| 

| The time now is 31.10.2025 - 20:52 |  

| 

|   |   |  |  |  

| Author | Message |  
    |  | 

| Post subject: routeros - demo SQ/QT  Posted: 12.10.2008 - 23:51 #69045 |  |  
    | 

| Guru 

|  | 

| Zdravim, 
 prerabam siet a rozmyslam nad rozdelovanim rychlosti na jednotlivych bezdrotovych pristupovych bodoch. chcem docielit nasledovne:

SQ - nacvakani klienti na urcitom interfejsi s pridelenymi rychlostami UP/DOWN, pricom profi klienti budu mat dvihnutu prioritu.

QT - QoS na jednotlive sluzby s garantovanymi prioritami a sirkami pasma pre jednotlive sluzby.

co som sa doteraz stretol, tak ludia pouzivali bud jedno alebo druhe na orezavanie pasma pre jednotlivych uzivatelov. Vyuziva niekto obe veci naraz tymto sposobom? a ak ano pouzivate iba markovanie paketov podla portov, respektive address-listov (rapidshare) alebo aj implementovany L7 filtering. ake mechanizmy RED/PCQ/SFQ?

vdaka za nakopnutie, respektive ak bude niekto, kto to ma takto rozbehnute za demo ucet
  |  
          |  |  

|  |  |  
    |  |  
    |  |  
    |  | 

| Post subject: RE: routeros - demo SQ/QT  Posted: 13.10.2008 - 00:08 #69049 |  |  
    | 

| Majster 

|  | 

| v SQ si nalimituješ rýchlosť  jednoducho ,  podla ipiek si ich tiež lahko rozdelíš na klienti /neklienti QOS  na QT   momentalne pracujem na QOS za pomoci L7 ,
 ked to máš podelené SQ na rýchlosť  a QT na qos tak je to zopár pravidiel navyše

dlhším skúmaním som došiel k záveru že PCQ  je asi najlepšia volba , používam to ako pri SQ tak aj pri QT  ale rozdiely medzi RED, PCQ  a SFQ zbadáš až v momentoch ked sa linka opiera o strop
 |  
          |  |  

|  |  |  
    |  |  
    |  |  
    |  |  

| All times are GMT |  
    |   |   |  |  |  

| Powered by PNphpBB2 © 2003-2005 The PNphpBB Group Credits
 |  |  |