Prihlásiť sa Odoslať Novinky :: FAQ :: Rozšírené vyhľadávanie :: Napísali o nás :: Ankety
Main Menu
· Home
· 
· FAQ
· 
· Diskusia
· 











Main Menu
· Domov

Moduly
· AvantGo
· Downloads
· FAQ
· News
· Recommend Us
· Reviews
· Search
· Sections
· Stats
· Topics
· Top List
· Web Links
· Forum

Jazyk
Výber jazykovej mutácie:



The time now is 21.06.2018 - 15:46


Parser domen pre blokovanie

Post new topic Reply to topic
View previous topic Printable version Log in to check your private messages View next topic
Page 3 of 3 < 123
Author Message
gyro
Post subject: RE: Parser domen pre blokovanie  PostPosted: 05.03.2018 - 22:47 #113346
Majster


Joined: Okt 22, 2003
Posts: 3278
Location: Banská Bystrica - Rudlová
pedro4444 wrote: ›
gyro wrote: ›
jurkoo wrote: ›Trochu od veci otazka, pozeral som vsetky tie sudne rozhodnutia, a su tam len ISP, ktori su sro alebo a.s.
Ti, ktori to maju ako szco, tak nie su - na nich sa teda nevztahuje povinnost blokovat?

Majú svoj notebook.

no a mali nejaky zakon alebo co ze pripojia tvoj notebook do tvojej sieti?
moja otazka by hend bola ja mam vas rizikovy notebook pripojit do svojej siete a ohrozit virusom svoju siet?

troska to maju sledny nedomyslene...

a inak este dodam skusal som to cez orange a ti maju na salame neblokuju nic sksuil 5 stranok a vsetky mi v pohode isli Very Happy


Orange mal prúser a celkom slušný. Stále to neblokujú? Ja sa s nimi súdiem, rád im trošku ešte priťažím Very Happy
 
 View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website ICQ Number 
Reply with quote Back to top
pedro4444
Post subject: RE: Parser domen pre blokovanie  PostPosted: 06.03.2018 - 17:44 #113350
Ucen


Joined: Júl 15, 2011
Posts: 748

gyro wrote: ›
pedro4444 wrote: ›
gyro wrote: ›
jurkoo wrote: ›Trochu od veci otazka, pozeral som vsetky tie sudne rozhodnutia, a su tam len ISP, ktori su sro alebo a.s.
Ti, ktori to maju ako szco, tak nie su - na nich sa teda nevztahuje povinnost blokovat?

Majú svoj notebook.

no a mali nejaky zakon alebo co ze pripojia tvoj notebook do tvojej sieti?
moja otazka by hend bola ja mam vas rizikovy notebook pripojit do svojej siete a ohrozit virusom svoju siet?

troska to maju sledny nedomyslene...

a inak este dodam skusal som to cez orange a ti maju na salame neblokuju nic sksuil 5 stranok a vsetky mi v pohode isli Very Happy


Orange mal prúser a celkom slušný. Stále to neblokujú? Ja sa s nimi súdiem, rád im trošku ešte priťažím Very Happy


jasne nahodne som skusil: betway.com
a nacitalo ako vino Very Happy
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
tulo
Post subject: nove adresy  PostPosted: 08.03.2018 - 10:44 #113360
Ucen


Joined: Jan 30, 2004
Posts: 648

V noci mi prisli nejake nove zase este som neotvoril schranku tak neviem ani kolko ani ake.
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
LaCosta
Post subject: RE: Parser domen pre blokovanie  PostPosted: 27.03.2018 - 20:42 #113406
Ucen


Joined: Jún 24, 2003
Posts: 598
Location: /dev/null
Mna uz nic neprekvapuje, ze by som chcel od ministerstva XML, ci plain text ? Kludne mohli spravit master zonu u nich a cez axfr sme si to mohli tahat ked uz tu mame bind ... ale kdeze (:

btw: gyro nemal som cas nejak pozriet update-source.sh ale stiahne cca len 6 domen (prikazov), ono to tusim parsuje vsetky existujuce pdf-ka ? ... ale i tak dik za kod, nieco mozno vylepsim u seba Smile
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website ICQ Number 
Reply with quote Back to top
gyro
Post subject: RE: Parser domen pre blokovanie  PostPosted: 30.03.2018 - 01:46 #113409
Majster


Joined: Okt 22, 2003
Posts: 3278
Location: Banská Bystrica - Rudlová
LaCosta wrote: ›Mna uz nic neprekvapuje, ze by som chcel od ministerstva XML, ci plain text ? Kludne mohli spravit master zonu u nich a cez axfr sme si to mohli tahat ked uz tu mame bind ... ale kdeze (:

btw: gyro nemal som cas nejak pozriet update-source.sh ale stiahne cca len 6 domen (prikazov), ono to tusim parsuje vsetky existujuce pdf-ka ? ... ale i tak dik za kod, nieco mozno vylepsim u seba Smile

funguju aj nove, skusal som dnes, vylepsnia komitni, nebud sukromnik
 
 View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website ICQ Number 
Reply with quote Back to top
LaCosta
Post subject: RE: Parser domen pre blokovanie  PostPosted: 31.03.2018 - 20:23 #113425
Ucen


