Prihlásiť sa Odoslať Novinky :: FAQ :: Rozšírené vyhľadávanie :: Napísali o nás :: Ankety
Main Menu
· Home
· 
· FAQ
· 
· Diskusia
· 











Main Menu
· Domov

Moduly
· AvantGo
· Downloads
· FAQ
· News
· Recommend Us
· Reviews
· Search
· Sections
· Stats
· Topics
· Top List
· Web Links
· Forum

Jazyk
Výber jazykovej mutácie:



The time now is 17.12.2017 - 05:24


vypadky komunikacie

Post new topic Reply to topic
View previous topic Printable version Log in to check your private messages View next topic
 
Author Message
oto
17 Post subject: vypadky komunikacie  PostPosted: 01.12.2017 - 12:59 #113199
Basic


Joined: Okt 24, 2005
Posts: 142

Zdravim,mam nasledovne zapojenie. V RB750G mam v eth2 AF5x ako AP. Na opacnejstrane wifi spoja to iste - AF5x ako klient+RB750G.
Pri nastaveni na strane AP eth2 na 100MbitFD je vsetko ok, ale ak nastavim na ethernete rychlost 1Gbit FD tak nahodne dochadza k vypadkom komunikacie. Skratka sa zastavi komunikacia na 2-20 min. Potom vsetko samo nabehne. V logoch RB750 nic.
Tak som to odsledoval a zistil som, ze pri vypadku pingnem z RB750 AF5x nastaveny ako AP, ale AF5x ako klient uz nie. Ale co je zaujimave AF5x medzi sebou komunikuju / spusteny ping/.
Riesil toto niekto?
Flow control vsade vypnuty.
Dakujem.
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
midnight_man
1 Post subject: RE: vypadky komunikacie  PostPosted: 01.12.2017 - 14:07 #113200
Majster


Joined: Feb 14, 2011
Posts: 2482

vitaj vo svete ethernetu AF5X.....

https://community.ubnt.com/t5/airFiber/ ... 820/page/2

https://community.ubnt.com/t5/airFiber/ ... 0#U1855220
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
oto
17 Post subject: RE: vypadky komunikacie  PostPosted: 01.12.2017 - 16:06 #113201
Basic


Joined: Okt 24, 2005
Posts: 142

Myslim, ze toto nebude moj pripad, mne neodpaja ethernet. Pre upresnenie AF5x je napajana orig.zdrojom. Vypadky su len ked je spoj vytazeny priblizne na 90-100Mbit, aj to iba niekedy.
Pokusne som teraz nastavil duty cycle na 67 percent,mal som 75.
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
midnight_man
1 Post subject: RE: vypadky komunikacie  PostPosted: 01.12.2017 - 18:05 #113202
Majster


Joined: Feb 14, 2011
Posts: 2482

ak som spravne pochopil...ty radio opingas..ale dalej uz nie?
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
oto
17 Post subject: RE: vypadky komunikacie  PostPosted: 01.12.2017 - 18:30 #113203
Basic


Joined: Okt 24, 2005
Posts: 142

Ano. Ping z RB 750 pri vypadku na AF5x v mode AP odpoveda , ale oproti radio v mode klient uz nie. Ale pritom ping spusteny z AF5x v mode AP na AF5x v mode klient funguje.
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
JOFO
1 Post subject: RE: vypadky komunikacie  PostPosted: 01.12.2017 - 21:34 #113204
Majster


Joined: Jan 08, 2006
Posts: 2527

mal som vcera podobny problem ale s AF24.. Na switchi vznikol nejaky storm na VLANach. Neviem presne co, neriesil som to ja, ale takto mi to bolo povedane Smile
Pozri sa ci ti tam nelezu nejake divne MAC adresy, ktore tam nemaju co robit. Pripadne ci ti tam nerobi sarapatu STP..
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
oto
Post subject: RE: vypadky komunikacie  PostPosted: 02.12.2017 - 08:10 #113205
Basic


Joined: Okt 24, 2005
Posts: 142

RB 750 pouzivam ako router, bridge tam nemam. Pokial viem tak STP/RSTP je mozne nastavit iba v bridge.
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
Express
Post subject: RE: vypadky komunikacie  PostPosted: 02.12.2017 - 08:11 #113206
Basic


Joined: Júl 04, 2007
Posts: 476

Mne toto pri rocket m5 robil original poe zdroj, vymen ho a pojde to ok
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
oto
Post subject: RE: vypadky komunikacie  PostPosted: 02.12.2017 - 09:29 #113207
Basic


Joined: Okt 24, 2005
Posts: 142

Skusim vymenit, ale mam to na RD s plechovou strechou. Musim pockat par dni na lepsie pocasie.
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
oto
Post subject: RE: vypadky komunikacie  PostPosted: 11.12.2017 - 20:45 #113209
Basic


Joined: Okt 24, 2005
Posts: 142

Vymeneny original poe zdroj, kable fixnute a vypadky stale pokracuju. Necham to na 100Mbit - to je stabilne. Ked budem surne potrebovat nad 100Mbit , tak tam dam Ray2.
Dakujem za pomoc.
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
Display posts from previous:     
All times are GMT
Post new topic Reply to topic
View previous topic Printable version Log in to check your private messages View next topic
 
Jump to:  

Powered by PNphpBB2 © 2003-2005 The PNphpBB Group
Credits

(C) SKFree 2002-2010: Powered by POSTNUKE. Môžete prebera? naše správy vo formáte XML(RSS)