Prihlásiť sa Odoslať Novinky :: FAQ :: Rozšírené vyhľadávanie :: Napísali o nás :: Ankety
Main Menu
· Home
· 
· FAQ
· 
· Diskusia
· 











Main Menu
· Domov

Moduly
· AvantGo
· Downloads
· FAQ
· News
· Recommend Us
· Reviews
· Search
· Sections
· Stats
· Topics
· Top List
· Web Links
· Forum

Jazyk
Výber jazykovej mutácie:



The time now is 15.08.2020 - 12:05


Ako na jednoduchu VLAN v MT

Post new topic Reply to topic
View previous topic Printable version Log in to check your private messages View next topic
 
Author Message
fleg
Post subject: Ako na jednoduchu VLAN v MT  PostPosted: 17.01.2016 - 23:00 #110401
Majster


Joined: Feb 05, 2003
Posts: 2686
Location: Topolcany
Mam jednoduchu siet s jednym subnetom a niekolkymi manazovatelnymi switchmi a s rozhadzanymi kamerami.
Potrebujem dat kamery do VLAN a oddelit od zvysku siete.
Moja otazka znie, ci mozem siet nechat neotagovanu a len tagovat kamery alebo musim zvolit minimalne dve VLAN siete (users+kamery).
Ide mi o to, ze napriklad na porte 16 na MT mam napojeny 10 portovy siwch, kde bezi 8 kamier ale aj jedno ap (MT), kde su useri.
Povodne som si myslel, ze pridam VLAN`10, priradim ju k eth16, na switchi oznacim VLAN s portami 1-8 (vlan10) a 9 bude netagovane AP (default vlan1), ale takto mi to nefunguje.
Idealny by bolo keby viem dokonca cez eht16 tlacit 2 dhcp servre, jeden povodny a druhy len vlan10, co tiez neviem spravit a mozno to ani nejde, ale na tom netrvam, kamery aj tak maju pevne ip adresy.
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website ICQ Number 
Reply with quote Back to top
Palino
Post subject: RE: Ako na jednoduchu VLAN v MT  PostPosted: 18.01.2016 - 16:31 #110403
Basic


Joined: Júl 12, 2003
Posts: 476
Location: nedaleko Turčianskych Teplíc
Pricipialne by ti to malo fungovat tak ako pises. Porty 1-8 na switchi si nastavil odtagovane? Aky je to switch?
DHCP pre VLAN10 sa tak isto da spravit, jednoducho pridas druhy server.
 
 View user's profile Send private message  
Reply with quote Back to top
fleg
Post subject: RE: Ako na jednoduchu VLAN v MT  PostPosted: 18.01.2016 - 18:27 #110404
Majster


Joined: Feb 05, 2003
Posts: 2686
Location: Topolcany
Momentalne to doma testujem na malom MT a nejde mi to.
Ono je to tak divne popisane uz v samotnych manualoch, ta kombinacia access a trunk portov.
Switch je Zyxel, skusal som viacere a neslo mi to ani na jednom.
Ak necham eth4 ako slave port eth2 (klasicky master port na 941)a pod neho priradim VLAN10, priradim iny IP rozsah VLAN10 a spustim DHCP server na VLAN10 a vsetko sa javi ako ok.
Oznacim 10 port na switchi a untagnem 1-8, takze vo finale mam UUUUUUUU-T a oznacim 1-8 VLAN10. 1-8 a 10 su fixed porty, 9 je normal (tam by malo byt to AP).
Ak pripojim pc do hocijakeho portu dostanem IPecku z klasickeho DHCP servera, pricom na portoch oznacenych ako VLAN10 by som ockaval IP z VLAN10 servera.
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website ICQ Number 
Reply with quote Back to top
Palino
Post subject: RE: Ako na jednoduchu VLAN v MT  PostPosted: 18.01.2016 - 19:09 #110406
Basic


Joined: Júl 12, 2003
Posts: 476
Location: nedaleko Turčianskych Teplíc
Portom 1-8 si nastavil PVID 10 a vyhodil si ich z VLAN 1???
 
 View user's profile Send private message  
Reply with quote Back to top
fleg
Post subject: RE: Ako na jednoduchu VLAN v MT  PostPosted: 19.01.2016 - 07:51 #110407
Majster


Joined: Feb 05, 2003
Posts: 2686
Location: Topolcany
Ano
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website ICQ Number 
Reply with quote Back to top
bakula
Post subject: RE: Ako na jednoduchu VLAN v MT  PostPosted: 19.01.2016 - 10:17 #110409
Ucen


Joined: Okt 21, 2004
Posts: 788

fleg wrote: ›Ano


Skusal si ci sa porty ktore mas vo vlan10 vidia navzajom medzi sebou? lebo ak nie tak to mas zle nastavene. Samozrejme porty ktore su vo vlan1 nemozu vidiet vlan10. Neviem ako to je na tvojom switchi ale porty ktore maju vlan10 musia byt member,untaged aj PVID10. Zlate cisco a switchport access vlan 10 Smile
 
 View user's profile Send private message  
Reply with quote Back to top
fleg
Post subject: RE: Ako na jednoduchu VLAN v MT  PostPosted: 20.01.2016 - 04:02 #110425
Majster


Joined: Feb 05, 2003
Posts: 2686
Location: Topolcany
Je to divne, skusim medzi sebou dva MT a uvidime, co to spravi.
Ak dam po nastaveni do portu s VLAN10 nb tak dostane ip adresu z klasickeho eth4 portu (88.1/24). Pingnem MT aj switch. Ak sa dam do portuna switchi mimo VLAN10 dostanem tu istu ip, pingnem MT, ale na switch sa uz nedostanem. Z nb ho nepingnem, z MT ano.
Blbe je, ze vsetky priklady pre MT predpokladaju, ze na porte MT tecie vzdy len nejaka VLAN (pripadne skupina) a neotagovane packety ignoruju.
Zatial vidim jedine hmliste riesenie asi v tom, ze okrem kamier spravim druhu VLAN, co budu ostatne pc na sieti, co mi vsak skomplikuej zivot, pretoze budem musiet manazovat aj switche, kde kamery nie su.
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website ICQ Number 
Reply with quote Back to top
Display posts from previous:     
All times are GMT
Post new topic Reply to topic
View previous topic Printable version Log in to check your private messages View next topic
 
Jump to:  

Powered by PNphpBB2 © 2003-2005 The PNphpBB Group
Credits

(C) SKFree 2002-2010: Powered by POSTNUKE. Môžete prebera? naše správy vo formáte XML(RSS)