Prihlásiť sa Odoslať Novinky :: FAQ :: Rozšírené vyhľadávanie :: Napísali o nás :: Ankety
Main Menu
· Home
· 
· FAQ
· 
· Diskusia
· 











Main Menu
· Domov

Moduly
· AvantGo
· Downloads
· FAQ
· News
· Recommend Us
· Reviews
· Search
· Sections
· Stats
· Topics
· Top List
· Web Links
· Forum

Jazyk
Výber jazykovej mutácie:



The time now is 22.09.2018 - 07:42


stare zariadenia loco 5 wisp 5 dlhe pripojenie na bullet m5

Post new topic Reply to topic
View previous topic Printable version Log in to check your private messages View next topic
 
Author Message
pedro4444
Post subject: stare zariadenia loco 5 wisp 5 dlhe pripojenie na bullet m5  PostPosted: 29.01.2016 - 15:39 #110486
Ucen


Joined: Júl 15, 2011
Posts: 749

Zdravim mam este bod v zapadakove (kde je ciste prostredie) postaveny na bullet m5 firm v 5510 a zakaznici maju vsetci stare zariadenia bud loco 5 nano 5 alebo wisp5 s firm v4.0.4.5074.150724.1344 airmax zapnuty a niekedy sa mi stava ze tie zariadenia nemozu zacat komunikovat s bulletom. V bullete vidim len ze je pripojeny a ip ziadnu. Skusim aj kick ze nech sa znova pripoji a nic nepomoha. Niekedy sa objavy ip a zacne to fungovat az po 5-10 minutach, alebo ked to zakaznik znova restartuje.
V zariadeniach je natvrdo nastavena ip, pri dhcp to robilo to iste.

Ake firm vy pouzivate u tychto starych aby to slo?? alebo mam skusit na bullet dat novsi ako 5510??
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
pixall
Post subject: stare zariadenia loco 5 wisp 5 dlhe pripojenie na bullet m5  PostPosted: 29.01.2016 - 16:59 #110487
Majster


Joined: Okt 21, 2003
Posts: 4213

pozri sa na APcku (bullete) v case ked sa ti nevedia pripojit, ze ci ti na stranke status nezobrazuje nahodou DFS wait time. to by bolo o tom ze robi detekciu radaru a kym ju nedokonci, tak nedovoli klientom sa pripojit.
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
pedro4444
Post subject: stare zariadenia loco 5 wisp 5 dlhe pripojenie na bullet m5  PostPosted: 29.01.2016 - 17:57 #110489
Ucen


Joined: Júl 15, 2011
Posts: 749

pixall wrote: ›pozri sa na APcku (bullete) v case ked sa ti nevedia pripojit, ze ci ti na stranke status nezobrazuje nahodou DFS wait time. to by bolo o tom ze robi detekciu radaru a kym ju nedokonci, tak nedovoli klientom sa pripojit.


tym to nebude pretoze m5 sa pripoji na ten bod hned a hned aj ip vidno... tu to zariadenie je pripojene len proste nekomunikuje to nevidno v statuse ip ale signal je vidno...
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
intercooler
Post subject: RE: stare zariadenia loco 5 wisp 5 dlhe pripojenie na bullet m5  PostPosted: 01.02.2016 - 10:30 #110499
Basic


Joined: Jún 19, 2006
Posts: 61

Je to Airmaxom, nie DFS. Toto iste robi aj na 2.4GHz.
Tie stare crepy proste maju problem s AirMaxom. Skus ho vypnut a uvidis, ze vsetci nabehnu okamzite.
BTW, neviem, ci ma nejaky vyznam to mat zapnute, kedze stare "Legacy devices" asi nemaju plnu funkcionalitu airmaxu (len nejaka podpora, aby ti isli stare A/B/G s N na jednom sajte)
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
dino_bs
Post subject: RE: stare zariadenia loco 5 wisp 5 dlhe pripojenie na bullet m5  PostPosted: 01.02.2016 - 18:20 #110502
Basic


Joined: Dec 28, 2009
Posts: 58

Ano suhlasim.
Na Bullet M5 M2 Airmax nefunguje spolahlivo aj ked klienti su vsetko "M"
 
