Prihlásiť sa Odoslať Novinky :: FAQ :: Rozšírené vyhľadávanie :: Napísali o nás :: Ankety
Main Menu
· Home
· 
· FAQ
· 
· Diskusia
· 











Main Menu
· Domov

Moduly
· AvantGo
· Downloads
· FAQ
· News
· Recommend Us
· Reviews
· Search
· Sections
· Stats
· Topics
· Top List
· Web Links
· Forum

Jazyk
Výber jazykovej mutácie:



The time now is 15.08.2020 - 13:15


rb751 dhcp server a switch

Post new topic Reply to topic
View previous topic Printable version Log in to check your private messages View next topic
 
Author Message
Chalan
Post subject: rb751 dhcp server a switch  PostPosted: 13.02.2013 - 14:09 #102798
Majster


Joined: Máj 12, 2004
Posts: 4579
Location: Bratislava
caute, ako nastavit dhcp server tak aby prideloval ipcky pc na portoch ktore su switchovane? mam to takto

Code: › [admin@quovadis] > interface print
Flags: D - dynamic, X - disabled, R - running, S - slave
 #     NAME                                                           TYPE               MTU L2MTU  MAX-L2MTU
 0  R  ;;; uplink
       ether1-gateway                                                 ether             1500  1600       4076
 1  R  ;;; kancelaria
       ether2-master-local                                            ether             1500  1598       2028
 2  R  ;;; televizia
       ether3-slave-local                                             ether             1500  1598       2028
 3     ether4-slave-local                                             ether             1500  1598       2028
 4     ether5-slave-local                                             ether             1500  1598       2028
 5  R  wlan1                                                          wlan              1500  2290
 6  X  bridge-local                                                   bridge            1500


[admin@quovadis] > ip address print
Flags: X - disabled, I - invalid, D - dynamic
 #   ADDRESS            NETWORK         INTERFACE                                           
 0   ;;; default configuration
     192.168.88.1/24    192.168.88.0    ether2-master-local                                 
 1   ;;; hotspot network
     192.168.89.1/24    192.168.89.0    wlan1                                               
 2 D 192.168.113.41/24  192.168.113.0   ether1-gateway

[admin@quovadis] > ip dhcp-server print
Flags: X - disabled, I - invalid
 #   NAME               INTERFACE               RELAY           ADDRESS-POOL               LEASE-TIME ADD-ARP
 0   default            ether2-master-local                     default-dhcp               3d       
 1   hs-dhcp            wlan1                                   hs-pool-6                  1h     

[admin@quovadis] > ip pool print
 # NAME                                                                       RANGES                         
 0 default-dhcp                                                               192.168.88.10-192.168.88.254   
 1 hs-pool-6                                                                  192.168.89.2-192.168.89.254 


pc co je na port2 dostava ipcku logicky ale to co je na porte 3 nie, co treba urobit aby to bolo v jednom subnete a na nom vsetky pc v portoch 2-5 dostavali ip z rozahu 192.168.88.0/24... v bridge je to easy narvat porty do bridge a dhcp server nastavit na bridge ale chcem vyuzit switchovanie chipom, dakujem
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website MSN Messenger ICQ Number 
Reply with quote Back to top
jurekk
Post subject: RE: rb751 dhcp server a switch  PostPosted: 13.03.2013 - 10:45 #103110
Basic


Joined: Mar 12, 2013
Posts: 4

ked nastavi dhcp server na master porte tak by to malo podla mna bez problemov fungovat, mas najnovsi OS?
 
 View user's profile Send private message  
Reply with quote Back to top
backslash_
Post subject: RE: rb751 dhcp server a switch  PostPosted: 13.03.2013 - 11:07 #103112
Basic


Joined: Júl 17, 2008
Posts: 101
Location: SNV
Nastav si tie porty ako Slave, asi takto:
Code: ›
/interface ethernet set master-port=ether2-master-local 2,3,4
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website MSN Messenger ICQ Number 
Reply with quote Back to top
majak
Post subject: RE: rb751 dhcp server a switch  PostPosted: 16.03.2013 - 02:16 #103143
Ucen


Joined: Apr 18, 2008
Posts: 543
Location: Toropark
ak to chces aj s wifinou urobis bridge a tomu bridgeu priradis dhcp server
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
Display posts from previous:     
All times are GMT
Post new topic Reply to topic
View previous topic Printable version Log in to check your private messages View next topic
 
Jump to:  

Powered by PNphpBB2 © 2003-2005 The PNphpBB Group
Credits

(C) SKFree 2002-2010: Powered by POSTNUKE. Môžete prebera? naše správy vo formáte XML(RSS)