Prihlásiť sa Odoslať Novinky :: FAQ :: Rozšírené vyhľadávanie :: Napísali o nás :: Ankety
Main Menu
· Home
· 
· FAQ
· 
· Diskusia
· 











Main Menu
· Domov

Moduly
· AvantGo
· Downloads
· FAQ
· News
· Recommend Us
· Reviews
· Search
· Sections
· Stats
· Topics
· Top List
· Web Links
· Forum

Jazyk
Výber jazykovej mutácie:



The time now is 22.09.2018 - 07:31


NANOBRIDGE M5, NANOSTATION M5

Post new topic Reply to topic
View previous topic Printable version Log in to check your private messages View next topic
Page 1 of 3 123 >
Author Message
Dikobraz
Post subject: NANOBRIDGE M5, NANOSTATION M5  PostPosted: 12.02.2012 - 20:04 #96736
Guru


Joined: Okt 30, 2003
Posts: 1130
Location: Velke Kapusany
Uz ma to unavuje. Asi 3 tyzdne sa doma mordujem s PtP spojom na UBNT. Vysielac je NANObridge M5 22 a ako prijem som skusal NANOSTAION M5, NANOBRIDGE M5 22. Cca 400m. Vykon skusana kazda jedna moznost. Od 0dB az po 23. Signal od -40 do -60 podla vykonu. Zdroje su POE 24V. Par metrov UTP kabla. Speed test iperf ktory je v UBNT namera 107Mbit pri 20MHz kanale. Skusany vypnuty aj zapnuty AIRMAX. FW skusanu od 5.3.3 po 5.5b11. FQ skusana od 5000 do 5825. WDS

Problem je takyto:
Spoj ide ako vino. Sledujem cez neho multicast. Multicast nevypadava nikdy. Mozem mat zapnute aj 3 boxi v HD a VLC a stale funguje. ale na spoji mi par krat za den prestane fungovat internet. Pingi vypadnu, trva to aj 10-20minut vyzera to takto:
Pinging 10.40.119.201 with 32 bytes of data:
Reply from 10.40.119.201: bytes=32 time=4ms TTL=63
Reply from 10.40.119.201: bytes=32 time=219ms TTL=63
Request timed out.
Reply from 10.40.119.201: bytes=32 time=9ms TTL=63
Reply from 10.40.119.201: bytes=32 time=8ms TTL=63
Reply from 10.40.119.201: bytes=32 time=16ms TTL=63
Reply from 10.40.119.201: bytes=32 time=63ms TTL=63
Reply from 10.40.119.201: bytes=32 time=62ms TTL=63
Reply from 10.40.119.201: bytes=32 time=6ms TTL=63
Reply from 10.40.119.201: bytes=32 time=4ms TTL=63
Reply from 10.40.119.201: bytes=32 time=8ms TTL=63
Reply from 10.40.119.201: bytes=32 time=2ms TTL=63
Reply from 10.40.119.201: bytes=32 time=3ms TTL=63
Request timed out.
Request timed out.
Reply from 10.40.119.201: bytes=32 time=528ms TTL=63
Request timed out.
Request timed out.
Reply from 10.40.119.1: Destination host unreachable.
Reply from 10.40.119.201: bytes=32 time=2004ms TTL=63
Request timed out.
Request timed out.


Neviem uz co mam skusat. Na vytahovej sachte kde je vysielac nie je ziadna ina antena. momentalne to mam nastavene na 10MHz kanal s odskokom FQ 5750. Podla airview by tam malo byt dost cisto. Ale ziadny rozdiel. Stale to vypadava.
 
