Prihlásiť sa Odoslať Novinky :: FAQ :: Rozšírené vyhľadávanie :: Napísali o nás :: Ankety
Main Menu
· Home
· 
· FAQ
· 
· Diskusia
· 











Main Menu
· Domov

Moduly
· AvantGo
· Downloads
· FAQ
· News
· Recommend Us
· Reviews
· Search
· Sections
· Stats
· Topics
· Top List
· Web Links
· Forum

Jazyk
Výber jazykovej mutácie:



The time now is 27.04.2024 - 19:23


Internet po kablovke

Post new topic Reply to topic
View previous topic Printable version Log in to check your private messages View next topic
Page 2 of 2 < 12
Author Message
gyno
Post subject: RE: Internet po kablovke  PostPosted: 10.12.2012 - 13:32 #101957
Basic


Joined: Júl 14, 2011
Posts: 9

Ako Vam chodi internet po kablovke? Mate nejake problemy? Ako sa to sprava pocas burky, alebo po burke(napr. odpaluju sa modemy?) Neviem ci je to zaujimave riesenie. Oplati sa investovat do vybudovania takejto siete?
Co mozem povazovat za najhorsie zlo, respektive co moze robit na takej sieti problemy? Splitery, zosilnovace...?

Dikes
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
pixall
Post subject: RE: Internet po kablovke  PostPosted: 10.12.2012 - 20:27 #101963
Majster


Joined: Okt 21, 2003
Posts: 4247

gyno wrote: ›Ako Vam chodi internet po kablovke? Mate nejake problemy? Ako sa to sprava pocas burky, alebo po burke(napr. odpaluju sa modemy?) Neviem ci je to zaujimave riesenie. Oplati sa investovat do vybudovania takejto siete?
Co mozem povazovat za najhorsie zlo, respektive co moze robit na takej sieti problemy? Splitery, zosilnovace...?

Dikes


po niekolkych mesiacoch na cc 30 useroch mozem povedat ze to chodi velmi dobre... pripomeniem ze mame 20rocnu koaxialnu siet, polozenu v zemi kvalitnymi kablami, a ze kvoli HCNA robime znacne opravy vedenia (poskodenych miest) aj skrin, aby to bolo tutove. co sa tyka internetu, absolutna spokojnost. IPTV som este nemal moznost testovat v realnych podmienkach u userov, iba na stole, ale podla toho ako sa to javi, ocakavam ze pojde velmi dobre aj naostro, to uzvidime az na jar ked budu HCNA mastery ("apcka") uplinkovane z optikym a nie z UBNT M5 radii ako teraz.

prvy problemom na riesenie bolo napajanie, modemy chcu min. cca 45 voltov striedavych alebo 12 jednosmernych, a nam na sieti ide cca 36-40 striedavych, nma com sa nam modemy ani nerozbehnu - museli sme riesit samostatne transofrmatory z toho nasho napatia na 12volt, a potom este usmernovac na 12 jednosmernych a napajat to takto. zaroven sa museli posilnit napajacie transformatory a podotahovat konektory po ceste (elektrina nam od trafa ide po koaxoch aj kilometer-dva a su tam toho stovky wattov).

dalsi trabl bolo zaradzovat HCNA zariadenie do systemu tak aby nerobilo bordel v TV pasme. HCNA nam totiz ide na 12-44 mhz, a uz tesne nad tym na 54mhz mame prvy TV kanal, takze je tam velmi maly odstup medzi HCNA a TV a take strme filtre ktore by to dostatocne orezali na tak uzkom intervale, su proste na hranici mozneho (dostupneho). takze je to trochu spojene s ducharenim v tom smere, aby sme kvoli HCNA neziskali na spodnych par TV kanalov rusenie do obrazu. v tomto smere to urcite potrebuje niekoho kto je kamarat s CATV sietami (projektovanie, vypocet, meranie) inac to nedopadne dobre. po nejakych nezdaroch a marnych pokusoch, ked teoria hovorila jedno a v praxi sa ukazala uplne nepouzitelna, a naopak, sme to nakoniec zmakli a ide super. ale univerzalny recept nejestvuje, co siet to unikat, takze urcite treba k tejto odbornej casti mat niekoho, kto tomu (CATV sietam) odborne rozumie.

ako to bude pri burke, neviem povedat, este sme tam velku burku nemali za ten cas co mame HCNA. predpokladam ze to bude poruchami podobne ako pri samotnej CATV, teda ze bude po blyskavici robit problemy to co je tahane po povalach a po stlpoch, ze sa to semtam vykuri. useky ktore su cele v zemi a maju riadne uzemnovane skrine a rozbocovace tak problemy viacmenej asi nebudu mat.
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
asdewq01
Post subject: RE: Internet po kablovke  PostPosted: 25.12.2012 - 17:32 #102144
Basic


Joined: Okt 05, 2012
Posts: 41

pixall: viem ze trochu zakerna otazka ale i tak, ake hcna zariadenia pouzivas? myslim ze v celej diskusii by prave toto pomohlo najviac ostatne ako si sam spomenul je najma o odbornikovi na catv. dik
 
 View user's profile Send private message  
Reply with quote Back to top
keksik
Post subject: RE: Internet po kablovke  PostPosted: 02.01.2013 - 01:02 #102218
Basic


Joined: Sep 08, 2005
Posts: 125

No ake zelezo by aj man zaujimalo. mam nasadene starsie HomePNA od Planet..to truhlici to prestali vyrabat a novsie uz je s tym starsim nekompatibilne a ked potrebjem do bytovky pridat dalsie klientske tak nemam co. Len vsetko stare aj s master jednotkou vyhodit a nasadit nove. Ale ake, aby to bolo do buducnosti upgradovatelne--rozsiritelne a vyrobca neodstrihol vetvu?
dik.
 
 View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
theone
Post subject: RE: Internet po kablovke  PostPosted: 07.01.2013 - 21:35 #102247
Basic


Joined: Jan 07, 2013
Posts: 36

ako riesite to ze kabel je na jednej strane ulice a na druhej je zakaznik ? aka firma je v zapadoslovenskom kraji na realizaciu kablovych sieti ?
 
 View user's profile Send private message  
Reply with quote Back to top
rado3105
Post subject: RE: Internet po kablovke  PostPosted: 07.01.2013 - 21:43 #102249
Majster


Joined: Júl 11, 2008
Posts: 2311

keksik wrote: ›No ake zelezo by aj man zaujimalo. mam nasadene starsie HomePNA od Planet..to truhlici to prestali vyrabat a novsie uz je s tym starsim nekompatibilne a ked potrebjem do bytovky pridat dalsie klientske tak nemam co. Len vsetko stare aj s master jednotkou vyhodit a nasadit nove. Ale ake, aby to bolo do buducnosti upgradovatelne--rozsiritelne a vyrobca neodstrihol vetvu?
dik.

to zaujima aj mna...
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
Display posts from previous:     
All times are GMT
Post new topic Reply to topic
View previous topic Printable version Log in to check your private messages View next topic
Page 2 of 2 < 12
Jump to:  

Powered by PNphpBB2 © 2003-2005 The PNphpBB Group
Credits

(C) SKFree 2002-2010: Powered by POSTNUKE. Môžete prebera? naše správy vo formáte XML(RSS)