Prihlásiť sa Odoslať Novinky :: FAQ :: Rozšírené vyhľadávanie :: Napísali o nás :: Ankety
Main Menu
· Home
· 
· FAQ
· 
· Diskusia
· 











Main Menu
· Domov

Moduly
· AvantGo
· Downloads
· FAQ
· News
· Recommend Us
· Reviews
· Search
· Sections
· Stats
· Topics
· Top List
· Web Links
· Forum

Jazyk
Výber jazykovej mutácie:



The time now is 17.06.2024 - 04:09


Ked stat mina nase....

Post new topic Reply to topic
View previous topic Printable version Log in to check your private messages View next topic
 
Author Message
rado3105
Post subject: Ked stat mina nase....  PostPosted: 04.12.2012 - 15:35 #101857
Majster


Joined: Júl 11, 2008
Posts: 2311

http://dsl.sk/article.php?article=13425
http://dsl.sk/article.php?article=13430

a preco? lebo financmajster Smeru JOzef Brhel.....
Jozef Brhel bol poslancom, neskôr štátnym tajomníkom ministerstva hospodárstva za HZDS. Známe sú jeho dobré vzťahy s Ivanom Lexom. Podniká s informačnými technológiami, kde chce táto vláda vynaložiť 40 miliárd korún.
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
Thomas
Post subject: RE: Ked stat mina nase....  PostPosted: 04.12.2012 - 16:23 #101858
Majster


Joined: Okt 31, 2006
Posts: 2062
Location: TT
Niekto sa snaží aby tie licencie od microsoftu boli silno efektívne využívané .
Robím outsourcing pre pár štátnych organizácií a začiatkom júna dostali od ministerstva inštalačné dvd Office 2010 Standard a Profesional a Windows 7 32/64 bit čo predtým u nich nikdy nebolo . Ked im bolo raz moc 160 € za office tak som ich tlačil do toho pýtajte si licencie od ministerstva štát za to platí tam ich máte zadarmo , dostali vtedy odpoveď nedá sa nemôžu , také nič neexistuje, ked potrebujú majú si kúpiť . No a zrazu zničoho nič dostali inštalačky (vyzerá to tak že všetky štátne úrady) s tým že do konca júna musia byť všetky PC preinštalované na sw ktorý dostali a staré licencie (ktoré si dovtedy vlastnou cestou kupovali) nemajú viac používať. Vtedy sm tu mal v priebehu týždňa cca 50 počítačov , a potom mesiac behal že ako sa v tom novom vorde tlačí , ako si prepnú na tučné písmenká a kde majú tento počítač , kde majú moje dokumenty ....
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website ICQ Number 
Reply with quote Back to top
rado3105
Post subject: RE: Ked stat mina nase....  PostPosted: 06.12.2012 - 11:38 #101918
Majster


Joined: Júl 11, 2008
Posts: 2311

http://dsl.sk/article.php?article=13436
stat plati 200e rocne za licencie na pc aby tam bol najnovsi softver dokopy za 80 000 pc. Pricom z 30 000(co sa dostala osoba k udajom) je 70% na win xp, cize tieto licencie sa vobec nepouzivaju a su plytvane....Krasa ze?
Za 10 rokov nepouzivania licencie: 2000x 60000pc=120 milionov eur. Smutne, pritom lekarom na zvysenie treba rocne 30 milionov eur. Treba podakovat Ficovym financmajstrom - Brhelovi, Sirokemu, Poorovi....pekne ste nas okradli....
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
midnight_man
Post subject: RE: Ked stat mina nase....  PostPosted: 06.12.2012 - 11:54 #101919
Majster


Joined: Feb 14, 2011
Posts: 2544

Rado ani to sem nedavaj, iba čo som sa vytočil na obed.
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
rado3105
Post subject: RE: Ked stat mina nase....  PostPosted: 06.12.2012 - 12:11 #101920
Majster


