Prihlásiť sa Odoslať Novinky :: FAQ :: Rozšírené vyhľadávanie :: Napísali o nás :: Ankety
Main Menu
· Home
· 
· FAQ
· 
· Diskusia
· 











Main Menu
· Domov

Moduly
· AvantGo
· Downloads
· FAQ
· News
· Recommend Us
· Reviews
· Search
· Sections
· Stats
· Topics
· Top List
· Web Links
· Forum

Jazyk
Výber jazykovej mutácie:



The time now is 17.12.2017 - 18:49


SFP nelinkuje

Post new topic Reply to topic
View previous topic Printable version Log in to check your private messages View next topic
 
Author Message
neos
Post subject: SFP nelinkuje  PostPosted: 28.02.2017 - 10:49 #112458
Ucen


Joined: Aug 09, 2004
Posts: 684

Skusal som na stole WDM SFP z IP MEDIA http://www.ipmedia.cz/default.asp?cls=stoitem&stiid=2543

1ks v Cisco 3750G-12TS-E, druhy v TPLINK T2600G-28. V ciscu ho vidno cez "show inv" ale port nelinkuje. V tplinku port linkuje.

Nejaky napad, preco to nejde? SFP su do 2km, zeby len tym, ze je to cez patchcord a je silny signal? Skusal som aj povytiahnut konektor, kovli vyssiemu utlmu.
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website ICQ Number 
Reply with quote Back to top
midnight_man
Post subject: RE: SFP nelinkuje  PostPosted: 28.02.2017 - 11:30 #112460
Majster


Joined: Feb 14, 2011
Posts: 2482

pokial mas OK SFP a OK patch...tak nekompatibilita HW
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
mfasko
Post subject: RE: SFP nelinkuje  PostPosted: 28.02.2017 - 11:43 #112461
Basic


Joined: Mar 05, 2008
Posts: 240

a druhu stranu mas ake sfp toto ma tx 1310 a rx 1550 na druhes strane to musi byt otocene ale hadam to tak mas
http://www.ipmedia.cz/default.asp?cls=s ... stiid=2544
 
 View user's profile Send private message  
Reply with quote Back to top
kotol
Post subject: RE: SFP nelinkuje  PostPosted: 28.02.2017 - 15:06 #112463
Guru


Joined: Júl 14, 2005
Posts: 1581

service unsupported-transceiver ?
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
neos
Post subject: RE: SFP nelinkuje  PostPosted: 28.02.2017 - 15:11 #112464
Ucen


Joined: Aug 09, 2004
Posts: 684

mfasko wrote: ›a druhu stranu mas ake sfp toto ma tx 1310 a rx 1550 na druhes strane to musi byt otocene ale hadam to tak mas
http://www.ipmedia.cz/default.asp?cls=s ... stiid=2544


Samozrejme je na druhej strane prislusny protikus. Service unsupported.. mam tiez.

Sranda je, ze v inej 3750G mame tieto ipmedia SFP, na druhej strane linky je TPLINK prevodnik s SFP slotom, a no problem.
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website ICQ Number 
Reply with quote Back to top
bakula
Post subject: RE: SFP nelinkuje  PostPosted: 28.02.2017 - 17:06 #112466
Ucen


Joined: Okt 21, 2004
Posts: 759

neos wrote: ›Service unsupported.. mam tiez.

service unsupported-transceiver
no errdisable detect cause gbic-invalid
 
 View user's profile Send private message  
Reply with quote Back to top
ste-ve
Post subject: RE: SFP nelinkuje  PostPosted: 02.03.2017 - 23:38 #112473
Ucen


Joined: Feb 21, 2006
Posts: 538
Location: BA
Chlopi, hlavne nepouzivajte srackove SFP! Wink To hned na zaciatku riesi taketo zakladne problemy.. Smile
Cenovy rozdiel kolko? Radovo 2ecka? 3 ecka? nebodaj 5 ecok?
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
neos
Post subject: RE: SFP nelinkuje  PostPosted: 03.03.2017 - 12:25 #112474
Ucen


Joined: Aug 09, 2004
Posts: 684

ste-ve wrote: ›Chlopi, hlavne nepouzivajte srackove SFP! Wink To hned na zaciatku riesi taketo zakladne problemy.. Smile
Cenovy rozdiel kolko? Radovo 2ecka? 3 ecka? nebodaj 5 ecok?


