujuci L3 switch s cenou okolo 500e, je to zaujimave ake je to lacne, nie?
 
 View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website ICQ Number 
Reply with quote Back to top
neos
Post subject: RE: DCN ssm mapping  PostPosted: 27.05.2018 - 14:49 #113446
Ucen


Joined: Aug 09, 2004
Posts: 721

Ano je to zaujimave, ze to staci aj u vas. Tusim uz poniektori vacsi lokalni take rozpredavali. Asi si taky tiez obstaram.

Mas nejakeho oblubeneho dodavatela, alebo klasika ebay?


Last edited by neos on 28.05.2018 - 09:32; edited 1 time in total
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website ICQ Number 
Reply with quote Back to top
bakula
Post subject: RE: DCN ssm mapping  PostPosted: 27.05.2018 - 19:44 #113447
Ucen


Joined: Okt 21, 2004
Posts: 783

neos wrote: ›Ano je to zaujimave, ze to staci aj u vas. Tusim uz poniektori vacsi lokalni take rozpredavali. Asi ti taky tiez obstaram.


No a pre fajnsmekrov je tu cisco 6500 series. Zhruba za 1500E mas masinu ktora vsetko co potrebujes zvladne ako nic. Az na tu spotrebu tomu nie je co vytknut, ale to je asi u zariadeni tejto triedy normalne.
 
 View user's profile Send private message  
Reply with quote Back to top
kiwi
Post subject: RE: DCN ssm mapping  PostPosted: 28.05.2018 - 07:02 #113448
Guru


Joined: Jan 30, 2003
Posts: 1554

Ja som predal starsi model, 4948 ktory mal len 2x10ge, a asi aj nejake ine parametre mal horsie.

Potreboval som zapojit niekolko 10ge zariadeni, takze preto som presiel na verziu s 4x10ge. Velmi dobre nam to funguje s dcnkami 5960, alebo take nejake, co mali 4x 10ge porty + 24 alebo 48sfp

Ja za vyhodu takehoto setupu povazujem jeho jendoduchost. Tym, ze mame dva hlavne body, tak ak sa nieco pokasle, tak druhe 4948 preberie vyznamnu cast prace a tiez oddelenie agregacie optiky od routovania zjednodusuje debug, potencialne aj pre mna, keby lepsi odo mna neboli po ruke Smile.

Vzdy som mal respekt pre zrutom ako je 6500, sice vsetko pokope, ale ked sa nieco zacne kaslat, nevedel by som akym velkym kladivom po akej casti buchat Smile.
 
 View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website ICQ Number 
Reply with quote Back to top
neos
Post subject: RE: DCN ssm mapping  PostPosted: 28.05.2018 - 09:34 #113450
Ucen


Joined: Aug 09, 2004
Posts: 721

6500-vka je velka modularna bedna, ktora pre nas zbytocna a urcite zerie vela. Co som pozeral datasheed, tak 4948e zerie tiez pekne, >200W.

Kiwi, ked uz mas dcn 5960, nemas tam urobeny ten ssm mapping?
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website ICQ Number 
Reply with quote Back to top
krtko
Post subject: RE: DCN ssm mapping  PostPosted: 28.05.2018 - 09:44 #113451
Basic


Joined: Jan 21, 2004
Posts: 423
Location: Rimavska Sobota
neos wrote: ›6500-vka je velka modularna bedna, ktora pre nas zbytocna a urcite zerie vela. Co som pozeral datasheed, tak 4948e zerie tiez pekne, >200W.

Kiwi, ked uz mas dcn 5960, nemas tam urobeny ten ssm mapping?


A manual si uz skusil otvorit?

neviem ako 5980, ale pri 5960 musis definovat ssm mapping per svi, cize musis byt v konfiguracnom rozhrani pre svi (int vlan x)
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website ICQ Number 
Reply with quote Back to top
neos
Post subject: RE: DCN ssm mapping  PostPosted: 28.05.2018 - 10:03 #113452
Ucen


Joined: Aug 09, 2004
Posts: 721

Predpokladam, ze 5980 bude to iste co 5960.

Manual - configuration aj command guides som presiel odzhora dole a dokonca som pouzil CTRL+F. Bud mam zly manual, alebo to tam fakt nieje. Inac by som sa tu nepytal.
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website ICQ Number 
Reply with quote Back to top
kiwi
Post subject: RE: DCN ssm mapping  PostPosted: 28.05.2018 - 21:21 #113453
Guru


Joined: Jan 30, 2003
Posts: 1554

prave to robime na ciscu. dcn pouzivame ako L2 switch, takze ti neporadim
 
 View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website ICQ Number 
Reply with quote Back to top
krtko
Post subject: RE: DCN ssm mapping  PostPosted: 28.05.2018 - 21:33 #113454
Basic


Joined: Jan 21, 2004
Posts: 423
Location: Rimavska Sobota
btw. mam 2ks tych dcn keby ste dakto potrebovali, mne su na prd uz.
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website ICQ Number 
Reply with quote Back to top
neos
Post subject: RE: DCN ssm mapping  PostPosted: 30.05.2018 - 10:36 #113455
Ucen


Joined: Aug 09, 2004
Posts: 721

Skutocne je to tak ako pise krtko. Nenastavuje sa to v globalnom rezime, ale na VlanX interface, prikaz: ip igmp ssm-mapping-group...

Takze mam blby manual, proste to tam nieje Sad A zistujem, ze oproti Ciscu, kde je dokumentacie habadej, tu ani google nenajde skoro nic. To sa tak boja konkurencie?
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website ICQ Number 
Reply with quote Back to top
neos
Post subject: RE: DCN ssm mapping  PostPosted: 30.05.2018 - 13:45 #113456
Ucen


Joined: Aug 09, 2004
Posts: 721

Btw Krtko, ty si to DCN mal aj v L3 rezime? Ak ano, nebol problem s mcastom?
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website ICQ Number 
Reply with quote Back to top
krtko
Post subject: RE: DCN ssm mapping  PostPosted: 30.05.2018 - 15:04 #113457
Basic


Joined: Jan 21, 2004
Posts: 423
Location: Rimavska Sobota
Ahoj, ano mal som ho aj v L3 s ospf a pim s/m + ssm mapping Smile po par upgradoch FW to fungovalo celkom ok, akurat ze moznosti debugu a gugl academy su biedne.
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website ICQ Number 
Reply with quote Back to top
neos
Post subject: RE: DCN ssm mapping  PostPosted: 30.05.2018 - 16:31 #113458
Ucen


Joined: Aug 09, 2004
Posts: 721

krtko wrote: ›Ahoj, ano mal som ho aj v L3 s ospf a pim s/m + ssm mapping Smile po par upgradoch FW to fungovalo celkom ok, akurat ze moznosti debugu a gugl academy su biedne.


Takze predpokladam, ze teraz mas cisco 49xx?
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website ICQ Number 
Reply with quote Back to top
krtko
Post subject: RE: DCN ssm mapping  PostPosted: 30.05.2018 - 19:45 #113459
Basic


Joined: Jan 21, 2004
Posts: 423
Location: Rimavska Sobota
cisca, ale vyssiu a novsiu radu koli MPLS.
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website ICQ Number 
Reply with quote Back to top
Display posts from previous:     
All times are GMT
Post new topic Reply to topic
View previous topic Printable version Log in to check your private messages View next topic
Page 1 of 2 12 >
Jump to:  

Powered by PNphpBB2 © 2003-2005 The PNphpBB Group
Credits

(C) SKFree 2002-2010: Powered by POSTNUKE. Môžete prebera? naše správy vo formáte XML(RSS)