Prihlásiť sa Odoslať Novinky :: FAQ :: Rozšírené vyhľadávanie :: Napísali o nás :: Ankety
Main Menu
· Home
· 
· FAQ
· 
· Diskusia
· 











Main Menu
· Domov

Moduly
· AvantGo
· Downloads
· FAQ
· News
· Recommend Us
· Reviews
· Search
· Sections
· Stats
· Topics
· Top List
· Web Links
· Forum

Jazyk
Výber jazykovej mutácie:



The time now is 18.07.2018 - 08:53


problem s bridgom na locu

Post new topic Reply to topic
View previous topic Printable version Log in to check your private messages View next topic
Page 1 of 2 12 >
Author Message
pedro4444
Post subject: problem s bridgom na locu  PostPosted: 28.03.2012 - 09:24 #97720
Ucen


Joined: Júl 15, 2011
Posts: 748

Zdravim vo spolok
Vacsinou sa vzdy snazim vsetko naroutovat, ale teraz ma situacia donutila pouzit aj bridge a hned sa mi vyskytol problem...
Takze pripajam jednu mensiu bytovku.
Na spoji ako AP je MK 532 (wlan karta R52) IP:10.1.1.1/24---->klient Loco M5(mod bridge) IP:10.1.1.251/24 ------>Router MK 750UP (naroutovani pretoze na kazdom porte je iny klient) IP: 10.1.1.250/24 na eth1(pripojene loco)
Teraz na eth2(klient) dam siet 5.5.5.0/29 a ked ju chcem pingat z MK 532 tak nehrozi dokonca ani z loca.
Kedze loco sa napaja na mk mod station WDS nehrozi...
Stretli ste sa uz s tymto problemom?
Da sa to nejako poriesit ci jedine to loco len naroutovat....
Ak som sa nevyjadril dost jasne mozem prilozit aj schemu.....
za odpoved vopred diki Smile)
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
JOFO
Post subject: RE: problem s bridgom na locu  PostPosted: 28.03.2012 - 10:35 #97723
Majster


Joined: Jan 08, 2006
Posts: 2536

to mi pripada ako problem s gw... pozri si ci mas na vsetkom nastavene dobre gw
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
midnight_man
Post subject: RE: problem s bridgom na locu  PostPosted: 28.03.2012 - 10:51 #97724
Majster


Joined: Feb 14, 2011
Posts: 2512

máš na tej RB750UP NAT?
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
pedro4444
Post subject: RE: problem s bridgom na locu  PostPosted: 28.03.2012 - 11:01 #97725
Ucen


Joined: Júl 15, 2011
Posts: 748

midni: zatial som to spravil na nate aby to fungovalo kym neporiesim to co chcem bo chcem ten MK 750UP mat bez natu aby som mohol z bodu pingat aj siete za MK 750 UP...
Jofo: v locu mam nastavene ip:10.1.1.251 default gw:10.1.1.1 dns:10.1.1.1
a samozrejme na bode v MK 532 mam staticky routu ze siet 5.5.5.0/29 ma hladat na GW 10.1.1.251 a skusal som len tak pre zaujmavost dat 10.1.1.250 a nic....

nieco podobne uz som mal postavene ale ako bridge som tam mal normal switch a islo to v poho to len tu loco mi robi nejake problemy.....


Last edited by pedro4444 on 28.03.2012 - 11:03; edited 1 time in total
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
edusko
Post subject: RE: problem s bridgom na locu  PostPosted: 28.03.2012 - 11:03 #97726
Guru


Joined: Aug 14, 2008
Posts: 1136

podobny problem mam aj ja ale ja mam vysielanie ap nano -- prijem nano ide do mk 750 --vysiela nano prima nano a vsetko je vo wds a aj tak to chodi zle cely spoj je v bridge ubnt pingam v pohode ping do 3ms ale ked pingam mk tak uz mi pinga 5 pingov mk jeden ubnt a tak to ide stale dookola pakety bludia po sieti a nevedia kde maju ist
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
pedro4444
Post subject: RE: problem s bridgom na locu  PostPosted: 28.03.2012 - 11:04 #97727
Ucen


Joined: Júl 15, 2011
Posts: 748

no edusko toto presne ukazuje aj mne a ja som ze to mod WDS vyriesi takze teraz ako citam ani wds si s tym neporadi, no dufam ze sa to bude dat nejako poriesit... nerad by som to loco mal v mode router...
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
rado3105
Post subject: RE: problem s bridgom na locu  PostPosted: 28.03.2012 - 11:08 #97728
Majster


Joined: Júl 11, 2008
Posts: 2311

NAT tam evidentne nechce a ani nepotrebuje(pripojenie dalsieho zariadenia a vytvorenie novej siete, do ktorej chce mat pristup....).