Joined: Júl 11, 2008
Posts: 2311

Ludom to treba stale sypat pred oci, ved uz sa treba postavit, alebo aspon nevolit ani jednu stranu, ktora ma reklamu v televizore, na ceste....ved je jasne ze tie peniaze budu pozadovat ich sponzori spat v podobe okradania nas....takze volit strany kde su ucitelia, robotnici, pracujuci ludia a nie banda pravnickych zlodejov, ktora nikdy nepracovala a poctivo nezarabala...
http://www.ta3.com/clanok/7848/host-v-s ... ionov.html
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
pixall
Post subject: RE: Ked stat mina nase....  PostPosted: 06.12.2012 - 17:07 #101922
Majster


Joined: Okt 21, 2003
Posts: 4247

to mas jedno koho budes volit... tuto republiku treba zrusit a vybudovat nanovo.
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
midnight_man
Post subject: RE: Ked stat mina nase....  PostPosted: 06.12.2012 - 17:58 #101923
Majster


Joined: Feb 14, 2011
Posts: 2544

pixall wrote: ›to mas jedno koho budes volit... tuto republiku treba zrusit a vybudovat nanovo.
To iste odznelo v dokumente "Od Fica do Fica", plne sa s tým stotožňujem. Založiť Slovensko nanovo....
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
rado3105
Post subject: RE: Ked stat mina nase....  PostPosted: 06.12.2012 - 18:02 #101924
Majster


Joined: Júl 11, 2008
Posts: 2311

nie zas sa tam dostanu nove podstrcene krysy....ono je dolezite sa zaujimat o veci verejne, staci vidiet co sa urobi ked kotleba sa pustil do krasnej horky, keby sa v kazdej obci nasiel niekto kto by chodel na zasadnutia a sledoval dianie, tak by tazko presli niektore veci, ale zas na druhej strane hore v politiike to je to iste....ono cela EU je kradnutie, staci ak niekto z vas robil nejaky projekt, tak vie ako ucinne sa tie peniaze vyuzivaju...nehovoriac o tom, ze v case ked to vznikalo mali k tomu pristup len blizke osoby tych co to vymysleli, takze ti nakradli najviac, dnes uz tam vela nie je...a stale ubuda....
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
pixall
Post subject: RE: Ked stat mina nase....  PostPosted: 07.12.2012 - 08:06 #101925
Majster


Joined: Okt 21, 2003
Posts: 4247

a teraz sa este zamysliet nad tym, ze ci places na spravnom hrobe.

ci su idealnym adresatom takychto informacii citatelia skfree (SKFREE is portal for creating and building nonprofit wireless and IP6 networks in Slovak Republic), alebo maju byt adresatom ti, ktori su povodcami alebo vykonavatelmi nepravosti, alebo ktori maju vacsiu moznost ich priamo ovplyvnit.

som si 100% isty ze keby sme aj s pravnikom namiesto podnetov na konkretne miesta (na spravne organy, na kontrolne organy, policiu, prokuraturu) vypisovali staznosti na forum, tak by sme okrem vlastnej demotivacie, a demotivacie citatelov, nedosiahli vobec nic. preto sa nevybijame tu, kde to nema sancu zmenit veci, ale vybijame sa tam, kde to sancu zmenit veci ma (a realne to veci meni, i ked to trochu trva).

ono je tazsie a chce viac casu aj guraze dat si dokopy fakty, stat si za nimi, poslat ich tam kam poslane maju byt, ziadat riesenie, pytat sa na vysledky, atd - ale ak sa to robi takto, tak vysledok je iny, nez ked sa narieka vo fore. forum (resp medializacia ako taka) je len podporna moznost, je to len prostriedok natlaku na tych ktori robia nepravosti, ale nemoze to byt jediny nastroj, lebo sam osebe nie je ucinny. takze ked nie ste spokojni s vecami okolo seba mate energiu to riesit, smerujte tuto energiu v prvom rade tam, kde ma moznost veci menit, a kde nevyjde navnivoc.


