Prihlásiť sa Odoslať Novinky :: FAQ :: Rozšírené vyhľadávanie :: Napísali o nás :: Ankety
Main Menu
· Home
· 
· FAQ
· 
· Diskusia
· 











Main Menu
· Domov

Moduly
· AvantGo
· Downloads
· FAQ
· News
· Recommend Us
· Reviews
· Search
· Sections
· Stats
· Topics
· Top List
· Web Links
· Forum

Jazyk
Výber jazykovej mutácie:



The time now is 17.10.2019 - 05:31


35 mbit/s na 14km

Post new topic Reply to topic
View previous topic Printable version Log in to check your private messages View next topic
Page 1 of 2 12 >
Author Message
alwarez
Post subject: 35 mbit/s na 14km  PostPosted: 09.11.2005 - 12:18 #25101
Basic


Joined: Máj 22, 2005
Posts: 477
Location: Michalovce
Zdravim pani, viete mi poradit ako vyriesit link na 14km, kde potrebujem realnu prenosovu kapacitu 35 mbit/s? Momentalne to riesim cez Tsunami a MTI, ale idealnejsie by bolo pre mna prenasat to jednym radiom. Nebavme sa o licencovanych radiach a o 2.4 ghz Smile.
Skusal uz niekto routerboard a nstreame mod? Papierovo to vyzera dobre, ale mna by viac zaujimali prakticke skusenosti, ktore sa vacsinou dost lisia od informacii na papiery. Ak mate o tom, alebo o niecom inom nejake info plz napiste. Dik.
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
Robert
Post subject: RE: 35 mbit/s na 14km  PostPosted: 09.11.2005 - 14:01 #25106
Majster


Joined: Okt 19, 2003
Posts: 2339
Location: Bratislava
35mbit/s je limitny datovy tok 5GHz radii v turbo rezime. Povazujem za prakticky nemozne tlacit takyto tok na 14km s touto technologiou.

Nevidim dovod, preco by si nemohol nasadit dva spoje paralelne. Cena jedneho spoja na baze Tsunami je cca 4-5 nasobok spoja na baze lacnejsich zariadeni.

Mimochodom, ake tam mas anteny a kolko dosahujes na jeden spoj?
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
alwarez
Post subject: RE: 35 mbit/s na 14km  PostPosted: 09.11.2005 - 14:09 #25107
Basic


Joined: Máj 22, 2005
Posts: 477
Location: Michalovce
Robert: lacnejsie zariadenia mi nezrobia na 14 km 20 mbit/s hd, anteny su tam 25 db
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
si
Post subject: RE: 35 mbit/s na 14km  PostPosted: 09.11.2005 - 14:27 #25109
Majster


Joined: Jan 12, 2003
Posts: 4249
Location: /dev/null
ja myslim ze ten spoj je zrely na licencovane pasmo, pokial s nim nechces mat v buducnosti zbytocne vela starosti...
 
 View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
Dikobraz
Post subject: RE: 35 mbit/s na 14km  PostPosted: 09.11.2005 - 14:40 #25110
Guru


Joined: Okt 30, 2003
Posts: 1130
Location: Velke Kapusany
Uz ti zostava skusit len to NSTREME v mikrotiku. Podla textov na www.mikrotik.com by to malo chodit celkom slusne.
 
 View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website ICQ Number 
Reply with quote Back to top
krtko
Post subject: RE: 35 mbit/s na 14km  PostPosted: 09.11.2005 - 17:22 #25113
Basic


Joined: Jan 21, 2004
Posts: 423
Location: Rimavska Sobota
v teoretickej rovine by sa to mozno dalo dosiahnut WAR boardmi a starosVX, ale zial prax je casto ina.
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website ICQ Number 
Reply with quote Back to top
alwarez
Post subject: RE: 35 mbit/s na 14km  PostPosted: 09.11.2005 - 18:00 #25115
Basic


Joined: Máj 22, 2005
Posts: 477
Location: Michalovce
platit 100 000 rocne za prevadzku licencovaneho spoja sa mi nezda prilis rozumne, za tie peniaze tam radsej postavim na skusku mikrotik so 4 kartami o ktorom pisu ze by mal dosahovat rychlost okolo 80 mbit/s, len som chcel vediet ci s tym niekto nema prakticke skusenosti, nech to zbytocne nekupujem.
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
eXplorer
Post subject: RE: 35 mbit/s na 14km  PostPosted: 10.11.2005 - 01:19 #25132
Majster


Joined: Feb 25, 2003
Posts: 2606
Location: BA,BB
Tak skus pouzit radia vo free pasme 24GHz (nemyslim 2.4GHz Razz) alebo 61GHz a tusim je cosi volne aj v pasme okolo 38GHz.

