Prihlásiť sa Odoslať Novinky :: FAQ :: Rozšírené vyhľadávanie :: Napísali o nás :: Ankety
Main Menu
· Home
· 
· FAQ
· 
· Diskusia
· 

Main Menu
· Domov

Moduly
· AvantGo
· Downloads
· FAQ
· News
· Recommend Us
· Reviews
· Search
· Sections
· Stats
· Topics
· Top List
· Web Links
· Forum

Jazyk
Výber jazykovej mutácie:

The time now is 04.07.2025 - 17:50

predam solarny panel 185W

Post new topic Reply to topic
View previous topic Printable version Log in to check your private messages View next topic
Page 3 of 3 < 123
Author Message
kiwi
Post subject: RE: predam solarny panel 185W  PostPosted: 01.01.2013 - 18:27 #102215
Guru

http://rupkki.sk/solar/185datasheet.pdf

baterky som kupil v ibg.sk sprinter 3000, nie su to gelove, ani nic extra, ale pridu mi lepsie ako tie cinske z ipmedia, ale to je len moj pocit, mam ich len par tyzdnov a neda sa to realne porovnat

View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website ICQ Number 
Reply with quote Back to top
stefanf
Post subject: RE: predam solarny panel 185W  PostPosted: 01.01.2013 - 21:03 #102216
Basic

kiwi wrote: ›http://rupkki.sk/solar/185datasheet.pdf

baterky som kupil v ibg.sk sprinter 3000, nie su to gelove, ani nic extra, ale pridu mi lepsie ako tie cinske z ipmedia, ale to je len moj pocit, mam ich len par tyzdnov a neda sa to realne porovnat

vedel by si mi vysvetlit aky je rozdiel medzi mono a poly kristalickym panelom ?

View user's profile Send private message Visit poster's website ICQ Number 
midnight_man
Post subject: RE: predam solarny panel 185W  PostPosted: 01.01.2013 - 22:36 #102217
Majster

polykryštal ma mierne vyssiu ucinnost aj pri horších svetelných podmienkach. Monokryštal je zase účinnejší pri priamom svetle (dostaneš z neho viac ako pri polykryštále)...pri elektrárnach su to minimalne rozdiely ale keď sa hráš o jednotky W tak poly je lepší.

View user's profile Send private message Visit poster's website  
kiwi
Post subject: RE: predam solarny panel 185W  PostPosted: 02.01.2013 - 07:53 #102219
Guru

mam na streche instalovane rovnake (co sa tyka vykonu) poly aj mono a realny rozdiel je nieco okolo 1% a aj to nie vzdy v prospech poly

hlavny rozdiel je v tom, ze poly je lacnejsi na vyrobu a je aj menej efektivny, tj. z dvoch 185W panelov bude poly o trochu vacsi

pri testoch sa ukazalo, ze uplne rovnako reaguju na zvysenu teplotu povrchu a tiez rovnako reaguju na dopad slnka v roznych uhloch, krivky sa proste dokonalo kopiruju (s vynimkou prvych a poslednych 10min, ked 1000W array dava asi 5W, tak poly startuje skor)

informacia, ktoru som po cely cas hladal a nenasiel, takze som si musel zostrojit tento lab:

ak je vam fuk, ci panely zaberaju o 12-15% vacsi alebo mensi priestor, je uplne jedno ci mate poly alebo mono (hovorim o obycajnych lacnych paneloch, nemam skusenosti s panelmi co sa tvaria ako "nemecke", ale ked som porovnal vystup z fotovoltaickej elektrarne vzdialenej 3km vzdusnou ciarou, tak rozdiel bol do 5% v prospech elektrarne, ale orientacia a elevacia v pripade mojej instalacie bola dana polohou strechy, u elektrarne sa da ocakavat ze s tym stravili nejake pocitanie a ladenie)

result- obycajny poly alebo mono panel spravi to iste co drahy siemens, alebo bosch, proste je to fuk

View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website ICQ Number 
kiwi
Post subject: porovnanie v reali  PostPosted: 04.01.2013 - 13:49 #102224
Guru

http://rupkki.sk/solar/

modry je mono, cerveny je poly

v oboch pripadoch 6x185W tj. po 1110W instalovaneho vykonu

kotol
Post subject: RE: predam solarny panel 185W  PostPosted: 08.01.2014 - 11:16 #105554
Guru

neviete niekto po com a kde sa daju kupit amorfne solarne panely? podla toho co som sa docital su ovela vyhodnejsie pre nase podmienky ako poly alebo mono kristalicke.. kedze dokazo vyrabat stavu aj pod mrakom...

View user's profile Send private message Visit poster's website  
test_report
Post subject: kapacitne skusky  PostPosted: 08.01.2014 - 13:56 #105557
Basic

kiwi wrote: ›http://rupkki.sk/solar/185datasheet.pdf

kto tuzi realne vediet, aka a aka baterka je lepsia a horsia, tak odporucam vykonat na nej kapacitnu skusku. Robi to u nas par specializovanych firiem

View user's profile Send private message  
All times are GMT
Post new topic Reply to topic
View previous topic Printable version Log in to check your private messages View next topic
Page 3 of 3 < 123
Jump to: