Prihlásiť sa Odoslať Novinky :: FAQ :: Rozšírené vyhľadávanie :: Napísali o nás :: Ankety
Main Menu
· Home
· 
· FAQ
· 
· Diskusia
· 











Main Menu
· Domov

Moduly
· AvantGo
· Downloads
· FAQ
· News
· Recommend Us
· Reviews
· Search
· Sections
· Stats
· Topics
· Top List
· Web Links
· Forum

Jazyk
Výber jazykovej mutácie:



The time now is 26.08.2019 - 00:24


DHCP relay

Post new topic Reply to topic
View previous topic Printable version Log in to check your private messages View next topic
Page 1 of 2 12 >
Author Message
Piti
Post subject: DHCP relay  PostPosted: 21.02.2006 - 17:34 #30789
Basic


Joined: Aug 07, 2004
Posts: 105
Location: Gelnica
Zapojil som ako AP wrap zo StarOS. Ale mam problem. Nefunguje mi DHCP relay, respektive ak ho zapnem tak medzi Servrom kde je susteny DHCPserver a wrapom je pernamentny prenos okolo 1,5Mb na porte 67 UDP . je to neake haluzenie . A na servri mam za 3hod. 1GBovy syslog. Ak vypnem DHCPrelay tak mi nefunguje priradovanie IP adries clientom. Vie niekto mi poradit?
Potrebuje suuuurne spojazdnit DHCP server.
Len prosim neradte mi zapnut DHCPserver na wrape.

Mal niekto taky isty problem?

P.S. IP adresu nepriradi tym klientom ktory su za OL5460 alebo W3000G (na nich nieje polozka na zadanie DHCP relay) . Klienti co su za W3000D tak ty dostanu IP (vo W3000D je moznost nastavit DHCP relay)
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website ICQ Number 
Reply with quote Back to top
mgx
Post subject: riesenie  PostPosted: 21.02.2006 - 18:51 #30791
Guru


Joined: Dec 27, 2002
Posts: 1504

doporucujem docasne (kym sa to neotestuje)

1. aktivovat DHCP server na wrap-e
2. odskusat, kde DHCP requesty prelezu a kde nie
3. pozriet, ci si zapol v menu interfaces-> wpciX-> interface features

OVIS 5460 aby mal DHCP relay potrebuje nahrat nowy firmware

http://www.inwifi.cz/stahnete-si/soubor ... 5a680bc490

heslo je airlive

Trvaly prenos DHCP requestov je podla mna znakom, ze sa ti niekde biju 2 DHCP servery alebo sa deje nejaka zhovadilost. najlepsie odsnifrovat

tcpdump-om

ktory je na linuxe aj na STAR_OSe

Mgx
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
Piti
Post subject: riesenie  PostPosted: 21.02.2006 - 20:00 #30812
Basic


Joined: Aug 07, 2004
Posts: 105
Location: Gelnica
mgx wrote: ›doporucujem docasne (kym sa to neotestuje)

1. aktivovat DHCP server na wrap-e
2. odskusat, kde DHCP requesty prelezu a kde nie
3. pozriet, ci si zapol v menu interfaces-> wpciX-> interface features

OVIS 5460 aby mal DHCP relay potrebuje nahrat nowy firmware

http://www.inwifi.cz/stahnete-si/soubor ... 5a680bc490

heslo je airlive

Trvaly prenos DHCP requestov je podla mna znakom, ze sa ti niekde biju 2 DHCP servery alebo sa deje nejaka zhovadilost. najlepsie odsnifrovat

tcpdump-om

ktory je na linuxe aj na STAR_OSe

Mgx


Milan toto so modskusal.

1. aktivovany DHCPserver na wrape > Prideluje IP clientovy za W3000G aj za OL5460.

3. neviem co mam zapnut v menu co popisujes v bode 3.

Tento UDP trafic na porte 67 je len medzi servrom a wrapom. Iny DHCP server tu nieje.

Pri spolocne zapnutom DHCP serveri a DHCP relay tak isto pernamentny prenos medzi servrom a wrapom.
DHCP relay ma bit na porte 67? nie na 68?
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website ICQ Number 
Reply with quote Back to top
mgx
Post subject: DHCP SERVER  PostPosted: 22.02.2006 - 12:18 #30879
Guru


Joined: Dec 27, 2002
Posts: 1504

problem bol vyrieseny instalaciou novej verzie DHCP servera na LINUXe

konkretne balicka

dhcp-server3

cez

apt-get install

Po upgrade DHCP servera traffic prestal.
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
Piti
Post subject: DHCP SERVER  PostPosted: 11.03.2006 - 11:55 #31901
Basic


Joined: Aug 07, 2004
Posts: 105
Location: Gelnica
Chcem sa opytat kto z Vas ma DHCP server na svojom hlavnom servri a ma klientov za wrapom?
prideluje Vam Vas server IPadresy klientom?
Aky DHCPserver pouzivate? Ako je nastaveny wrap?(DHCPrelay alebo nič)
To kazdemu vsetko chodi OK len mne nie? Shocked
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website ICQ Number 
Reply with quote Back to top
Chalan
Post subject: RE: DHCP relay  PostPosted: 26.03.2006 - 09:58 #32766
Majster