 View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website ICQ Number 
Reply with quote Back to top
kotol
Post subject: RE: NANOBRIDGE M5, NANOSTATION M5  PostPosted: 12.02.2012 - 20:46 #96737
Guru


Joined: Júl 14, 2005
Posts: 1582

poskusaj vsetky mozne kanaly, niektre zariadenia nenaskenujes ale mozu tam byt a hulakat do eteru...
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
sef
Post subject: RE: NANOBRIDGE M5, NANOSTATION M5  PostPosted: 12.02.2012 - 21:00 #96738
Basic


Joined: Feb 18, 2007
Posts: 416

skus vymenit jedno alebo druhe zariadenie, tipujem nanobridge.Napis Radovi jemu sa to tiez tak podobne spravalo.
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
Dikobraz
Post subject: RE: NANOBRIDGE M5, NANOSTATION M5  PostPosted: 12.02.2012 - 21:04 #96739
Guru


Joined: Okt 30, 2003
Posts: 1130
Location: Velke Kapusany
Na jednej strane som uz menil. Este skusim druhu stranu. Kanaly som skusal niekolko desiatok.

Ale fakt je zaujimave to, ze multicast stale ide. Uplne bez straty podla ts READER. Ako keby prestalo uplne ist TCP.
 
 View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website ICQ Number 
Reply with quote Back to top
kotol
Post subject: RE: NANOBRIDGE M5, NANOSTATION M5  PostPosted: 12.02.2012 - 21:08 #96740
Guru


Joined: Júl 14, 2005
Posts: 1582

multicat je jednostmerny transport... tcp aj ping je obojsmerny.. mozno mas posahanu jednu masinku
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
sef
Post subject: RE: NANOBRIDGE M5, NANOSTATION M5  PostPosted: 12.02.2012 - 21:26 #96741
Basic


Joined: Feb 18, 2007
Posts: 416

ja zase som mal iny problem. Pingi cez radio z rocketu na nanostation M5 1-2 ms a mohol som pingat aj 3 dni. Ale eth strana na nanostationu raz za 5 minut vypadok a ked som pripojil aj notebook tak vypisalo sietovy kabel odpojeny. vymenil som Nano a vsetko OK.Len problem ze uz nie je v zaruke.
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
sef
Post subject: RE: NANOBRIDGE M5, NANOSTATION M5  PostPosted: 12.02.2012 - 21:32 #96742
Basic


Joined: Feb 18, 2007
Posts: 416

Trochu k inej veci. Minule ste tu pisali o tom kto a kde NATuje. Jeden pripad ktory som mal v piatok: Zakaznik si doniesol z UK 3xNetgear wifi router. Zapojil ho za nas Nanosation na ktorom bolo NATko. Pripojil prvy netgear do wan portu a dalsi kabel UTP asi 20m do lan a na druhej strane do dalsieho netgearu do wan a dalej 20m z lan do tretieho netgearu do wan a tam uz napojil notebook. A problem bol ze preco nejde net ale skype ide.
To len tak lebo ste pisali ze nenatovat ale routovat a pod. Dal som spojky a cuduj sa svetu vsetko ide, resp. manualne nastavit DNS.

Sorry za off topic.
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
Dikobraz
Post subject: RE: NANOBRIDGE M5, NANOSTATION M5  PostPosted: 12.02.2012 - 21:44 #96743
Guru


Joined: Okt 30, 2003
Posts: 1130
Location: Velke Kapusany
Vsimol som si to, ze v grafe Throughput na APcku je na WLAN napr 6Mbit. Napr markiza a ked sa babre ping a net tak graf na LAN vybehne na 14Mbit. Na WLAN je stale 6MBit.
 
 View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website ICQ Number 
Reply with quote Back to top
JOFO
Post subject: RE: NANOBRIDGE M5, NANOSTATION M5  PostPosted: 12.02.2012 - 21:58 #96744
Majster


Joined: Jan 08, 2006
Posts: 2536

sef wrote: ›Trochu k inej veci. Minule ste tu pisali o tom kto a kde NATuje. Jeden pripad ktory som mal v piatok: Zakaznik si doniesol z UK 3xNetgear wifi router. Zapojil ho za nas Nanosation na ktorom bolo NATko. Pripojil prvy netgear do wan portu a dalsi kabel UTP asi 20m do lan a na druhej strane do dalsieho netgearu do wan a dalej 20m z lan do tretieho netgearu do wan a tam uz napojil notebook. A problem bol ze preco nejde net ale skype ide.
To len tak lebo ste pisali ze nenatovat ale routovat a pod. Dal som spojky a cuduj sa svetu vsetko ide, resp. manualne nastavit DNS.

