Prihlásiť sa Odoslať Novinky :: FAQ :: Rozšírené vyhľadávanie :: Napísali o nás :: Ankety
Main Menu
· Home
· 
· FAQ
· 
· Diskusia
· 











Main Menu
· Domov

Moduly
· AvantGo
· Downloads
· FAQ
· News
· Recommend Us
· Reviews
· Search
· Sections
· Stats
· Topics
· Top List
· Web Links
· Forum

Jazyk
Výber jazykovej mutácie:



The time now is 22.09.2018 - 08:08


NANOBRIDGE M5, NANOSTATION M5

Post new topic Reply to topic
View previous topic Printable version Log in to check your private messages View next topic
Page 2 of 3 < 123 >
Author Message
Dikobraz
Post subject: RE: NANOBRIDGE M5, NANOSTATION M5  PostPosted: 13.02.2012 - 08:56 #96752
Guru


Joined: Okt 30, 2003
Posts: 1130
Location: Velke Kapusany
Nikto nic konstruktivne? Asi skusim RB SXT.
 
 View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website ICQ Number 
Reply with quote Back to top
kotol
Post subject: RE: NANOBRIDGE M5, NANOSTATION M5  PostPosted: 13.02.2012 - 10:29 #96753
Guru


Joined: Júl 14, 2005
Posts: 1582

skus niaku bullet s plnymi parabolkami...

napr : http://www.pentask.sk/antena-maxlink-pa ... 22662.html

super smerovost.. mozno tym obides niake rusenie... a viem ze nanobridge ma slabsie CPU

mozno ti to obcas proste laguje
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
pixall
Post subject: RE: NANOBRIDGE M5, NANOSTATION M5  PostPosted: 13.02.2012 - 10:33 #96754
Majster


Joined: Okt 21, 2003
Posts: 4213

Dikobraz wrote: ›Nikto nic konstruktivne? Asi skusim RB SXT.


odporucim ti
- firmware 5.3.5
- rezim AP-WDS na oboch stranach
- rovnaka freq na oboch stranach
- previazat MAC adresy - do WDS peers zadaj MAC adresu wifi rozhrania druhej strany, nezapinaj Auto WDS
- 20 mhz kanal (5/10mhz nie je uplne stabilny)
- airmax vypnuty alebo zapnuty (to mas jedno, pri ap-wds voci ap-wds aj tak nepojde)
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
Dikobraz
Post subject: RE: NANOBRIDGE M5, NANOSTATION M5  PostPosted: 13.02.2012 - 10:40 #96755
Guru


Joined: Okt 30, 2003
Posts: 1130
Location: Velke Kapusany
Vdaka vecer to vyskusam.
 
 View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website ICQ Number 
Reply with quote Back to top
sef
Post subject: RE: NANOBRIDGE M5, NANOSTATION M5  PostPosted: 13.02.2012 - 10:43 #96756
Basic


Joined: Feb 18, 2007
Posts: 416

Ja vsade davam AP-WDS - Station WDS. Aky je rozdiel v tom ak dam ako Pixall napisal na obe strany AP-WDS?
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
Dikobraz
Post subject: RE: NANOBRIDGE M5, NANOSTATION M5  PostPosted: 13.02.2012 - 11:20 #96758
Guru


Joined: Okt 30, 2003
Posts: 1130
Location: Velke Kapusany
pixall wrote: ›
Dikobraz wrote: ›Nikto nic konstruktivne? Asi skusim RB SXT.


odporucim ti
- firmware 5.3.5
- rezim AP-WDS na oboch stranach
- rovnaka freq na oboch stranach
- previazat MAC adresy - do WDS peers zadaj MAC adresu wifi rozhrania druhej strany, nezapinaj Auto WDS
- 20 mhz kanal (5/10mhz nie je uplne stabilny)
- airmax vypnuty alebo zapnuty (to mas jedno, pri ap-wds voci ap-wds aj tak nepojde)


No mam to nastavene. Jediny rozdiel je ze FW som nechal zatial 5.5b12 rezim AP-repeater. Budem testovat.
 
 View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website ICQ Number 
Reply with quote Back to top
Dikobraz
Post subject: RE: NANOBRIDGE M5, NANOSTATION M5  PostPosted: 13.02.2012 - 14:46 #96760
Guru


Joined: Okt 30, 2003
Posts: 1130
Location: Velke Kapusany
No nepomohlo to. Idem laborovat dalej.
 