V popise mali, ze "cisco compatible" a nemali tam uvedene "srackove". Pouzival som ich uz aj inde.

Rad si necham poradit, kde kupim nesrackove SFP.
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website ICQ Number 
Reply with quote Back to top
kotol
Post subject: RE: SFP nelinkuje  PostPosted: 03.03.2017 - 22:05 #112476
Guru


Joined: Júl 14, 2005
Posts: 1581

nesrackove SFP sm ani ja zatial nevidel a to pouzivam cina noname za 20E... desiatky kusov

meral si si inak signal na oboch stranach cez powermeter?
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
bakula
Post subject: RE: SFP nelinkuje  PostPosted: 05.03.2017 - 09:11 #112478
Ucen


Joined: Okt 21, 2004
Posts: 759

Mal som na sebe polozene 2 x cisco z tej istej rady. Jedno bolo fullgiga+sfp uplink, druhe 24x10/100 + sfp uplink. Cisco compatible modul v jednom siel na prve zapojenie, v druhom nepomohlo ani service unsupported-transceiver. Problemy su hlavne s WDM modulmy. Potom tam sli obycajne, neznackove, nie wdm a tie tam bezia doteraz.
Cisco je na tom este dobre,kedze ma service unsuported. Ked potrebujem dostat do HP switcha nejaky nie HP modul tak mu musim najskor preprogramovat eeprom aby to fungovalo.
 
 View user's profile Send private message  
Reply with quote Back to top
neos
Post subject: RE: SFP nelinkuje  PostPosted: 06.03.2017 - 13:28 #112481
Ucen


Joined: Aug 09, 2004
Posts: 684

Som to "vyriesil" TPLINK prevodnikom s SFP slotom a dalsim RJ45 SFP do Cisca a ide to. Len mi to kole oci, zbytocne komplikovane.
Takze nejake tipy na <50€ SFP, ktore pojdu v ciscu naisto? Ale WDM.
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website ICQ Number 
Reply with quote Back to top
pixall
Post subject: RE: SFP nelinkuje  PostPosted: 06.03.2017 - 16:54 #112482
Majster


Joined: Okt 21, 2003
Posts: 4207

starsie switche odmietaju n iektore SFPcka nie kvoli vendor-locku alebo fyzickej nekopatifilite, ale kvoli tomu ze nepoznaju oznacenie typu media, s ktorym sa SFP identifikuje.

napriklad mam switch extreme networks ktory pozna 1000BASE-ZX a 1000BASE-LX (duplexne SFP) ale nepozna 1000BASE-BX (WDM). riesenie je prepalit indetifikaciu v SPFcku aby sa aj WDM hlasilo ako 1000BASE-ZX, a switch potom taketo SFP bez problemov zoberie a funguje s nim.
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
kotol
Post subject: RE: SFP nelinkuje  PostPosted: 06.03.2017 - 17:01 #112483
Guru


Joined: Júl 14, 2005
Posts: 1581

ja berem do vsetkeho WDM od ASM.sk

vedia naflasovat aj HP sfpcka...
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
ste-ve
Post subject: RE: SFP nelinkuje  PostPosted: 13.03.2017 - 01:46 #112516
Ucen


Joined: Feb 21, 2006
Posts: 538
Location: BA
neos:
finisar ma napr nikdy nezradil.. ..cena sice vyssia nez je dnesny standard ale vzdy bez problemu na mnohych znackach a radiach

Ako pise napr Kotol, ani z ASMka neboli zatial s problemom ich.. ..akurvat opat vyssia cena oproti dnesnemu standardu.

Ked chces mozem ti poslat dake vzorky co mam ja viacerych vyrobcov (presne na taketo ucely) a povies ze ktore frcia a ktore ee. A budes aspon o kybel mudrejsi co ti zerie..
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
Display posts from previous:     
All times are GMT
Post new topic Reply to topic
View previous topic Printable version Log in to check your private messages View next topic
 
Jump to:  

Powered by PNphpBB2 © 2003-2005 The PNphpBB Group
Credits

(C) SKFree 2002-2010: Powered by POSTNUKE. Môžete prebera? naše správy vo formáte XML(RSS)