Prihlásiť sa Odoslať Novinky :: FAQ :: Rozšírené vyhľadávanie :: Napísali o nás :: Ankety
Main Menu
· Home
· 
· FAQ
· 
· Diskusia
· 











Main Menu
· Domov

Moduly
· AvantGo
· Downloads
· FAQ
· News
· Recommend Us
· Reviews
· Search
· Sections
· Stats
· Topics
· Top List
· Web Links
· Forum

Jazyk
Výber jazykovej mutácie:



The time now is 20.10.2020 - 13:12


Simple queue rychlost

Post new topic Reply to topic
View previous topic Printable version Log in to check your private messages View next topic
Page 1 of 2 12 >
Author Message
neos
Post subject: Simple queue rychlost  PostPosted: 16.06.2015 - 15:02 #109231
Ucen


Joined: Aug 09, 2004
Posts: 742

Ahoj,

mam CCR s 6.18. Mam nasadene len simple queues, 1 per zakaznik. Pri nastavenych 20,5 Mbit/s zakaznik namera na speedtest.net len cca 11M. Ked vypnem queue, namera cca 40-50M.
Zaujimalo by ma, v com je problem. Zajtra skusim upgradnut na 6.29.1 a porovnam.

Code: ›
name="10.0.80.74" target=10.0.80.74/32 parent=none packet-marks="" priority=8/8 queue=default-small/default-small limit-at=0/0 max-limit=3100k/20500k burst-limit=0/0 burst-threshold=0/0 burst-time=0s/0s
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website ICQ Number 
Reply with quote Back to top
midnight_man
Post subject: RE: Simple queue rychlost  PostPosted: 16.06.2015 - 16:36 #109232
Majster


Joined: Feb 14, 2011
Posts: 2537

skus queue type "wireless-default"
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
Palino
Post subject: RE: Simple queue rychlost  PostPosted: 16.06.2015 - 18:05 #109233
Basic


Joined: Júl 12, 2003
Posts: 476
Location: nedaleko Turčianskych Teplíc
Ja mam v Dst. zadany WAN interface, zda sa mi podozrive, ze ti to ide cca. polovicu, moze to s tym suvisiet.
 
 View user's profile Send private message  
Reply with quote Back to top
midnight_man
Post subject: RE: Simple queue rychlost  PostPosted: 16.06.2015 - 18:33 #109234
Majster


Joined: Feb 14, 2011
Posts: 2537

interface by s tym nemal nič mat...
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
neos
Post subject: RE: Simple queue rychlost  PostPosted: 16.06.2015 - 21:25 #109235
Ucen


Joined: Aug 09, 2004
Posts: 742

Nemam nastavene Limit At, moze to mat s tymto suvis? Moj nazor je, ze nie. Btw, ked som si nashapoval svoju IP na LAN, nameral som tolko, kolko malo byt. Problem je len na radiu. WTF?
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website ICQ Number 
Reply with quote Back to top
neos
Post subject: RE: Simple queue rychlost  PostPosted: 17.06.2015 - 10:26 #109236
Ucen


Joined: Aug 09, 2004
Posts: 742

Dnes som spravil upgrade na 6.29.1 a vysledok viacmenej ziadny. Zakaznik nameral necelych 16M z 20.
Potom som zmenil to jedno simple queue z Type default-small na wireless-default a nameralo to 20. Pri queue type default to tiez mera tolko, kolko ma.

Takze zaver je, ze defaultny queue type 'default-small' ma prilis malu velkost queue, len 10 paketov a to je problem.
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website ICQ Number 
Reply with quote Back to top
jurkoo
Post subject: RE: Simple queue rychlost  PostPosted: 17.06.2015 - 12:55 #109237
Basic


Joined: Aug 30, 2011
Posts: 244

Moze byt naopak problem, ak ma pfifo queue prilis velku velkost? Napr. 500 paketov? Ci to nevadi?
Ja mam tiez co zakaznik to jedna SQ a mam tam pfifo 100 paketov.
 
 View user's profile Send private message  
Reply with quote Back to top
neos
Post subject: RE: Simple queue rychlost  PostPosted: 17.06.2015 - 13:32 #109238
Ucen


Joined: Aug 09, 2004
Posts: 742

Moze to sposobit oneskorenie paketov, co pri stahovani nieje podstatne, ale pri nejakej realtime komunikacii, napr hranie, by to uz mohol byt problem.
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website ICQ Number 
Reply with quote Back to top
misohero
Post subject: RE: Simple queue rychlost  PostPosted: 17.06.2015 - 16:33 #109241
Basic


Joined: Jan 21, 2005
Posts: 178
Location: Bratislava
tento problem ma tiez dlhsie trapil, prisiel som na to ze pricinou bolo v queue nastavene queue type default-small - ten ma malu velkost fronty(pfifo 10 paketov), preto nestiha.

ked som nastavil vsade ethernet-default tak sa rychlosti blizia tym nastavenym. (pfifo 50 paketov)
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
midnight_man
Post subject: RE: Simple queue rychlost  PostPosted: 18.06.2015 - 00:41 #109243
Majster


Joined: Feb 14, 2011
Posts: 2537

vsade davame wireless default a je klud. Tie default small stoja za....
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
Chalan
Post subject: RE: Simple queue rychlost  PostPosted: 18.06.2015 - 10:32 #109244
Majster


Joined: Máj 12, 2004
Posts: 4579
Location: Bratislava
ale sfq sa chova inak ako pfifo ci red... na garant linky by som sfq urcite nedaval...
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website MSN Messenger ICQ Number 
Reply with quote Back to top
midnight_man
Post subject: RE: Simple queue rychlost  PostPosted: 18.06.2015 - 11:11 #109245
Majster


Joined: Feb 14, 2011
Posts: 2537

a ktoru potom? red? Teda synchro type?
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
Levian
Post subject: RE: Simple queue rychlost  PostPosted: 22.06.2015 - 07:24 #109259
Basic


Joined: Mar 13, 2007
Posts: 264
Location: Trnava
Ja mam vsade default-small a nastavene takto :
Kind:Red
Queue Size: 60
Min Threshold: 10
Max Threshold: 50
Burst: 20
Avg. Packet Size: 1000

Takto mi to chodi tak ako ma


Last edited by Levian on 22.06.2015 - 12:13; edited 1 time in total
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
Jardo
Post subject: RE: Simple queue rychlost  PostPosted: 22.06.2015 - 09:25 #109260
Basic


Joined: Okt 21, 2007
Posts: 305

Nemas BURST nahodou 20??
 
 View user's profile Send private message  
Reply with quote Back to top
Levian
Post subject: RE: Simple queue rychlost  PostPosted: 22.06.2015 - 12:14 #109261
Basic


Joined: Mar 13, 2007
Posts: 264
Location: Trnava
Jo Jardo mas pravdu. Uz som to opravil, sory
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
Display posts from previous:     
All times are GMT
Post new topic Reply to topic
View previous topic Printable version Log in to check your private messages View next topic
Page 1 of 2 12 >
Jump to:  

Powered by PNphpBB2 © 2003-2005 The PNphpBB Group
Credits

(C) SKFree 2002-2010: Powered by POSTNUKE. Môžete prebera? naše správy vo formáte XML(RSS)