 View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website ICQ Number 
Reply with quote Back to top
midnight_man
Post subject: RE: NANOBRIDGE M5, NANOSTATION M5  PostPosted: 13.02.2012 - 14:46 #96761
Majster


Joined: Feb 14, 2011
Posts: 2512

na tych 400m ti bude stacit fakt SXT a uvidis. Celkom zaujimave, uz par ludi tu spominalo ze ma taketo problemy s UBNT...aj ide aj nejde. Rado tusim nadaval na NBčka minule.
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
majak
Post subject: RE: NANOBRIDGE M5, NANOSTATION M5  PostPosted: 13.02.2012 - 17:05 #96763
Ucen


Joined: Apr 18, 2008
Posts: 527
Location: Toropark
my sme tiez mali problemy s nanobridgeami ale v inom topicu pixall pisal ze to zrejme vtedy bolo tym firmwareom.. tak neviem ale ja uz tomu velmi neverim.. mozno este dakedy skusim tie 25dB verzie ale som skepticky. podla mna nanobridge-e a potom tie mriezkovane sracky ala air grid su najhorsie ubnt zariadenia vo vseobecnosti
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
Dikobraz
Post subject: RE: NANOBRIDGE M5, NANOSTATION M5  PostPosted: 13.02.2012 - 18:07 #96764
Guru


Joined: Okt 30, 2003
Posts: 1130
Location: Velke Kapusany
majak wrote: ›my sme tiez mali problemy s nanobridgeami ale v inom topicu pixall pisal ze to zrejme vtedy bolo tym firmwareom.. tak neviem ale ja uz tomu velmi neverim.. mozno este dakedy skusim tie 25dB verzie ale som skepticky. podla mna nanobridge-e a potom tie mriezkovane sracky ala air grid su najhorsie ubnt zariadenia vo vseobecnosti


Pravdepodobne to nebude tymi UBNT. Dnes sme zistili, ze switch flooduje. Ale deje sa to velmi nepravidelne takze sme nezistili zatial zdroj problemu. NANOBRIDGE a rockety mame desiatky a NANOSTATIONi niekolko stovak. Ja mam multicast na NANE uz 2 roky. Tento problem sa zacal prejavovat az po vymene CORE a ACCESS switchov.
 
 View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website ICQ Number 
Reply with quote Back to top
pixall
Post subject: RE: NANOBRIDGE M5, NANOSTATION M5  PostPosted: 13.02.2012 - 21:04 #96769
Majster


Joined: Okt 21, 2003
Posts: 4213

Dikobraz wrote: ›Tento problem sa zacal prejavovat az po vymene CORE a ACCESS switchov.


zeby verzia igmp?
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
pixall
Post subject: RE: NANOBRIDGE M5, NANOSTATION M5  PostPosted: 13.02.2012 - 21:05 #96770
Majster


Joined: Okt 21, 2003
Posts: 4213

majak wrote: ›my sme tiez mali problemy s nanobridgeami ale v inom topicu pixall pisal ze to zrejme vtedy bolo tym firmwareom.. tak neviem ale ja uz tomu velmi neverim.. mozno este dakedy skusim tie 25dB verzie ale som skepticky. podla mna nanobridge-e a potom tie mriezkovane sracky ala air grid su najhorsie ubnt zariadenia vo vseobecnosti


nanobridge absolutne bez problemu, mam ich na sieti niekolko desiatok..
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
Dikobraz
Post subject: RE: NANOBRIDGE M5, NANOSTATION M5  PostPosted: 13.02.2012 - 23:41 #96777
Guru


Joined: Okt 30, 2003
Posts: 1130
Location: Velke Kapusany
pixall wrote: ›
Dikobraz wrote: ›Tento problem sa zacal prejavovat az po vymene CORE a ACCESS switchov.


zeby verzia igmp?


Ani nie. Podla wiresharku to robia dvaja klienti. Na switchi v kuse vybehuje storm control. Aj packet filter sa aktivuje ale nepomaha to velmi.
 
