Prihlásiť sa Odoslať Novinky :: FAQ :: Rozšírené vyhľadávanie :: Napísali o nás :: Ankety
Main Menu
· Home
· 
· FAQ
· 
· Diskusia
· 











Main Menu
· Domov

Moduly
· AvantGo
· Downloads
· FAQ
· News
· Recommend Us
· Reviews
· Search
· Sections
· Stats
· Topics
· Top List
· Web Links
· Forum

Jazyk
Výber jazykovej mutácie:



The time now is 21.09.2020 - 01:02


problem s prenosovou rychlostou

Post new topic Reply to topic
View previous topic Printable version Log in to check your private messages View next topic
 
Author Message
taiwanec
Post subject: problem s prenosovou rychlostou  PostPosted: 24.02.2016 - 07:03 #110691
Basic


Joined: Jún 12, 2014
Posts: 10

Zdravim,
vedeli by ste mi poradit, kde by mohol byt problem?
Mam nasledovnu konfiguraciu: gateway mikrotik x86 (A) ___ router RB850G (B) ___ AP powerbeam AC --- CPE powerbeam AC ___ router RB750G2 Hex (C) ako switch. Na gateway je NAT.

Ked pustim btest z A do C, tak nameram download cca 99 Mbits. Ked pustim btest zo serveru mimo mojej siete do A alebo do B, tak nameram download tiez cca 99 Mbits. Ale ked pustim btest so serveru vonku do C, tak nameram download len max polovicu, do 45 Mbits. Vsetky testy su s 20 spojeniami. Vsetky eth porty na mikrotikoch mam zlinkovane na 100 Mbit FD. Interface queue mam pfifo s queue size 5000 paketov. Kde moze byt problem?

Dakujem za kazdu radu.
 
 View user's profile Send private message  
Reply with quote Back to top
NNN
Post subject: RE: problem s prenosovou rychlostou  PostPosted: 24.02.2016 - 19:01 #110698
Basic


Joined: Júl 17, 2003
Posts: 72
Location: Vychod Slovenska
UBNT robia test na udp paketoch , mikrotik mas na tcpip potvrdzovanych , tam je pes zakopany... ubnt nedava realne testy pri tcpip zatazi
 
 View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
taiwanec
Post subject: RE: problem s prenosovou rychlostou  PostPosted: 25.02.2016 - 07:13 #110703
Basic


Joined: Jún 12, 2014
Posts: 10

Diky za odpoved, ale nerobim testy priamo medzi UBNT zariadeniami. Robim testy vzdy z mikrotiku na mikrotik. UBNT je len bridge.
 
 View user's profile Send private message  
Reply with quote Back to top
Chalan
Post subject: RE: problem s prenosovou rychlostou  PostPosted: 26.02.2016 - 19:51 #110713
Majster


Joined: Máj 12, 2004
Posts: 4579
Location: Bratislava
skus zapnut flow control a daj vediet...
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website MSN Messenger ICQ Number 
Reply with quote Back to top
majak
Post subject: RE: problem s prenosovou rychlostou  PostPosted: 27.02.2016 - 06:22 #110715
Ucen


Joined: Apr 18, 2008
Posts: 545
Location: Toropark
nieco podobne sme riesili asi pred troma rokmi... bude to tym flow controlom ako pise aj chalan...
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
pedro4444
Post subject: RE: problem s prenosovou rychlostou  PostPosted: 29.02.2016 - 10:02 #110719
Ucen


Joined: Júl 15, 2011
Posts: 765

Smile


Last edited by pedro4444 on 01.03.2016 - 08:28; edited 1 time in total
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
Chalan
Post subject: RE: problem s prenosovou rychlostou  PostPosted: 29.02.2016 - 10:42 #110722
Majster


Joined: Máj 12, 2004
Posts: 4579
Location: Bratislava
skusaj a daj vediet...
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website MSN Messenger ICQ Number 
Reply with quote Back to top
taiwanec
Post subject: RE: problem s prenosovou rychlostou  PostPosted: 01.03.2016 - 09:58 #110733
Basic


Joined: Jún 12, 2014
Posts: 10

Parada, diky za radu!
Zapol som najprv flow control medzi A a B, ako aj medzi B a Powerbeamom, ale nezlepsilo sa to. Tak som prepol link medzi A a B zo 100Mbit na 1Gbit a az potom zacala ficat cela trasa az do tych 95 Mbit. Nechapem, v com bol to moze byt, ale aspon to uz ide.
 
