Prihlásiť sa Odoslať Novinky :: FAQ :: Rozšírené vyhľadávanie :: Napísali o nás :: Ankety
Main Menu
· Home
· 
· FAQ
· 
· Diskusia
· 











Main Menu
· Domov

Moduly
· AvantGo
· Downloads
· FAQ
· News
· Recommend Us
· Reviews
· Search
· Sections
· Stats
· Topics
· Top List
· Web Links
· Forum

Jazyk
Výber jazykovej mutácie:



The time now is 28.01.2020 - 07:39


Komunikacia medzi IP

Post new topic Reply to topic
View previous topic Printable version Log in to check your private messages View next topic
 
Author Message
Levian
Post subject: Komunikacia medzi IP  PostPosted: 07.04.2017 - 13:48 #112691
Basic


Joined: Mar 13, 2007
Posts: 264
Location: Trnava
Vedel by mi niekto poradit? Mam takyto problem.
Na sieti pouzivam pppoe aj staticke IP adresy.
Neprechadza mi komunikacia od uzivatelov s verejnymi ip a pppoe verejnymi na verejne staticke IP.
Co ide a co nie:
Od uzivatela s pppoe a lokalnou ip prechadza komunikacia na uzivatelov s pppoe lokalnou aj verejnou IP, tiez na staticke lokalne IP. Na staticke verejne ip uz neprechadzaju data.

Od uzivatelov s pppoe verejnou ip ide komunikacia na uzivatelov s pppoe verejne aj lokalne, tiez staticke lokalne ip, ale staticke verejne uz nie.

Od uzivatela zo statickou IP prechadza komunikacia na uzivatelov zo statickymi lokalnymi aj verejnymi adresami, pppoe lokalnymi ale pppoe verejnymi uz nejde.

Od uzivatela zo statickou verejnou IP prechadza komunikacia na staticke vrejne, lokalne a pppoe lokalne. pppoe verejne uz nejdu.

Verejne IP mam robene tak ze IP je priamo na interface u zakaznika a u mna na mikrotiku je brana pre nich.
Da sa to nejak vyriesit? Co treba nastavit na MK aby sa to videlo medzi sebou? Uz som nad tym stratil kopec casu ale neviem...
Diikes.
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
misohero
Post subject: RE: Komunikacia medzi IP  PostPosted: 07.04.2017 - 21:31 #112694
Basic


Joined: Jan 21, 2005
Posts: 178
Location: Bratislava
skusal si traceroute ? jednoducho sleduj oba smery komunikacie, mozno nejde len jeden smer.
mas v ceste niekde NAT ?
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
Levian
Post subject: RE: Komunikacia medzi IP  PostPosted: 07.04.2017 - 22:51 #112695
Basic


Joined: Mar 13, 2007
Posts: 264
Location: Trnava
Traceroute mi dal hned timeout. NATko tam nemam. v Oboch pripadoch su verejne IP jedna statika druha pppoe
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
misohero
Post subject: RE: Komunikacia medzi IP  PostPosted: 07.04.2017 - 22:53 #112696
Basic


Joined: Jan 21, 2005
Posts: 178
Location: Bratislava
ak ti dal hned timeout tak to znamena ze ani cez prvy skok smerom k cielu sa nedostane.
je staticka v rovnakom subnete ako ta pppoe ?
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
Levian
Post subject: RE: Komunikacia medzi IP  PostPosted: 07.04.2017 - 23:24 #112698
Basic


Joined: Mar 13, 2007
Posts: 264
Location: Trnava
Ano, je to ten isty subnet. IP adresy su tie iste ako boli len ich prehodim zo statiky na pppoe
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
misohero
Post subject: RE: Komunikacia medzi IP  PostPosted: 07.04.2017 - 23:26 #112699
Basic


Joined: Jan 21, 2005
Posts: 178
Location: Bratislava
ak su v tom istom subnete tak je to jasna pricina problemu. ipcka ktora nieje v pppoe hlada cez ARP tu ip ktoru mas v pppoe (namiesto toho by mal ist paket cez branu).
u nas som ten problem vyriesil tym ze pppoe pouziva iny subnet
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
Levian
Post subject: RE: Komunikacia medzi IP  PostPosted: 07.04.2017 - 23:50 #112701
Basic


Joined: Mar 13, 2007
Posts: 264
Location: Trnava
Aha... Presne tak sa to chova, z ineho subnetu to funguje. Akurat ze subnet vverejnych mam relativne dost obsadeny a neviem ho uz rozseknut na zvlast subnety. Myslis ze by sa to dalo este nejek inak vyriesit ako samostatnym subnetom ?
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
misohero
Post subject: RE: Komunikacia medzi IP  PostPosted: 07.04.2017 - 23:53 #112702
Basic


Joined: Jan 21, 2005
Posts: 178
Location: Bratislava
ak nechces robit zmeny v existujucich nastaveniach, tak asi jedine riesenie je nastavit napevno nove routy /32 smerom na gw (Na routroch ktore maju staticke) pre ip z pppoe .

mozes pouzit aj vecsiu masku ale zavisi od toho nakolko su zamiesane staticke a pppoe ,aby si zasa neprekryl tie ktore su staticke
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
Display posts from previous:     
All times are GMT
Post new topic Reply to topic
View previous topic Printable version Log in to check your private messages View next topic
 
Jump to:  

Powered by PNphpBB2 © 2003-2005 The PNphpBB Group
Credits

(C) SKFree 2002-2010: Powered by POSTNUKE. Môžete prebera? naše správy vo formáte XML(RSS)