Prihlásiť sa Odoslať Novinky :: FAQ :: Rozšírené vyhľadávanie :: Napísali o nás :: Ankety
Main Menu
· Home
· 
· FAQ
· 
· Diskusia
· 











Main Menu
· Domov

Moduly
· AvantGo
· Downloads
· FAQ
· News
· Recommend Us
· Reviews
· Search
· Sections
· Stats
· Topics
· Top List
· Web Links
· Forum

Jazyk
Výber jazykovej mutácie:



The time now is 21.09.2020 - 01:00


Mikrotik fail over netu

Post new topic Reply to topic
View previous topic Printable version Log in to check your private messages View next topic
 
Author Message
fleg
Post subject: Mikrotik fail over netu  PostPosted: 13.07.2016 - 13:33 #111375
Majster


Joined: Feb 05, 2003
Posts: 2686
Location: Topolcany
Cim som starsi tym som sprostejsi tusim. Mal som kedysi u zakaznika nejake pravidla na fw a v priapde vypadku jednej linky mu sla druha a viem, ze to fungovalo ok.
Teraz som spravil (podla mna) to iste a nefunguje to ako ma, respektive nabehne zalozna linka a nevrati uz riadenie primarnej.
Teraz mam spravene podla tohoto
http://wiki.mikrotik.com/wiki/Advanced_ ... _Scripting
Bohuzial sa to sprava tak ako som popisal a ta zalozna linka nechce vratit defaultnu routu primarnej.
Vie mi niekto poradit elegantny sposob riesenia vypadku primaernej linky (samozrejme so zohladnenim faktu, ze vypadnut moze niekde na urovni ISP).
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website ICQ Number 
Reply with quote Back to top
rado3105
Post subject: RE: Mikrotik fail over netu  PostPosted: 13.07.2016 - 18:14 #111376
Majster


Joined: Júl 11, 2008
Posts: 2311

u nas sa to riesi cez mangle - mark routing a v mangle si podla netwatchu zapinas pravidla. Primarne mame jednu linku...ked vypadne hlavna pozapina mangle, ktore su pre sekundarnu/zaloznu linku/. Ked nabehne hlavne pripojenie (testom pingu) tak sa zapne zrusia zalozne a zapne hlavne...
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
fleg
Post subject: RE: Mikrotik fail over netu  PostPosted: 13.07.2016 - 20:54 #111378
Majster


Joined: Feb 05, 2003
Posts: 2686
Location: Topolcany
A co pingujes? Hlavna linka vacsinou spadne na trase ISP, idealne by bolo pingovat Google, ci Yahoo.
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website ICQ Number 
Reply with quote Back to top
fleg
Post subject: RE: Mikrotik fail over netu  PostPosted: 14.07.2016 - 11:57 #111383
Majster


Joined: Feb 05, 2003
Posts: 2686
Location: Topolcany
Neviem ako presne si to myslel cez manglovanie (tp spustam skript, ktory mi potom mangluje prislusnym routing markvsetko forwardy, ci ako?).
Ja to mam spravene teraz cez netwatch sa pinguje 8.8.8.8, pridane pravidlo, aby 8.8.8.8 sla len cez GW_ISP1 a na netwatch su 2 skripty, kde sa pridava default routa ISP2 ak je 8.8.8.8 nedosiahnutelny a ked opat je prida sa routra ISP1.
Vsetko ok, ale tak 5/10 pokusov ked rozpojim pppoe (ISP2) mi zostane visiet routra ISP2 ako hlavna a nechce pustit routu ISP1. Obe maju rovnake priority. Ak zrusim default routu pri vyttacani pppoe (klasicke adsl) potom zase hlasi, ze brana je unreachable (tipujem, ze nevie rozhranie, kde ju ma hladat). Zaujimave je podla akych kriterii sa rozhoduje MT, ked ma dve dafault routy s rovnakou distance, ze ktorej da prednost. Myslel som, ze vzdy poslednej, ale evidentne nie.
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website ICQ Number 
Reply with quote Back to top
Display posts from previous:     
All times are GMT
Post new topic Reply to topic
View previous topic Printable version Log in to check your private messages View next topic
 
Jump to:  

Powered by PNphpBB2 © 2003-2005 The PNphpBB Group
Credits

(C) SKFree 2002-2010: Powered by POSTNUKE. Môžete prebera? naše správy vo formáte XML(RSS)