 View user's profile Send private message  
Reply with quote Back to top
intercooler
Post subject: RE: stare zariadenia loco 5 wisp 5 dlhe pripojenie na bullet m5  PostPosted: 03.02.2016 - 11:05 #110515
Basic


Joined: Jún 19, 2006
Posts: 61

dino_bs wrote: ›Ano suhlasim.
Na Bullet M5 M2 Airmax nefunguje spolahlivo aj ked klienti su vsetko "M"


Netaraj. Mame takto postavene 4 body, dokopy asi 80 klientov, a vsetko slape, ziadny problem s BulletomM2 ako AP, klienti su stare Nano2, aj novsie M2.
Akurat mame tento isty problem, co je temou vlakna + M-kovy klienti len 1/2 rychlost.
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
pedro4444
Post subject: RE: stare zariadenia loco 5 wisp 5 dlhe pripojenie na bullet m5  PostPosted: 03.02.2016 - 13:15 #110516
Ucen


Joined: Júl 15, 2011
Posts: 749

intercooler wrote: ›
dino_bs wrote: ›Ano suhlasim.
Na Bullet M5 M2 Airmax nefunguje spolahlivo aj ked klienti su vsetko "M"


Netaraj. Mame takto postavene 4 body, dokopy asi 80 klientov, a vsetko slape, ziadny problem s BulletomM2 ako AP, klienti su stare Nano2, aj novsie M2.
Akurat mame tento isty problem, co je temou vlakna + M-kovy klienti len 1/2 rychlost.


ked vypnes airmax tak stratis tdma a rychlost pojde dole...

vypnutie airmaxu len v nutnosti keby sa uz antene neda pripúojit a chcel by som prehrat firmware bo mam skusenost ze na jednom zariadeni mam 4,02 a slapalo v pohode a ked dal 4,04 uz hapruje a dlhsie trva kym sa objavi ip.... a zas naopak na inych 4,02 robil problem hodil 4,04 a pomohlo...
ale na bullete mam stale 5510 najblizsie skusim dat bullet 56 a ubidime ci to pomoze...
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
intercooler
Post subject: RE: stare zariadenia loco 5 wisp 5 dlhe pripojenie na bullet m5  PostPosted: 03.02.2016 - 15:52 #110518
Basic


Joined: Jún 19, 2006
Posts: 61

pedro4444 wrote: ›
ked vypnes airmax tak stratis tdma a rychlost pojde dole...

vypnutie airmaxu len v nutnosti keby sa uz antene neda pripúojit a chcel by som prehrat firmware bo mam skusenost ze na jednom zariadeni mam 4,02 a slapalo v pohode a ked dal 4,04 uz hapruje a dlhsie trva kym sa objavi ip.... a zas naopak na inych 4,02 robil problem hodil 4,04 a pomohlo...
ale na bullete mam stale 5510 najblizsie skusim dat bullet 56 a ubidime ci to pomoze...


tie stare crepy neslapu na TDMA, maju len nejaku "podporu kompatibility" aby fungovali na AP so zapnutym airmaxom.
A pise, ze ma na M-kovom bullete len stare Nano5. Takze riesenie jeho problemu je vypnut airmax, a nastavit parametre (RTS, ...) po starom.
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
rado3105
Post subject: RE: stare zariadenia loco 5 wisp 5 dlhe pripojenie na bullet m5  PostPosted: 13.02.2016 - 19:45 #110612
Majster


Joined: Júl 11, 2008
Posts: 2311

mam v plane tam skusit ako ap mikrotik v najnovsej verzi routeros - udajne tam vyladili podporu aj starych zariadeni a tie idu na maximum...neskusal niekto? problem pri tychto starych bol ze up siel biedne, max 10mbit/s....
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
Display posts from previous:     
All times are GMT
Post new topic Reply to topic
View previous topic Printable version Log in to check your private messages View next topic
 
Jump to:  

Powered by PNphpBB2 © 2003-2005 The PNphpBB Group
Credits

(C) SKFree 2002-2010: Powered by POSTNUKE. Môžete prebera? naše správy vo formáte XML(RSS)