Prihlásiť sa Odoslať Novinky :: FAQ :: Rozšírené vyhľadávanie :: Napísali o nás :: Ankety
Main Menu
· Home
· 
· FAQ
· 
· Diskusia
· 











Main Menu
· Domov

Moduly
· AvantGo
· Downloads
· FAQ
· News
· Recommend Us
· Reviews
· Search
· Sections
· Stats
· Topics
· Top List
· Web Links
· Forum

Jazyk
Výber jazykovej mutácie:



The time now is 18.07.2019 - 19:29


wrap + starOS na 5Ghz + nove vpr

Post new topic Reply to topic
View previous topic Printable version Log in to check your private messages View next topic
Page 1 of 3 123 >
Author Message
jmi
Post subject: wrap + starOS na 5Ghz + nove vpr  PostPosted: 17.06.2005 - 15:57 #20789
Guru


Joined: Feb 19, 2003
Posts: 1133
Location: blizko Trencina
stab pisal, ze wrap + starOS na 5Ghz nesplna navrhovane vpr.
v akych bodoch?
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
stab_
Post subject: Re: wrap + starOS na 5Ghz + nove vpr  PostPosted: 17.06.2005 - 17:30 #20792
Guru


Joined: Dec 22, 2003
Posts: 1101
Location: Košice
jmi wrote: ›stab pisal, ze wrap + starOS na 5Ghz nesplna navrhovane vpr.
v akych bodoch?

nenasiel som totiz nikde zmienku o tom, ze starOS ver. 2 ma podporu DFS a TPC.
vo v3 to ma byt (ale na tu verziu cakam uz od januara)
tieto podmienky su uz v platnom vpr 07/2004
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website ICQ Number 
Reply with quote Back to top
mgx
Post subject: RE: Re: wrap + starOS na 5Ghz + nove vpr  PostPosted: 17.06.2005 - 22:47 #20803
Guru


Joined: Dec 27, 2002
Posts: 1504

starOS 2.0 ma podporu TPC. Zial podpora DFS zatial chyba, ma byt zahrnuta vo verzii 3.0.

mgx
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
jmi
Post subject: RE: Re: wrap + starOS na 5Ghz + nove vpr  PostPosted: 18.06.2005 - 11:11 #20824
Guru


Joined: Feb 19, 2003
Posts: 1133
Location: blizko Trencina
nemam tu to navrhovane znenie, ale mam pocit ze tam bolo take ze:
ak nema TCP, tak o 3dB znizis pod maximum
ak nema DFS, tak o dalsie 3dB znizis pod maximum
a si v pohode.
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
eXplorer
Post subject: wrap + starOS na 5Ghz + nove vpr  PostPosted: 18.06.2005 - 11:51 #20826
Majster


Joined: Feb 25, 2003
Posts: 2606
Location: BA,BB
5GHz VPR sa zatial nemeni, cize nie navrhovane ale platne VPR Wink ... link je tu :

http://www.teleoff.gov.sk/Vpovolenia/hiperlan2.html

Jednym z bodov je : Zariadenie musí byť vybavené DFS (dynamický výber frekvenci ) a TPC (kontrola vysielaného výkonu).

To co spominas sa tyka pasma 5,1 az 5,3 GHz (UNI I), ktore sa ale moze pouzivat len vramci budov - teda indoor.
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
jmi
Post subject: RE: wrap + starOS na 5Ghz + nove vpr  PostPosted: 21.06.2005 - 12:57 #20951
Guru


Joined: Feb 19, 2003
Posts: 1133
Location: blizko Trencina
co si tym nemeni myslel? predsa bolo v pripomienkovani spolu s 2.4ghz
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
eXplorer
Post subject: wrap + starOS na 5Ghz + nove vpr  PostPosted: 21.06.2005 - 23:10 #20964
Majster


Joined: Feb 25, 2003
Posts: 2606
Location: BA,BB
v pripomienkach k 2.4ke to sice mozno bolo ale fakt je ten ze VPR na 5GHz sa od minuleho roku nemenilo a zatial ani nemeni a JE TAM specifikovane ze su povolene len anteny definovane vyrobcom ...
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
stab_
Post subject: RE: wrap + starOS na 5Ghz + nove vpr  PostPosted: 22.06.2005 - 00:29 #20972
Guru


Joined: Dec 22, 2003
Posts: 1101
Location: Košice
no tak to vyzera ze viaceri tu ani necitali platne vpr. Wink
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website ICQ Number 
Reply with quote Back to top
jmi
Post subject: Re: wrap + starOS na 5Ghz + nove vpr  PostPosted: 22.06.2005 - 10:31 #20984
Guru


Joined: Feb 19, 2003
Posts: 1133
Location: blizko Trencina
eXplorer wrote: ›v pripomienkach k 2.4ke to sice mozno bolo ale fakt je ten ze VPR na 5GHz sa od minuleho roku nemenilo a zatial ani nemeni a JE TAM specifikovane ze su povolene len anteny definovane vyrobcom ...


fleg si si isty ze si nezaspal?
ked sa pripomienkovalo 2.4, tak paralelne s tym sa pripomienkovalo 5.1-5.8 (vsetky 3 pasma v ramci jedneho povolenia) a v tom navrhu sa pisalo o TCP, DFS, ruseni radarov atd. a dalej o max limitu o 3dB pri specialnych situaciach atd.
Teraz to na stranke tusr asi nenajdes, tak ako tam nenajdes ani navrhovane znenie noveho vpr pre 2.4.

to ze stale plati stare povolenie je jasne, ale o mesiac to nemusi byt pravda.
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
eXplorer
Post subject: wrap + starOS na 5Ghz + nove vpr  PostPosted: 22.06.2005 - 13:04 #20987
Majster


Joined: Feb 25, 2003
Posts: 2606
Location: BA,BB
jmi: to si chcel asi napisat mne nie flegovi Very Happy ano viem ze sa pripomienkovalo aj 5GHz ale OPAKUJEM ze ja hovorim o aktualne platnom povoleni ktore plati uz 3/4 roka a ktore hovori ze anteny musia byt schvalene vyrobcom.

