Author |
Message |
|
Post subject: Domény
Posted: 19.09.2009 - 18:13 #75330
|
|
Basic
|
|
Pošlem ping na www.xxx.yyy.zzz odpovie určitou IP.
Pošlem ping na www.aaa.xxx.yyy.zzz odpovie takou istou IP a pritom tá druhá adresa by nemala existovať, lebo je to router a ten sa netvári ako server. Prečo keď zadám plné meno www.aaa.xxx.yyy.zzz tak vráti tu istú IP.
Nemá niekto návrh ako tomuto zabraniť.
Spôsobujú to vonkajšie DNS servery (majú verejné IP) |
|
|
|
|
|
|
Posted: 19.09.2009 - 20:16 #75337
|
|
Guru
|
|
ewew wrote: ›Pošlem ping na www.xxx.yyy.zzz odpovie určitou IP.
Pošlem ping na www.aaa.xxx.yyy.zzz odpovie takou istou IP a pritom tá druhá adresa by nemala existovať, lebo je to router a ten sa netvári ako server. Prečo keď zadám plné meno www.aaa.xxx.yyy.zzz tak vráti tu istú IP.
Spôsobujú to vonkajšie DNS servery (majú verejné IP)
Okrem toho , ze si stale mysim , ze si debil sa opytam...pingas subdomenu subdomeny ?
Alebo mas z toho taky gulas , ze ani feroboh ti nepomoze...
|
|
|
|
|
|
|
Posted: 19.09.2009 - 20:28 #75338
|
|
Basic
|
|
zelmar wrote: › ewew wrote: ›Pošlem ping na www.xxx.yyy.zzz odpovie určitou IP.
Spôsobujú to vonkajšie DNS servery (majú verejné IP)
Okrem toho , ze si stale mysim , ze si debil sa opytam...pingas subdomenu subdomeny ?
Alebo mas z toho taky gulas , ze ani feroboh ti nepomoze...
Doména www.xxx.yyy.zzz je verejna to znamená beží na tom www server a je cez to aj Internet. Ale ak zadám www.aaa.xxx.yyy.zzz tak my vráti IP www.xxx.yyy.zzz. Prečo by toto nemalo fungovať lebo ten router nemá spustené žiadne DNS ani iné služby, len sa tvári ako AP pre WLAN. A k tomu je to na privatných IP. Čo ja viem či to nerobí DNAT na tom AP, že je to viditelné na Internete. Mne to pripada akoby to malo nejaký záznam v DNS ale pritom to nie je verejne.
Dúfam, že si ma pochopil. |
|
|
|
|
|
|
Post subject: RE: Domény
Posted: 19.09.2009 - 20:43 #75339
|
|
Basic
|
|
A nemáš náhodou v DNS zóne pre yyy.zzz nastavený nejaký catchall CNAME? Niečo v zmysle
Code: ›
$ORIGIN yyy.zzz.
* IN CNAME yyy.zzz. |
|
|
|
|
|
|
Posted: 19.09.2009 - 20:50 #75340
|
|
Basic
|
|
backslash_ wrote: ›A nemáš náhodou v DNS zóne pre yyy.zzz nastavený nejaký catchall CNAME? Niečo v zmysle
Code: ›
$ORIGIN yyy.zzz.
* IN CNAME yyy.zzz.
Ja tie verejne DNS servery nespravujem. Ja mam v tej organizacii len router.
aaa je méno routra ale prečo sa to dá pingať tak to neviem. Beži to na privatnej IP. Je možne,že pred tým na tom routri bežal DNS ale teraz je to len cez DNAT na verejne DNS tej oraginazacie.
Pigovať som to skúšal zo svojho domáceho pripojenia.
