Prihlásiť sa Odoslať Novinky :: FAQ :: Rozšírené vyhľadávanie :: Napísali o nás :: Ankety
Main Menu
· Home
· 
· FAQ
· 
· Diskusia
· 











Main Menu
· Domov

Moduly
· AvantGo
· Downloads
· FAQ
· News
· Recommend Us
· Reviews
· Search
· Sections
· Stats
· Topics
· Top List
· Web Links
· Forum

Jazyk
Výber jazykovej mutácie:



The time now is 22.11.2019 - 13:18


ako nastavit internet v inom subnete?

Post new topic Reply to topic
View previous topic Printable version Log in to check your private messages View next topic
 
Author Message
matos1
Post subject: ako nastavit internet v inom subnete?  PostPosted: 16.09.2007 - 19:04 #57131
Ucen


Joined: Sep 06, 2004
Posts: 684
Location: hranica s ukrajinou...
vedel by mi niekto poradit ako nastavit internet aj v subnete 192.168.2.x ?

takto vyapda siet http://213.215.107.72/fotoalbumy/045/62 ... 1ef691.jpg

v subnete 192.168.0.x mi internet funguje
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website ICQ Number 
Reply with quote Back to top
airnet
Post subject: ako nastavit internet v inom subnete?  PostPosted: 16.09.2007 - 22:18 #57139
Ucen


Joined: Máj 05, 2005
Posts: 506
Location: Banov
matos1 wrote: ›vedel by mi niekto poradit ako nastavit internet aj v subnete 192.168.2.x ?

takto vyapda siet http://213.215.107.72/fotoalbumy/045/62 ... 1ef691.jpg

v subnete 192.168.0.x mi internet funguje


Urob tu maskaradu na tom prvom boxe...
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website ICQ Number 
Reply with quote Back to top
matos1
Post subject: RE: ako nastavit internet v inom subnete?  PostPosted: 18.09.2007 - 15:41 #57176
Ucen


Joined: Sep 06, 2004
Posts: 684
Location: hranica s ukrajinou...
mas na mysli toho nalavo spravit masquerade? a potom ako nastavit klienta?
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website ICQ Number 
Reply with quote Back to top
matos1
Post subject: RE: ako nastavit internet v inom subnete?  PostPosted: 20.09.2007 - 22:58 #57239
Ucen


Joined: Sep 06, 2004
Posts: 684
Location: hranica s ukrajinou...
uz som to spravil, problem bol v masquerade trebalo tam zadat 192.168.0.0/16 a mal som tam 24
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website ICQ Number 
Reply with quote Back to top
matos1
Post subject: RE: ako nastavit internet v inom subnete?  PostPosted: 27.09.2007 - 21:38 #57431
Ucen


Joined: Sep 06, 2004
Posts: 684
Location: hranica s ukrajinou...
vedel by mi niekto povedat ci mam chybu v routovaniu? ked takato topologia http://213.215.107.72/fotoalbumy/046/92 ... e88e55.jpg
na Mikrotiku napravo v nastaveniach Queues mam nastavene obmedzene pre internet pre IP 192.168.1.x, 192.168.2.x, 192.168.3.x a obmedzuje mi to rychlosti aj vo vnutornej sieti


Last edited by matos1 on 28.09.2007 - 13:59; edited 1 time in total
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website ICQ Number 
Reply with quote Back to top
andreas4all
Post subject: RE: ako nastavit internet v inom subnete?  PostPosted: 28.09.2007 - 09:41 #57433
Majster


Joined: Dec 09, 2004
Posts: 2539
Location: L.A.
dedinka pri PD

chybaju ti masky na klientoch, ale predpokladam 24. nemas napisane ci wlan1 a wlan2 su v bridge, predpokladam ze ano.

chyba je v maskach, pretoze 192.168.3.X nevie kde ma hladat 192.168.2.X tak ide na branu a ta mu to povie. riesenenie je zmenit masky na vacsie aby zahrnovalo 192.168.2.X a aj 192.168.3.X, problemom je potom vacsi subnet, ktory sa mne osobne napaci (mam radsej mensie subnety).
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
matos1
Post subject: RE: ako nastavit internet v inom subnete?  PostPosted: 28.09.2007 - 11:00 #57435
Ucen


Joined: Sep 06, 2004
Posts: 684
Location: hranica s ukrajinou...
no, nemam wlan1 a wlna2 v bridge, lebo maju rozdielne IP masku mam vsade nastavenu na 24(255.255.255.0) hmm, vo firewal/nat/masquerade mam masku 16 a kazdi klient ma masku na 24
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website ICQ Number 
Reply with quote Back to top
andreas4all
Post subject: RE: ako nastavit internet v inom subnete?  PostPosted: 28.09.2007 - 11:15 #57436
Majster


Joined: Dec 09, 2004
Posts: 2539
Location: L.A.
dedinka pri PD

a kde mas pouzitu IP 192.168.3.110??? nikde na nakrese ju nevidim... tak to mas potom asi cudne preroutrovane.
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
matos1
Post subject: RE: ako nastavit internet v inom subnete?  PostPosted: 28.09.2007 - 11:33 #57437
Ucen


Joined: Sep 06, 2004
Posts: 684
Location: hranica s ukrajinou...
3.110 nemam nikde, posledne cislo sa na Mikrotiku nemeni, jedine predposledne na Interface
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website ICQ Number 
Reply with quote Back to top
andreas4all
Post subject: RE: ako nastavit internet v inom subnete?  PostPosted: 28.09.2007 - 11:41 #57438
Majster


Joined: Dec 09, 2004
Posts: 2539
Location: L.A.
dedinka pri PD

tak potom ako meze userko s IP 192.168.3.X dostat do inetu cez GW 192.168.3.110, ked nikde tato ip nie je pouzita?? sa normalne cudujem ze ti to funguje.
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
matos1
Post subject: RE: ako nastavit internet v inom subnete?  PostPosted: 28.09.2007 - 13:54 #57442
Ucen


Joined: Sep 06, 2004
Posts: 684
Location: hranica s ukrajinou...
sorry, az teraz som si vsimol ze som to nakreslis zle, tam ma GW IP 192.168.3.102
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website ICQ Number 
Reply with quote Back to top
Display posts from previous:     
All times are GMT
Post new topic Reply to topic
View previous topic Printable version Log in to check your private messages View next topic
 
Jump to:  

Powered by PNphpBB2 © 2003-2005 The PNphpBB Group
Credits

(C) SKFree 2002-2010: Powered by POSTNUKE. Môžete prebera? naše správy vo formáte XML(RSS)