Ak mi neveris tak si to chod precitat. Co sa tohto tyka tak v novom VPR to sice moze byt inac ale ak to inac bude tak len tak ze ten bod tam nebude, cize je to v pohode. Skor ma ale trapi co v pripade ze tam ostane, co podla mna na 95% ostane ...
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
jmi
Post subject: RE: wrap + starOS na 5Ghz + nove vpr  PostPosted: 22.06.2005 - 13:29 #20988
Guru


Joined: Feb 19, 2003
Posts: 1133
Location: blizko Trencina
jasne, neviem kde som zobral flega Wink

no vsak presne taka ista o antene je napisana aj pre 2.4ghz pasmo. A zatial som ani len nepocul o tom, ze by existoval papier ze antena+wifi zariadenie su ok. Vzdy som to videl ako 2 papiere.


Anténa: integrovaná alebo meraná spolu so zariadením a definovaná v rozhodnutí schválení technickej spôsobilosti, alebo vyhlásením výrobcu o zhode.

anteny xceme externe, teda nas trapit cast: "meraná spolu so zariadením a definovaná v rozhodnutí schválení technickej spôsobilosti, alebo vyhlásením výrobcu o zhode. "
Taketo som nevidel "rozhodnutí schválení technickej spôsobilosti" teda sa obmedzime na "meraná spolu so zariadením a definovaná vyhlásením výrobcu o zhode. "
Csat ich definuje vo vyhlaseni o zhode. Antena ma byt marana spolu so zariadenim - ale co to znamena? Ja som si odmeral ze neprekrocim vykon a co? Splnil som povolenie? By som povedal ze tato cast povolenia je maximalne nejasna. Taktiez by som ale povedal, ze kedze sa bezne predavaju anteny zvlast a zariadenia zvlast, ze netreba spolocny papier.
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
stab_
Post subject: RE: wrap + starOS na 5Ghz + nove vpr  PostPosted: 22.06.2005 - 19:47 #21001
Guru


Joined: Dec 22, 2003
Posts: 1101
Location: Košice
jimi zbytocne spekulujes. proste sa ma vyrobca zarucit ze s antenou kt. doporuci neprekrocis povolene E.I.R.P. cize v praxi to znamena pouzivanie malych ciernych anten. alebo si vyboxujes aby ti vyrobca doisal do tech. specifikacii 26Csat (samozrejme ze potom bude musiet zariadenie fungovat na -6dBm).
Dalej tuto temu netreba rozoberat, pretoze kto dotreraz dodrziaval platne vpr. tak ten problem mat nebude .....
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website ICQ Number 
Reply with quote Back to top
jmi
Post subject: RE: wrap + starOS na 5Ghz + nove vpr  PostPosted: 23.06.2005 - 09:38 #21024
Guru


Joined: Feb 19, 2003
Posts: 1133
Location: blizko Trencina
to je normalne ked si vsimnes hlavne ceske obchody, ze tam pisu, ze maju certifikovane nieco+nieco a pri tom upozornenie, ze za dodrzanie vpr musi byt nastaveny dostatocne nizky vykon, resp. pouzity dlhy koax atd a ze za to zodpoveda prevadzakovatel.

Vcera som mal debatu s wificentrom, a ti zevraj skutocne maju papiere cpx+pw (vid iny thread). Teda by ma zaujimalo ci aj ku minipci, ktore pchate do wrapov mate vo vyhlaseni spominane dake anteny. Ak nie, tak som potom na 100% rozhodnuty ze wrap nexcem. Ja nespekulujem, len nexcem kupit nieco, co mozno nikdy nebude mat papiere a s cim mozem mat nemale problemy.
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
stab_
Post subject: RE: wrap + starOS na 5Ghz + nove vpr  PostPosted: 19.07.2005 - 11:45 #21368
Guru


Joined: Dec 22, 2003
Posts: 1101
Location: Košice
vyhlasenie o zhode ku minipci CM9 existuje. ak xces vsak vyhlasenie ku celemu wrapu s antenou tak si ho musis vyrobit.
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website ICQ Number 
Reply with quote Back to top
eXplorer
Post subject: wrap + starOS na 5Ghz + nove vpr  PostPosted: 19.07.2005 - 13:01 #21371
Majster


Joined: Feb 25, 2003
Posts: 2606
Location: BA,BB
Quote: › Ja nespekulujem, len nexcem kupit nieco, co mozno nikdy nebude mat papiere a s cim mozem mat nemale problemy.


Ku miniPCI vyhlasenie o zhode existuje a su tam podrobne popisane normy s ktorymi je v sulade, WRAP nema na to ziadny vplyv a antena len z hladiska vyziareneho vykonu. Takze ako pisal stab, mozes si vydat vlastne vyhlasenie o zhode (podobne ako wificentrum) v ktorom prepises vyhlasenie o zhode miniPCI CM9 a pridas bod v ktorom vyspecifikujes ake anteny sa mozu pouzivat ( napises tam tie co mas Razz ).
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
Display posts from previous:     
All times are GMT
Post new topic Reply to topic
View previous topic Printable version Log in to check your private messages View next topic
Page 1 of 3 123 >
Jump to:  

Powered by PNphpBB2 © 2003-2005 The PNphpBB Group
Credits

(C) SKFree 2002-2010: Powered by POSTNUKE. Môžete prebera? naše správy vo formáte XML(RSS)