Prihlásiť sa Odoslať Novinky :: FAQ :: Rozšírené vyhľadávanie :: Napísali o nás :: Ankety
Main Menu
· Home
· 
· FAQ
· 
· Diskusia
· 











Main Menu
· Domov

Moduly
· AvantGo
· Downloads
· FAQ
· News
· Recommend Us
· Reviews
· Search
· Sections
· Stats
· Topics
· Top List
· Web Links
· Forum

Jazyk
Výber jazykovej mutácie:



The time now is 29.02.2020 - 01:31


hotspot limit stiahnutych dat

Post new topic Reply to topic
View previous topic Printable version Log in to check your private messages View next topic
 
Author Message
pedro4444
Post subject: hotspot limit stiahnutych dat  PostPosted: 29.09.2012 - 21:38 #100545
Ucen


Joined: Júl 15, 2011
Posts: 762

Zdravim vo spolok
Ako mate nastavene hotspoty v mikrotikoch?
Pretoze by som potreboval obmedzit klientov v Mb.
Zatial co som to testoval nastavit, ked som v User definoval limt bytes, tak ked som cez jednu masinu stiahol definovany pocet stiahnutych dat, tak sa mi druhou uz cez konkretny ucet nedalo ani pripojit., Stale vyhadzovalo uvodnu stranku.
Viete mi niekto poradit kde definovat aby to obmedzovalo na jednu mac?
a tak isto ako to nastavit aj pre trial uctov pretoze tym som nasiel len obmedzenie v oblasti casu...
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
Jardo
Post subject: RE: hotspot limit stiahnutych dat  PostPosted: 30.09.2012 - 11:25 #100549
Basic


Joined: Okt 21, 2007
Posts: 305

aj mna by to zaujimalo, ale naco obmedzovat data? ja som cely HS obmedzil na 2,5MBit/s a je po probleme. Ludia sa nestazuju a to co je zadarmo nemusi ist naplno a na videa to staci. Aj tak su skoro vsetci 99% len frcbukari.
 
 View user's profile Send private message  
Reply with quote Back to top
pedro4444
Post subject: RE: hotspot limit stiahnutych dat  PostPosted: 30.09.2012 - 12:40 #100552
Ucen


Joined: Júl 15, 2011
Posts: 762

no preto lebo aj ked mam zakazane vsetky porty okrem dolezitych sa najde nejaky tahac co si tam ide co to stiahnut a zbytocne mi obmedzuje tych ktory vyuzivaju ten hotspot na co ma sluzit na zistenie info a co to si kuknut na fb abo kde chcu.
Tak preto by som tam rad nejaky limit nastavil a trocha tych stahovacov nasmeroval ze doma si mozu tahat nie na verejnom hotspote...
Mikrotaci nikto z vas nema ten hotspot takto rozbehnuty?? lebo uz si s tym lamem dlhsi cas hlavu a stale som na nic neprsieil...
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
Chalan
Post subject: RE: hotspot limit stiahnutych dat  PostPosted: 26.10.2012 - 15:42 #101207
Majster


Joined: Máj 12, 2004
Posts: 4578
Location: Bratislava
ja by som skor potreboval vyriesit nieco taketo... klient (kaviarnicka) maju RB751U-2HnD potrebuju mat pristup cez heslo pre svojich zamestnancov cize full internet bez obmedzeni atd... a potom hotspot kde bude nejaky casovy a datovy limit a povolene len dolezite sluzby... ako sa to da vyriesit? priznam sa ze som hotspot este nerobil...
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website MSN Messenger ICQ Number 
Reply with quote Back to top
rado3105
Post subject: RE: hotspot limit stiahnutych dat  PostPosted: 26.10.2012 - 16:02 #101208
Majster


Joined: Júl 11, 2008
Posts: 2311

Chalan wrote: ›ja by som skor potreboval vyriesit nieco taketo... klient (kaviarnicka) maju RB751U-2HnD potrebuju mat pristup cez heslo pre svojich zamestnancov cize full internet bez obmedzeni atd... a potom hotspot kde bude nejaky casovy a datovy limit a povolene len dolezite sluzby... ako sa to da vyriesit? priznam sa ze som hotspot este nerobil...


v hotspote je moznost trial, firewall si nastavis vo firewalle...to s tymi datami na usera je asi problem to pojde mozno len cez toho ich user managera....ma to niekto funkcne?
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
midnight_man
Post subject: RE: hotspot limit stiahnutych dat  PostPosted: 26.10.2012 - 16:17 #101209
Majster