 View user's profile Send private message  
Reply with quote Back to top
kemper
Post subject: RE: problem s prenosovou rychlostou  PostPosted: 18.10.2016 - 20:33 #111806
Basic


Joined: Jan 23, 2009
Posts: 166

Neviete nahodou ci sa uz da na nanobeam/powerbeamoch nejako cez konzolu zapnut flow control ?
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
xtome2
Post subject: RE: problem s prenosovou rychlostou  PostPosted: 18.10.2016 - 21:28 #111808
Basic


Joined: Aug 14, 2011
Posts: 209

flow control som zapinal/vypinal na mikrotiku, ak sa robilo napr. mangle alebo nat tak muselo byt flow control zapnute inak nefungovalo...co to vlastne je?
ja som to vzdy vypinal na mikrotiku ked to robilo iba routing. vytazenost cpu vtedy vyrazne klesla
 
 View user's profile Send private message  
Reply with quote Back to top
kemper
Post subject: RE: problem s prenosovou rychlostou  PostPosted: 21.10.2016 - 08:47 #111818
Basic


Joined: Jan 23, 2009
Posts: 166

xtome2 wrote: ›flow control som zapinal/vypinal na mikrotiku, ak sa robilo napr. mangle alebo nat tak muselo byt flow control zapnute inak nefungovalo...co to vlastne je?
ja som to vzdy vypinal na mikrotiku ked to robilo iba routing. vytazenost cpu vtedy vyrazne klesla


Ak stroj nestiha spracuvat data poziada protistranu o "spomalenie" . Ide mi o riesenie problemu pri prechode siete 1G na 100m resp bezdrat , kde sa potom deju podivne anomalie , polovicna rychlost u klienta , alebo este nizzsia ...
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
xtome2
Post subject: RE: problem s prenosovou rychlostou  PostPosted: 21.10.2016 - 15:34 #111819
Basic


Joined: Aug 14, 2011
Posts: 209

kemper wrote: ›
xtome2 wrote: ›flow control som zapinal/vypinal na mikrotiku, ak sa robilo napr. mangle alebo nat tak muselo byt flow control zapnute inak nefungovalo...co to vlastne je?
ja som to vzdy vypinal na mikrotiku ked to robilo iba routing. vytazenost cpu vtedy vyrazne klesla


Ak stroj nestiha spracuvat data poziada protistranu o "spomalenie" . Ide mi o riesenie problemu pri prechode siete 1G na 100m resp bezdrat , kde sa potom deju podivne anomalie , polovicna rychlost u klienta , alebo este nizzsia ...



jaaaj jasne, ja som si to pomylil s connection tracking
 
 View user's profile Send private message  
Reply with quote Back to top
user
Post subject: RE: problem s prenosovou rychlostou  PostPosted: 21.10.2016 - 15:49 #111820
Basic


Joined: Apr 05, 2012
Posts: 22

Nenasiel som na nete nic viac o flow-control. Je treba zapnut flow na obidvoch stranach linky alebo staci na jednom stroji ? skusil som iba na jednej strane a zatial testy vysli dobre. Dik za dalsie info.
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
kemper
Post subject: RE: problem s prenosovou rychlostou  PostPosted: 22.10.2016 - 09:50 #111821
Basic


Joined: Jan 23, 2009
Posts: 166

user wrote: ›Nenasiel som na nete nic viac o flow-control. Je treba zapnut flow na obidvoch stranach linky alebo staci na jednom stroji ? skusil som iba na jednej strane a zatial testy vysli dobre. Dik za dalsie info.


Treba zapnut na oboch stranach . Ak ma tuto funkciu nemanazovatelny switch , tak ide flowcontrol nonstop ... Problem je vtom ze zariadenia UBNT nemaju flowcontrol ... okrem af a AC .
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
kemper
Post subject: RE: problem s prenosovou rychlostou  PostPosted: 23.10.2016 - 19:57 #111827
Basic


Joined: Jan 23, 2009
Posts: 166

Pri prechode z giga na 100mbps je dost problem . Ak som dobre pochopil , tak to dost zadrbava buffer . Vsade sa pise ze je treba switch co ma vecsi buffer . Mozno je to pravda v ramci switchu . Ale co ak ide giga priamo do beamu a ten si ma nasledne poradit s giga privodom a data posiela dalej cca 100mbps . Popisalo sa uz o tom dost , ale nejaka jednoznacna odpoved nieje nikde ...
http://serverfault.com/questions/508652 ... -large-rtt

https://community.ubnt.com/t5/ToughSwit ... d-p/486797
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
Display posts from previous:     
All times are GMT
Post new topic Reply to topic
View previous topic Printable version Log in to check your private messages View next topic
 
Jump to:  

Powered by PNphpBB2 © 2003-2005 The PNphpBB Group
Credits

(C) SKFree 2002-2010: Powered by POSTNUKE. Môžete prebera? naše správy vo formáte XML(RSS)