Predsa tam mám na wlan silný klúč WPA2-PSK s kryptovaným CCMP a kľúč je 63 znakov (so špecialnými znakmi) |
Last edited by ewew on 20.09.2009 - 15:36; edited 1 time in total
|
|
|
|
|
|
Posted: 19.09.2009 - 21:29 #75341
|
|
Majster
|
|
ewew ty máš buď menej ako 10 či už rokov alebo IQ . alebo tú diagnózu čo spomínal kolega vyššie |
|
|
|
|
|
|
Posted: 19.09.2009 - 21:57 #75343
|
|
Basic
|
|
Thomas wrote: ›ewew ty máš buď menej ako 10 či už rokov alebo IQ . alebo tú diagnózu čo spomínal kolega vyššie
Čo zase máš. Však som jasne napísal, že ten router je v intranete (IP 192.168.xxx.yyy). IP adresa domény je (dám privátne, pretože nechcem zverejňovať pravé IP adresy,dám privátny C rozsah) 192.168.254.247 má názov domény xxx.yyy.zzz a ja sa pýtam, prečo ten router s názvom aaa má IP domenového názvu xxx.yyy.zzz a pritom to není ďalšia doména, DNS na routry je vypnutý. A prevádzka čo cez ten router ide má nastavení DNS cez DNAT na servery domény xxx.yyy.zzz.
Neviem ako to mám inak vysvetliť čo vlastne chcem vedieť.
Neviem čo ešte mám napísať aby si pochopil čo sa pýtam.
Napríklad ak dám ping www.zoznam.sk vyhodí IP 213_81_185_31 podtržniky sú kvôli ochrane proti spam botom. a ak dám napríklad www.xxx.zoznam.sk tak vyhodí inú IP. Ale v mojom prípade vyhodí rovnaké IP. |
|
|
|
|
|
|
Posted: 19.09.2009 - 22:24 #75345
|
|
Ucen
|
|
ewew wrote: › IP 213_81_185_31 podtržniky sú kvôli ochrane proti spam botom
Mame tu dalsieho borca ala "stevesk". Uz som chcel viac krat reagovat na tvoje mudrosti ale zdrzal som sa komentarov aby som nebol jediny kto tu bude pisat vulgarizmy. Chlapec kasli na to, vypni PC a najdi si inu zabavku. Uz na tvoje mudrosti nebudem reagovat aby som zbytocne nespamoval forum. |
|
|
|
|
|
|
Posted: 19.09.2009 - 22:29 #75346
|
|
Basic
|
|
lol wrote: › ewew wrote: › IP 213_81_185_31 podtržniky sú kvôli ochrane proti spam botom
Mame tu dalsieho borca ala "stevesk". Uz som chcel viac krat reagovat na tvoje mudrosti ale zdrzal som sa komentarov aby som nebol jediny kto tu bude pisat vulgarizmy. Chlapec kasli na to, vypni PC a najdi si inu zabavku. Uz na tvoje mudrosti nebudem reagovat aby som zbytocne nespamoval forum.
aha. sorry . Spamboty hladaju e-maily. Neverím tomu, že si neomylný.