Joined: Jún 24, 2003
Posts: 598
Location: /dev/null
Ved hej nebude problem, ale ja to nebudem mat podobne ako ty, skorej vlastny kod + sync na sekundar. Ked to dorobim urcite zazdielam Wink .
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website ICQ Number 
Reply with quote Back to top
LaCosta
Post subject: RE: Parser domen pre blokovanie  PostPosted: 28.05.2018 - 09:07 #113449
Ucen


Joined: Jún 24, 2003
Posts: 598
Location: /dev/null
Nie je cas ... neni to uhladene ani moc osetrene, ale neskor to snad dorobim k obrazu svojmu xD
Code: › #!/bin/bash

blacklist="/opt/bind/blacklist.txt"
tmpfile=$(mktemp /tmp/dnsbl.XXXXXXXXXX)
bkpfile=$(mktemp /opt/bind/dnsbk.XXXXXXXXXX)

minvlist=$(mktemp /tmp/minvls.XXXXXXXXXX) || exit 1
wget -q https://www.financnasprava.sk/sk/infoservis/priklady-hazardne-hry -O $minvlist
actualfile=`cat $minvlist | grep 'Zoznam zak' | sed -n 's/.*href="\([^"]*\).*/\1/p'`
wget -q https://www.financnasprava.sk/$actualfile

if [ ! -f $blacklist ]; then
 touch $blacklist
fi

actualfile=$(ls *.pdf)
 if [ -e *.pdf ]; then
   pdftotext $actualfile $tmpfile
   cat $tmpfile | grep http | sed 's~.*http[s]*://~~g' > blexport.txt
       if [ "$(md5sum $blacklist | cut -d" " -f1)" != "$(md5sum blexport.txt | cut -d" " -f1)" ]; then
         cp blacklist.txt $bkpfile
         cp blexport.txt $blacklist
          rm /etc/bind/named.zones.bl 2> /dev/null
         for bl_list in $(cat /opt/bind/blacklist.txt);
          do echo "zone "\"$bl_list"\" { type master; file \"/etc/bind/db.blacklist\"; allow-transfer { slaves; }; notify yes; };" >> /etc/bind/named.zones.bl
         done
          logger -t dns-blacklist "Updating... backup of $blacklist is in $bkpfile."
            service bind9 restart
       fi
 fi

rm -f $minvlist 2> /dev/null
rm *.pdf 2> /dev/null
rm *.htm* 2> /dev/null
rm priklady* 2> /dev/null
rm temp.txt 2> /dev/null
rm -f $tmpfile 2> /dev/null
rm -f $bkpfile 2> /dev/null


Slave server si taha sam data z masteru ... tam pouzite kludne iba blacklist

Code: ›
#!/bin/bash

master=x.x.x.x
myzonesfile="/etc/bind/named.zones"
remotehost=$master
remoteuser=root

tmpfile=$(mktemp)
bkpfile=$(mktemp)

logger -t dns-zonesync "starting bind zone sync."
for zone in $(ssh $remoteuser@$remotehost "cat /etc/bind/named.zones /etc/bind/named.zones.ptr /etc/bind/named.zones.bl" | cut -d' ' -f2 | tr -d \"); do
  echo "zone \"$zone\" {" >>$tmpfile
  echo "  type slave;" >>$tmpfile
  echo "  masters { $master; };" >>$tmpfile
  echo "  file \"zones/$zone.bdb\";" >>$tmpfile
  echo "};" >>$tmpfile
  echo >>$tmpfile
done
if [ ! -e $myzonesfile ]; then
  cp $tmpfile $myzonesfile
  chown bind:bind $myzonesfile
  service bind9 restart
  logger -t dns-zonesync "first run: generated $myzonesfile."
fi
if [ "$(md5sum $myzonesfile | cut -d" " -f1)" != "$(md5sum $tmpfile | cut -d" " -f1)" ]; then
  cp $myzonesfile $bkpfile
  cp $tmpfile $myzonesfile
        service bind9 restart
  logger -t dns-zonesync "done. backup of $myzonesfile is in $bkpfile."
fi

rm -f $tmpfile
rm -f $bkpfile
logger -t dns-zonesync "No changes detected."
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website ICQ Number 
Reply with quote Back to top
Display posts from previous:     
All times are GMT
Post new topic Reply to topic
View previous topic Printable version Log in to check your private messages View next topic
Page 3 of 3 < 123
Jump to:  

Powered by PNphpBB2 © 2003-2005 The PNphpBB Group
Credits

(C) SKFree 2002-2010: Powered by POSTNUKE. Môžete prebera? naše správy vo formáte XML(RSS)