Sorry za off topic.

ked ide skype ale neide net, tak ja 99% je problem v DNS... na niektorom netgeare je bud nastavene zle DNS, alebo blbne samotny netgear... mozno to chlapik nenastavoval a nechal na vsetkych rovnake IPcky (defaultne) a potom sa to samozrejme medzi sebou nevie dohodnut Smile
Takze najprv by som skontroloval nastavenia LAN na kazdom netgeare a nastavil rozne subnety, alebo ich dal do bridge modu, nech len lopatuju pakety k pripojke... alebo ak IPcku nie su v konflikte, tak rucne nastavit DNS na kazdom netgeare, stretol som sa uz aj s tym, ze niektore wifi routre neboli schopne fungovat korektne s DHCP na WANku...
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
sef
Post subject: RE: NANOBRIDGE M5, NANOSTATION M5  PostPosted: 12.02.2012 - 22:08 #96745
Basic


Joined: Feb 18, 2007
Posts: 416

netgeary uz neriesim,cerna huba nemal kabel preto ich tam tolko narval.spojky pomohli.diki a skusal si zmenit rezim z wds na klasicke ap-client resp.routujes ci len bridge
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
Dikobraz
Post subject: RE: NANOBRIDGE M5, NANOSTATION M5  PostPosted: 12.02.2012 - 22:10 #96746
Guru


Joined: Okt 30, 2003
Posts: 1130
Location: Velke Kapusany
Ak zmenim, tak mi nepojde net a ani telka. Musim byt WDS.


Last edited by Dikobraz on 12.02.2012 - 22:13; edited 1 time in total
 
 View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website ICQ Number 
Reply with quote Back to top
JOFO
Post subject: RE: NANOBRIDGE M5, NANOSTATION M5  PostPosted: 12.02.2012 - 22:12 #96747
Majster


Joined: Jan 08, 2006
Posts: 2536

Preco by nesiel, pekne sa mozes zanatovat a pustit igmp proxy aj za natom...
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
Dikobraz
Post subject: RE: NANOBRIDGE M5, NANOSTATION M5  PostPosted: 12.02.2012 - 22:16 #96748
Guru


Joined: Okt 30, 2003
Posts: 1130
Location: Velke Kapusany
STB by stym mal problem.
 
 View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website ICQ Number 
Reply with quote Back to top
NNN
Post subject: 5g  PostPosted: 12.02.2012 - 22:28 #96749
Basic


Joined: Júl 17, 2003
Posts: 72
Location: Vychod Slovenska
Dikobraz, netrap 5ghz multicastom sak normalne 5ghz pasmo je zasrate v kapusanoch je zasrate jak svina, daj si skylink, sak ich montujes jedna basen alebo digi len netrap wifi na telku
 
 View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
Dikobraz
Post subject: RE: NANOBRIDGE M5, NANOSTATION M5  PostPosted: 12.02.2012 - 22:30 #96750
Guru


Joined: Okt 30, 2003
Posts: 1130
Location: Velke Kapusany
Problem nie je v multicaste. Aj ked vypnem multicast tak sa deje to iste. Skylink nemontujem. Nikdy som nemal. Skylink nema madarov. Digi ma strasny obraz a nema napr HD.

A samozrejme Multicast na WIFI tlacim len k sebe domov.

A nemyslim si ze v Kapusanoch je 5GHz zasrate.
 
 View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website ICQ Number 
Reply with quote Back to top
Display posts from previous:     
All times are GMT
Post new topic Reply to topic
View previous topic Printable version Log in to check your private messages View next topic
Page 1 of 3 123 >
Jump to:  

Powered by PNphpBB2 © 2003-2005 The PNphpBB Group
Credits

(C) SKFree 2002-2010: Powered by POSTNUKE. Môžete prebera? naše správy vo formáte XML(RSS)