Napriklad DragonWave AirPair100 je synchronne riesenie pre pasmo 24GHz s plnou 100Mbit full duplex prenosovou kapacitou (ma ethernet rozhranie). Cena je trochu vyssia 25 000 USD ale 100Mbit FDX je 100Mbit FDX a za frekvenciu nezaplatis ani korunu Wink Pripadne mozes pouzit 50Mbit verziu ...

Viac info tu:
http://www.dragonwaveinc.com/main.asp?i ... airpair100
a toto je dolezite:
Quote: › The AirPair 100 accommodates a variety of International licensed and unlicensed frequency plans including the new 24 GHz unlicensed spectrum.

Pasmo 24GHz je volne aj na Slovensku, najdes ho v tomto povoleni:
http://www.teleoff.gov.sk/Vpovolenia/lpd.html
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
amilo
Post subject: RE: 35 mbit/s na 14km  PostPosted: 10.11.2005 - 03:11 #25133
Basic


Joined: Okt 26, 2005
Posts: 56

Tak toto su huste a sakramensky drahe vecicky Smile
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
alwarez
Post subject: RE: 35 mbit/s na 14km  PostPosted: 10.11.2005 - 09:20 #25143
Basic


Joined: Máj 22, 2005
Posts: 477
Location: Michalovce
explorer, ma to 2 chybicky krasy:

1. Support Link distances up to 50 km (31 mi) with Licensed bands and 10 km (6 mi) with Unlicensed

Takze sme zase tam kde sme nechceli byt.

2. Za tych 25k$ si zozeniem tlupu ciganov a mi to tam za 2 tyzdne prekopu a polozim tam optiku Smile

Idem skusit mikrotik a nstreame2 mod.
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
kiwi
Post subject: RE: 35 mbit/s na 14km  PostPosted: 10.11.2005 - 09:24 #25144
Guru


Joined: Jan 30, 2003
Posts: 1560

za 25k$ to ani nevybavis na uradoch, nieto ze by si to este aj vykopal Smile
 
 View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website ICQ Number 
Reply with quote Back to top
5gigac
Post subject: RE: 35 mbit/s na 14km  PostPosted: 10.11.2005 - 19:37 #25172
Basic


Joined: Jún 29, 2005
Posts: 173
Location: Michalovce
hehe tu tlupu ciganou uz zhanam zopar mesiacov a kurnik nedojdu a nedojdu
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website ICQ Number 
Reply with quote Back to top
fixi
Post subject: RE: 35 mbit/s na 14km  PostPosted: 10.11.2005 - 19:55 #25173
Basic


Joined: Sep 13, 2005
Posts: 267
Location: Bratislava
5gigac wrote: ›hehe tu tlupu ciganou uz zhanam zopar mesiacov a kurnik nedojdu a nedojdu

povedz im ze budes klast medene kable a hned ich tam cele more Smile
 
 View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website ICQ Number 
Reply with quote Back to top
tulo
Post subject: RE: 35 mbit/s na 14km  PostPosted: 10.11.2005 - 22:43 #25182
Ucen


Joined: Jan 30, 2004
Posts: 648

za tie prachy zozeniem tu tlupu ciganov ja a budeme ti pakety nosit v kybloch Smile
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
alwarez
Post subject: RE: 35 mbit/s na 14km  PostPosted: 10.11.2005 - 23:13 #25185
Basic


Joined: Máj 22, 2005
Posts: 477
Location: Michalovce
co tak vratit sa k teme? ma niekto este nejaky napad? nema niekto vyskusane trango atlas? kolko to pretlaci?
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
Display posts from previous:     
All times are GMT
Post new topic Reply to topic
View previous topic Printable version Log in to check your private messages View next topic
Page 1 of 2 12 >
Jump to:  

Powered by PNphpBB2 © 2003-2005 The PNphpBB Group
Credits

(C) SKFree 2002-2010: Powered by POSTNUKE. Môžete prebera? naše správy vo formáte XML(RSS)