Joined: Feb 14, 2011
Posts: 2530

IP-
Hotspot-
Users-
New Hotspot User-
Limits

Idea

u nas mame hot spoty obmedzené na 40 minút denne Smile
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
rado3105
Post subject: RE: hotspot limit stiahnutych dat  PostPosted: 26.10.2012 - 16:48 #101211
Majster


Joined: Júl 11, 2008
Posts: 2311

midnight_man wrote: ›IP-
Hotspot-
Users-
New Hotspot User-
Limits

Idea

u nas mame hot spoty obmedzené na 40 minút denne Smile


ano ak poznas toho usera...lenze pre skupinu pod ktoru sa prihlasuje viac userov to globalne definovat neplati....
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
edusko
Post subject: RE: hotspot limit stiahnutych dat  PostPosted: 26.10.2012 - 18:20 #101212
Guru


Joined: Aug 14, 2008
Posts: 1142

ja to robim jednoducho dam linku naburstovat na cca 2m nastavim cas 200/200 a po tomto case klesne rychlost na 128k ziadne pravidla nic neriesim
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
jurekk
Post subject: PCQ  PostPosted: 13.03.2013 - 09:25 #103109
Basic


Joined: Mar 12, 2013
Posts: 4

pedro ja by som to riesil dynamickym obmedzovanim podla poctu pripojeni. Funguje to tak ze si nastavis celkovy limit napriklad 10mbit. Tento sa nasledne rozdeluje podla poctu pripojenych uzivatelov. Povedzme ze bude pripojenych 10uzivatelov a kazdy da nieco tahat, shaping sa automaticky upravi tak ze kazdeho obmedzi na 1mbit a nestane sa to ze jeden minie cele pasmo. Nasleduj posledny priklad na tejto stranke http://www.mikrotik.com/testdocs/ros/2.9/root/queue.php
 
 View user's profile Send private message  
Reply with quote Back to top
rado3105
Post subject: RE: hotspot limit stiahnutych dat  PostPosted: 16.03.2013 - 08:59 #103147
Majster


Joined: Júl 11, 2008
Posts: 2311

neviete ci to je mozne na unify? obmedzovat podla poctu stiahnutych dat...
Dalsim problemom je, ze vela uzivatelov hlavne na mobile ma po pripojeni na hotspot nastavene otvorenie facebook aplikacie, kedze ta nejde myslia ze nejde internet....a samozrejme v prvom rade treba otvorit status okno...kedze je to miesto kde nie su stali klienti, tak nie je mozne to kazdeho ucit a vysvetlovat mu to....
AKo riesite takyto pripad?
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
midnight_man
Post subject: RE: hotspot limit stiahnutych dat  PostPosted: 16.03.2013 - 10:11 #103149
Majster


Joined: Feb 14, 2011
Posts: 2530

Ten akože "hot spot management" v unifi stojí za gulové... jedine čo ma nadchlo boli tie voucher tickety inač -2 body.
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
JOFO
Post subject: RE: hotspot limit stiahnutych dat  PostPosted: 16.03.2013 - 16:15 #103155
Majster


Joined: Jan 08, 2006
Posts: 2546

snad v3.0 bude na tom lepsie.. S AC2 aj AV2 sa pekne vyhrali a funguju vyborne.
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
rado3105
Post subject: RE: hotspot limit stiahnutych dat  PostPosted: 16.03.2013 - 18:04 #103157
Majster


Joined: Júl 11, 2008
Posts: 2311

Presne ako pises AV2 aj AC2 funguju ako hodinky...a uvidim v3 ...
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
JOFO
Post subject: RE: hotspot limit stiahnutych dat  PostPosted: 16.03.2013 - 22:27 #103165
Majster


Joined: Jan 08, 2006
Posts: 2546

beta je zatial celkom fajn, len ma este nejake mensie bugy... asi najvacsi resp co som si hned vsimol je, ze sa akosi neda nastavovat tx vykon na APckach.. furt hlasi 16dB
ale inak celkom fajn oproti v2
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
Display posts from previous:     
All times are GMT
Post new topic Reply to topic
View previous topic Printable version Log in to check your private messages View next topic
 
Jump to:  

Powered by PNphpBB2 © 2003-2005 The PNphpBB Group
Credits

(C) SKFree 2002-2010: Powered by POSTNUKE. Môžete prebera? naše správy vo formáte XML(RSS)