btw, stojim si za tym, ze tuto republiku treba zrusit, a nemam to z menovaneho filmu. republiku treba zrusit pretoze nesluzi obcanom a pretoze v tejto podobe je transofrmacia velmi tazka - pretoze cim dalej je vykonna moc od obcana, cim viac prostriedkov (financnych, materialnych) sa u tejto moci koncentruje, tym vacsia je motivacia na jej zneuzivanie a tym tazsia je kontrola zdola. centralizacia moci v nadnarodnom bruseli a prejavy jej (ne)fungovania v prospech obcana to absolutne potvrdzuju. nemame relanu moznost ist do bruselu prefackat toho, kto tam vytvara debilnu legislativu, a to je pre nas zle a pre nich dobre. je nepochybne ze vlada SR ma moznosti uskodit obcanom mnohonasobne viac nez nejaky starosta ci primator - a brusel ma moznost uskodit obcanom mnohonasobne viac nez vlada SR. treba sa preorientovat na mensie formy riadenia - obce, kraje, a velky stat zrusit alebo eliminovat na uplne minimum. obec alebo kraj hosporadiaci s mensim mnozstvom prostriedkov nemoze napachat tak dalekosiahle skody ako velky stat, obcania uvidia za svoje dane vysledok priamo vo svojom bezprostrednom okoli a nie na uctoch oligarchov. pri malych formach verejnej spravy mozu obcania pozerat volenym predstavitelom priamo na prsty, v pripade nutnosti ich chytit priamo pod krk a vytriast z nich dusu (a to aj fyzicky, nielen doslova). napokon snaha obyvatelov belgicka ci spanielska na rozdelenie krajin na mensie celky je presne o tomto - ze centralna vlada je od ludi prilis daleko, ze jej nedoveruju a nechcu ju. a to je logicke, spravne a rozumne, a jediny komu takyto vyvoj nevyhovuje, su luia v centralnych vladach, pretoze by nemohli dalej parazitovat na danovnikov machinaciami v legislative a v rozpoctoch, ale museli by sa nebodaj zacat zivit pracou. preto zmena zhora nepride, a uz vobec nie z bruselu, preto zmena musi byt vynutena zdola.

okrem toho, dnes s prichodom informacnych technologii uz vobec nepotrebujeme zastupitelsku demokraciu - nepotrebujeme aby o zakonoch rozhodovalo 150 tajtrlikov na zaklade pokynu predsedu klubu a na zaklade lobbingu. (ne)odhlasovat zakon si dnes kludne mozu obcania elektronickou formou priamo a v realnom case, technicky to je mozne. vid island, kde obcania touto formou stavaju stat nanovo, a vid rado prochazka, ktory zacina hovorit o niecom podobnom, a v malom aj vid ALPI, kde stanovy ci vseobecne podmienky (zakladne pravne dokumenty) tiez vznikali elektronickou cestou za ucasti kazdeho, kto sa chcel do ich vytvarania zapojit. cesta k takejto zmene je dlha - a da sa zdolat iba tak, ze budeme vediet kam mame ist, ktorym smerom, a ze tam pojdeme krok za krokom - mozno pomaly, ale isto.
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
jurkoo
Post subject: RE: Ked stat mina nase....  PostPosted: 07.12.2012 - 11:34 #101927
Basic


Joined: Aug 30, 2011
Posts: 248

pixall, +1 Smile
 
 View user's profile Send private message  
Reply with quote Back to top
stefanf
Post subject: RE: Ked stat mina nase....  PostPosted: 07.12.2012 - 15:35 #101931
Basic


Joined: Máj 25, 2006
Posts: 213

pixall wrote: ›to mas jedno koho budes volit... tuto republiku treba zrusit a vybudovat nanovo.


suhlasim........
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website ICQ Number 
Reply with quote Back to top
Display posts from previous:     
All times are GMT
Post new topic Reply to topic
View previous topic Printable version Log in to check your private messages View next topic
 
Jump to:  

Powered by PNphpBB2 © 2003-2005 The PNphpBB Group
Credits

(C) SKFree 2002-2010: Powered by POSTNUKE. Môžete prebera? naše správy vo formáte XML(RSS)