Joined: Máj 12, 2004
Posts: 4570
Location: Bratislava
Piti ja mam teraz problem nasledovny. Asi pre 3oma dnami som na wrape (klientskom) zapol dhcp relay na server (doteraz robil dhcp wrap pre klientov za nim) dovod bol ten ze som chcel mat vsetky dhcp len na servery. odvtedy mi pravidelne pada siet, zahlti sa ap ako das stracaju sa pakety a nepomoze ani restart... potom to z nicoho nic nabehne a ide... teraz som to vratil spat ako to bolo doteraz a cakam a modlim sa aby to znova chodilo tak ako ma...
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website MSN Messenger ICQ Number 
Reply with quote Back to top
Piti
Post subject: RE: DHCP relay  PostPosted: 26.03.2006 - 20:07 #32809
Basic


Joined: Aug 07, 2004
Posts: 105
Location: Gelnica
Chalan wrote: ›Piti ja mam teraz problem nasledovny. Asi pre 3oma dnami som na wrape (klientskom) zapol dhcp relay na server (doteraz robil dhcp wrap pre klientov za nim) dovod bol ten ze som chcel mat vsetky dhcp len na servery. odvtedy mi pravidelne pada siet, zahlti sa ap ako das stracaju sa pakety a nepomoze ani restart... potom to z nicoho nic nabehne a ide... teraz som to vratil spat ako to bolo doteraz a cakam a modlim sa aby to znova chodilo tak ako ma...

Podla mna ti to pojde OK. Ja som mal problem medzi Wrapom a Servrom. Ak bol na Wrape zapnuty DHCP relay tak po prvej poziadavke nastal pernamentny prenos medzi wrapom a servrom ktory bol od 1M do 3Mb (skus si to zmerat pomocou "Beacom realtime trafic monitor" na prislusnom rozhrani) Takze aj ja som bol nuteny dat DHCPserver na Wrap Sad
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website ICQ Number 
Reply with quote Back to top
Chalan
Post subject: RE: DHCP relay  PostPosted: 26.03.2006 - 20:50 #32813
Majster


Joined: Máj 12, 2004
Posts: 4570
Location: Bratislava
mas pravdu ide to teraz ako predtym... co treba urobit aby spravne fungoval dhcp relay na wrape a nezahlcoval siet?
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website MSN Messenger ICQ Number 
Reply with quote Back to top
Piti
Post subject: RE: DHCP relay  PostPosted: 27.03.2006 - 10:43 #32849
Basic


Joined: Aug 07, 2004
Posts: 105
Location: Gelnica
Chalan wrote: ›mas pravdu ide to teraz ako predtym... co treba urobit aby spravne fungoval dhcp relay na wrape a nezahlcoval siet?


Tak to neviem , tento problem sme neviriesili. Cakame na ver. 3 StarOSu. Mozno to uz tam bude upravene.
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website ICQ Number 
Reply with quote Back to top
Chalan
Post subject: RE: DHCP relay  PostPosted: 27.03.2006 - 22:05 #32874
Majster


Joined: Máj 12, 2004
Posts: 4570
Location: Bratislava
ale verzia 3 nebude podporovat orinoco Sad
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website MSN Messenger ICQ Number 
Reply with quote Back to top
admin
Post subject: RE: DHCP relay  PostPosted: 28.03.2006 - 14:00 #32913
Site Admin


Joined: Mar 30, 2003
Posts: 272

chlapi, testnite toto:

http://www.star-os.com/downloads/oem-vn ... 5-4746.bin
 
 View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website AIM Address ICQ Number 
Reply with quote Back to top
Chalan
Post subject: RE: DHCP relay  PostPosted: 28.03.2006 - 21:19 #32930
Majster


Joined: Máj 12, 2004
Posts: 4570
Location: Bratislava
uff, ked ja uz mam aj strach... piti potestuj tebe to pojde cez kable mne by to slo k serveru cez MW Sad
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website MSN Messenger ICQ Number 
Reply with quote Back to top
Chalan
Post subject: RE: DHCP relay  PostPosted: 23.04.2006 - 12:39 #34305
Majster


Joined: Máj 12, 2004
Posts: 4570
Location: Bratislava
to mgx: zial update nepomohol, robi to to iste... po zapnuti dhcp relay po nejakej chvilke sa cez router zacne prenasat velke mnozstvo dat az cez 3mbit von na dhcp server a spat a 2,4ghz to zial nezvlada, bolo by dobre toto co najskor poslat na ich support aby sa k tomu vyjadrili, lebo je to inak nepouzitelne Sad
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website MSN Messenger ICQ Number 
Reply with quote Back to top
mgx
Post subject: DHCP relay issue  PostPosted: 23.04.2006 - 15:16 #34306
Guru


Joined: Dec 27, 2002
Posts: 1504

posunul som dalej (do VS).

mgx
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
Chalan
Post subject: RE: DHCP relay  PostPosted: 24.04.2006 - 08:35 #34321
Majster


Joined: Máj 12, 2004
Posts: 4570
Location: Bratislava
diki, potom prosim napis ak budes mat nove info, diki...
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website MSN Messenger ICQ Number 
Reply with quote Back to top
Display posts from previous:     
All times are GMT
Post new topic Reply to topic
View previous topic Printable version Log in to check your private messages View next topic
Page 1 of 2 12 >
Jump to:  

Powered by PNphpBB2 © 2003-2005 The PNphpBB Group
Credits

(C) SKFree 2002-2010: Powered by POSTNUKE. Môžete prebera? naše správy vo formáte XML(RSS)