 View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website ICQ Number 
Reply with quote Back to top
majak
Post subject: RE: NANOBRIDGE M5, NANOSTATION M5  PostPosted: 14.02.2012 - 00:59 #96779
Ucen


Joined: Apr 18, 2008
Posts: 527
Location: Toropark
pixall wrote: ›

nanobridge absolutne bez problemu, mam ich na sieti niekolko desiatok..


a vies mi vysvetlit preco spoj pc-switch-ant1-ant2-switch-ant3-ant4-switch-switch-switch-pc robi potom take problemy znenazdajky ze ide to 72-88Mbps a potom odrazu len tak z nicoho nic 32-40Mbps? lebo my uz teda vobec nie.. uz sme vyskusali snad uplne vsetko a tiez mame za to ze to robia switche lenze inac to zapojit nemozme kedze pred ant1 a pred ant4 musia byt switche kvoli viacerym zariadeniam .. samozrejme je zapnuty aj STP na kazdej antene..

edit: a uz duplom pri prepoji ant2 a ant3 kam sa este na tom mieste ma zapojit dalsia min. jedna antena (v buducnosti zrejme dokopy budu 4) a tie znova a zas mozem len switchom prepojit..

je to ale ten isty efekt a aj preto verim tomu ze to robi switch co som tu uz raz spominal ze ak su dva nanostationy m5 zapojene oproti sebe (cca 700m a vyborne podmienky minimalne rusenie atd) a na jednej strane kde je uplink a na druhej strane kde je klient zapojim na strane uplinku router cez ktory idu tri ipcky priamo do nanostationu a "switchuje" sa to v nom a cez druhy port sa to vracia do wifi routera ktory je na mieste uplinku tak na strane klienta je vyssia prenosova rychlost do internetu (nie medzi antenami - tam to ide stale rovnako) ako v pripade ked pred uplinkovaciu antenu zapojim switch ktory nahradi pracu toho "rozbocenia" v antene - vtedy to ide aj o 10-15Mbps horsie a nevedno preco je to tak.. menene boli uz tie switche viackrat a aj komplet kabelaz a dokonca aj vymenene oba NS m5 .. takze ...
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
Dikobraz
Post subject: RE: NANOBRIDGE M5, NANOSTATION M5  PostPosted: 14.02.2012 - 09:59 #96780
Guru


Joined: Okt 30, 2003
Posts: 1130
Location: Velke Kapusany
majak wrote: ›
pixall wrote: ›

nanobridge absolutne bez problemu, mam ich na sieti niekolko desiatok..


a vies mi vysvetlit preco spoj pc-switch-ant1-ant2-switch-ant3-ant4-switch-switch-switch-pc robi potom take problemy znenazdajky ze ide to 72-88Mbps a potom odrazu len tak z nicoho nic 32-40Mbps? lebo my uz teda vobec nie.. uz sme vyskusali snad uplne vsetko a tiez mame za to ze to robia switche lenze inac to zapojit nemozme kedze pred ant1 a pred ant4 musia byt switche kvoli viacerym zariadeniam .. samozrejme je zapnuty aj STP na kazdej antene..

edit: a uz duplom pri prepoji ant2 a ant3 kam sa este na tom mieste ma zapojit dalsia min. jedna antena (v buducnosti zrejme dokopy budu 4) a tie znova a zas mozem len switchom prepojit..

je to ale ten isty efekt a aj preto verim tomu ze to robi switch co som tu uz raz spominal ze ak su dva nanostationy m5 zapojene oproti sebe (cca 700m a vyborne podmienky minimalne rusenie atd) a na jednej strane kde je uplink a na druhej strane kde je klient zapojim na strane uplinku router cez ktory idu tri ipcky priamo do nanostationu a "switchuje" sa to v nom a cez druhy port sa to vracia do wifi routera ktory je na mieste uplinku tak na strane klienta je vyssia prenosova rychlost do internetu (nie medzi antenami - tam to ide stale rovnako) ako v pripade ked pred uplinkovaciu antenu zapojim switch ktory nahradi pracu toho "rozbocenia" v antene - vtedy to ide aj o 10-15Mbps horsie a nevedno preco je to tak.. menene boli uz tie switche viackrat a aj komplet kabelaz a dokonca aj vymenene oba NS m5 .. takze ...


No podla mna to bude flood. Nejake PC je zavirene. U nas sa potvrdilo, ze to boli dvaja klienti, ktory maju zavirene PC. Pripoj wireshark a urcite na nieco prides. S terajsimi FW UBNT dobre funguju. Vacsinou je problem niekde inde.
 
 View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website ICQ Number 
Reply with quote Back to top
Display posts from previous:     
All times are GMT
Post new topic Reply to topic
View previous topic Printable version Log in to check your private messages View next topic
Page 2 of 3 < 123 >
Jump to:  

Powered by PNphpBB2 © 2003-2005 The PNphpBB Group
Credits

(C) SKFree 2002-2010: Powered by POSTNUKE. Môžete prebera? naše správy vo formáte XML(RSS)