Snažim sa tu vysvetliť čo chcem vedieť a tak z toho vyplíva, že niekedy sa znovu a znovu prerieknem a napíšem somarinu. |
|
|
|
|
|
|
Posted: 20.09.2009 - 09:36 #75348
|
|
Majster
|
|
ewew riesenie tvoho problemu je naozaj velmi jednoduche, vypni pocitac a bez pred dom na piesocek...je to istota. Jednoducho po precitani clanku ze elektronika beziaca na platforme windows je lahko hacknutelna som sa rozhodol, ze svoj maly router ktory nechcem aby mi hackli umiestnim do mraziaka chladnicky Calex. Dvere riadne uzavriem a ladnicku vypnem z elektriky. Po cca mesiaci cakania som zapol chladnicku, vsetko riadne nabehlo, potvrdilo mi to svetielko pri otvoreni vonkajsich dveri. Otvaram pomaly mraziak, vytahujem svoj router, pripajam ho na stole k PC a strkam donho ethernet, zadavam login a tajne heslo obsahujuce specialne znaky " admin - admin" a kukam dovnutra ci mi to niekto nehackol a vidim, ze je vsetko OK. Fabricke nastavenia su nezmenene. Musim po tomto mojom malom pokuse skonstatovat, ze vyvojari v Calexe navrhli neprekonatelny OS s neskutocne zlozitym firewall-om, dokonca mechanickym - typ vonkajsie dvere s gumovym tesnenim. cez to tesnenie neprejde packet, dokonca ani rozpusteny vo vode. Po fyzickom prezreti chladnicky konstatujem, ze vymysel neumiestnit do tohto kusa nabytku ethernetovy vstup, priniesol do buducnosti iba vela vyhod. Po mojom malom pokuse si mozem dovolit napisat hodnotenie ladnicky calex v hektickom prostredi rozvyjajucich sa virusov a samovyskytu hackerov typu ewew: vyborne. Jediny pred kym sa musite mat na pozore pri nasadeni tejto technologie su hackeri typ "cigan", zbieraju zelezo su nebezpecny a pri odcudzeni tohto typu nadcasoveho stroja si neuvedomuju katastroficke nasledky svoho konania. Mozno prezitie ludstva bude raz zavisle prave na tom, ci budeme alebo nebudeme disponovat prave takouto vykonnou a neznicitelnou technikou........ak chcete ukoncit tuto aplikaciu stlacte start....... |
|
|
|
|
|
|
Posted: 20.09.2009 - 11:01 #75351
|
|
Guru
|
|
toto je moj prispevok po dlhej dobe.
uz som sa fakt neudrzal
stotoznujem sa s nazorom thomasa, chcel som povodne napisat, ze na akych vypatalvajucich drogach slapes, ale co tu do boha za taketo klenoty tu hadzes.....
prajem vsetko dobre tvojej osobe....
a hlavne prajem vsetko dobre tvojim zakaznikom...
je dobre ze sa snazis zistovat co ako funguje a navrhnujes rozne riesenia.....
aspon to tu nejak zije.
tento prispevok bol skrateny...povodne mal rozsah asi 5nasobny vodi tejto dlzke.... ale uvedomil som sa......nechcem byt zly a urazlivy a vysmievat sa....
PEACE |
|
|
|
|
|
|
Posted: 20.09.2009 - 11:34 #75353
|
|
Majster
|
|
kokos... ty dokazes cloveka dojebat...
421 wrote: ›ewew riesenie tvoho problemu je naozaj velmi jednoduche, vypni pocitac a bez pred dom na piesocek...je to istota. Jednoducho po precitani clanku ze elektronika beziaca na platforme windows je lahko hacknutelna som sa rozhodol, ze svoj maly router ktory nechcem aby mi hackli umiestnim do mraziaka chladnicky Calex. Dvere riadne uzavriem a ladnicku vypnem z elektriky. Po cca mesiaci cakania som zapol chladnicku, vsetko riadne nabehlo, potvrdilo mi to svetielko pri otvoreni vonkajsich dveri. Otvaram pomaly mraziak, vytahujem svoj router, pripajam ho na stole k PC a strkam donho ethernet, zadavam login a tajne heslo obsahujuce specialne znaky " admin - admin" a kukam dovnutra ci mi to niekto nehackol a vidim, ze je vsetko OK. Fabricke nastavenia su nezmenene. Musim po tomto mojom malom pokuse skonstatovat, ze vyvojari v Calexe navrhli