Rozpis to detailne, najlepsie nejaky graf a hod screen pingov co ti to robi....
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
mfasko
Post subject: RE: problem s bridgom na locu  PostPosted: 28.03.2012 - 11:10 #97729
Basic


Joined: Mar 05, 2008
Posts: 240

no problem mas myslim si ubnt zariadenie nieje v transparentom bridge ked je v mode ap ci klient transparentny bridge je v mode AP wds a klient wds

A kombinacia mikrotik a wds ubnt nebezi korektne najlepsie je dat ap ako ubnt dat ho do wds a aj klient wds

to je klasicky problem z ubnt
 
 View user's profile Send private message  
Reply with quote Back to top
pedro4444
Post subject: RE: problem s bridgom na locu  PostPosted: 28.03.2012 - 11:20 #97730
Ucen


Joined: Júl 15, 2011
Posts: 748

mfasko: ak to je v tom wds tak to vyrieism lahko hodim na vysielaci bod bullet a bude po probleme len ked teda wds zostavu ma aj edusko a nefunguje mi to tak to mi je dost zvlastne...
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
edusko
Post subject: RE: problem s bridgom na locu  PostPosted: 28.03.2012 - 11:23 #97731
Guru


Joined: Aug 14, 2008
Posts: 1136

najviac ma stve ze na konci tychto ubnt spojov mam mk ktory vysiela pre zakaznikov ale rozmyslal som ze ten mk spravim ako switch mozno ze by to pomohlo
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
edusko
Post subject: RE: problem s bridgom na locu  PostPosted: 28.03.2012 - 11:26 #97732
Guru


Joined: Aug 14, 2008
Posts: 1136

ke ten spoj bol robeny na mk pseudobridge tak to islo paradne 5 rokov teraz s tym mam len pantu
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
midnight_man
Post subject: RE: problem s bridgom na locu  PostPosted: 28.03.2012 - 11:41 #97733
Majster


Joined: Feb 14, 2011
Posts: 2512

hej páni, ale keď má NAT na tom poslednom MK, tak tá 532ka nepingne sieť ktorá je prerutovana na RB750UP za NATom. Alebo som zle prečital čo to tam vlastne má???. Nemôže chcieť pingať sieť ktorú nemá ten hlavný MK 532 narutovanu priamo unho.
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
edusko
Post subject: RE: problem s bridgom na locu  PostPosted: 28.03.2012 - 11:45 #97734
Guru


Joined: Aug 14, 2008
Posts: 1136

ja mam aj ten posledny mk v bridge pokial ho narutujem podla mna by to islo dobre ale mos mi to nevyhovuje
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
rado3105
Post subject: RE: problem s bridgom na locu  PostPosted: 28.03.2012 - 11:47 #97735
Majster


Joined: Júl 11, 2008
Posts: 2311

posledny mk ma viac portov, kazdy port ma vlastnu siet(povedzme ze 4 porty natuje - ma tam koncovych uzivatelov) do toho dalsieho chce pripojit dalsie zariadenie za ktorym budu dalsie zariadenia...samozrejme ten 5. port nenatuje....

co mam body tak:
mk1(ina siet)-mk2 - ubnt(ap wds)-ubnt(client wds)-mk3-mk4
bez problemov pingam z mk1 na mk4(aj ked su na inych segmentoch/sietach....taktiez aj ine rozhrania na mk2 a mk3 idu pingat,...
tento isty bod bol predtym len ap-bridge, client bridgi a tiez to slo bez problemov....takze fakt neviem....

edusko, akosi zle ta rozumiem....
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
midnight_man
Post subject: RE: problem s bridgom na locu  PostPosted: 28.03.2012 - 11:50 #97736
Majster


Joined: Feb 14, 2011
Posts: 2512

rado ale on to nerutuje, on to NATUje...a to je rozdiel. Mne keď odnatujem z verejnej IP na lokálny rozsah pre dedinu...tak ten lokálny čo je za natom, nevidí tie ostatné lokalne rozsahy po dedinach.
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
Display posts from previous:     
All times are GMT
Post new topic Reply to topic
View previous topic Printable version Log in to check your private messages View next topic
Page 1 of 2 12 >
Jump to:  

Powered by PNphpBB2 © 2003-2005 The PNphpBB Group
Credits

(C) SKFree 2002-2010: Powered by POSTNUKE. Môžete prebera? naše správy vo formáte XML(RSS)