neprekonatelny OS s neskutocne zlozitym firewall-om, dokonca mechanickym - typ vonkajsie dvere s gumovym tesnenim. cez to tesnenie neprejde packet, dokonca ani rozpusteny vo vode. Po fyzickom prezreti chladnicky konstatujem, ze vymysel neumiestnit do tohto kusa nabytku ethernetovy vstup, priniesol do buducnosti iba vela vyhod. Po mojom malom pokuse si mozem dovolit napisat hodnotenie ladnicky calex v hektickom prostredi rozvyjajucich sa virusov a samovyskytu hackerov typu ewew: vyborne. Jediny pred kym sa musite mat na pozore pri nasadeni tejto technologie su hackeri typ "cigan", zbieraju zelezo su nebezpecny a pri odcudzeni tohto typu nadcasoveho stroja si neuvedomuju katastroficke nasledky svoho konania. Mozno prezitie ludstva bude raz zavisle prave na tom, ci budeme alebo nebudeme disponovat prave takouto vykonnou a neznicitelnou technikou........ak chcete ukoncit tuto aplikaciu stlacte start....... |
|
|
|
|
|
|
Posted: 20.09.2009 - 11:51 #75354
|
|
Ucen
|
|
421 wrote: ›ewew riesenie tvoho problemu je naozaj velmi jednoduche, vypni pocitac a bez pred dom na piesocek...je to istota. Jednoducho po precitani clanku ze elektronika beziaca na platforme windows je lahko hacknutelna som sa rozhodol, ze svoj maly router ktory nechcem aby mi hackli umiestnim do mraziaka chladnicky Calex. Dvere riadne uzavriem a ladnicku vypnem z elektriky. Po cca mesiaci cakania som zapol chladnicku, vsetko riadne nabehlo, potvrdilo mi to svetielko pri otvoreni vonkajsich dveri. Otvaram pomaly mraziak, vytahujem svoj router, pripajam ho na stole k PC a strkam donho ethernet, zadavam login a tajne heslo obsahujuce specialne znaky " admin - admin" a kukam dovnutra ci mi to niekto nehackol a vidim, ze je vsetko OK. Fabricke nastavenia su nezmenene. Musim po tomto mojom malom pokuse skonstatovat, ze vyvojari v Calexe navrhli neprekonatelny OS s neskutocne zlozitym firewall-om, dokonca mechanickym - typ vonkajsie dvere s gumovym tesnenim. cez to tesnenie neprejde packet, dokonca ani rozpusteny vo vode. Po fyzickom prezreti chladnicky konstatujem, ze vymysel neumiestnit do tohto kusa nabytku ethernetovy vstup, priniesol do buducnosti iba vela vyhod. Po mojom malom pokuse si mozem dovolit napisat hodnotenie ladnicky calex v hektickom prostredi rozvyjajucich sa virusov a samovyskytu hackerov typu ewew: vyborne. Jediny pred kym sa musite mat na pozore pri nasadeni tejto technologie su hackeri typ "cigan", zbieraju zelezo su nebezpecny a pri odcudzeni tohto typu nadcasoveho stroja si neuvedomuju katastroficke nasledky svoho konania. Mozno prezitie ludstva bude raz zavisle prave na tom, ci budeme alebo nebudeme disponovat prave takouto vykonnou a neznicitelnou technikou........ak chcete ukoncit tuto aplikaciu stlacte start.......
Vyborne vysvetlenie ,ewew ak si to uz teraz nepochopil tak to prosim vyskusaj v praxi,zozen si ten mrazak a sprav vsetko podla navodu ako napisal 421 a nezabudni potom napisat vysledok tvojho testu.Ja osobne som zvedavy. |
|
|
|
|
|
|
Posted: 20.09.2009 - 15:18 #75365
|
|
Guru
|
|
Ja z vas nemozem . Vsak potom sa kazdy zlakne a nebude tu nic postovat .421 ak chces vybavim ti aby si mohol pisat vtipy v Tyzdenniku HOREHRONIE |
|
|
|
|
|
|
Posted: 20.09.2009 - 15:21 #75366
|
|
Basic
|
|
lubosk wrote: ›Ja z vas nemozem . Vsak potom sa kazdy zlakne a nebude tu nic postovat .421 ak chces vybavim ti aby si mohol pisat vtipy v Tyzdenniku HOREHRONIE
Hmm. Každého štve, že sa diskusie od marca 2003 do dnes vyparili vďaka odchodu pevného disku. Asi toľko k tomu. |
|
|
|
|
|
|