Prihlásiť sa Odoslať Novinky :: FAQ :: Rozšírené vyhľadávanie :: Napísali o nás :: Ankety
Main Menu
· Home
· 
· FAQ
· 
· Diskusia
· 











Main Menu
· Domov

Moduly
· AvantGo
· Downloads
· FAQ
· News
· Recommend Us
· Reviews
· Search
· Sections
· Stats
· Topics
· Top List
· Web Links
· Forum

Jazyk
Výber jazykovej mutácie:



The time now is 15.06.2024 - 23:34


dve AP na jednu antenu

Post new topic Reply to topic
View previous topic Printable version Log in to check your private messages View next topic
Page 2 of 2 < 12
Author Message
lubino2000
Post subject: RE: dve AP na jednu antenu  PostPosted: 08.08.2004 - 15:37 #10665
Basic


Joined: Aug 05, 2004
Posts: 28
Location: Martin, Bratislava
popo i magnum: ved ja tvoje vzdelanie nekritizujem, sam musis vediet ako si na tom, podla toho aj primat informacie, ja napr. sa prave ucim korculovat, kupil som si korcule na skakanie, a mam aj jedneho ucitela, ale ako prve ma nezaujima co mam robit aby som preskocil co najviac schodov, ale co mam robit ked chcem zastat, lebo to je zaklad mojho skakania. Ako pisal eXplorer, koaxial je vlnovod, a preto sa ako vlnovod aj sprava a to v kazdom pripade. Jeho vnutornym izolatorom sa siri TEM vlna (cosi ako svetlo). Nato aby sa mohla sirit, su potrebne "okrajove podmienky". Tie su v koaxe splnene vdaka vnutornemu a vonkajsiemu vodicu, akurat nie su splnene a neukoncenom koaxe. (ked je precviknuty, alebo preskratovany alebo neukonceny spravnou impedancnou zatazou). OPAKUJEM, ze vodicmi za bezporuchoveho stavu netecie PRUD. Ak nan pripojite ampermeter, mozete pokazit sietovku, lebo ampermeter ma maly odpor a chova sa ako vodic. Ak voltmeter, tak nic sa nedeje, lebo ma velky odpor, a ak nieco nameria, tiez sa nic nedeje, lebo sirenie TEM VLNY nezavysi od celkoveho rozdielu potencialov tych vodicov. Spravnou impedancnou zatazou je dobra antena (vela domacky robenych anten to ale nesplna, ja som uz jednu robil, ale dbal som aby to bola prisposobena zataz pre vedenie) alebo dalsi koax (samozrejme spravne impedancne ukonceny). Poruchou je aj spominany "skrat" alebo poskodena vnutorna izolacia. Ak nie je spravne ukonceny, TEM vlna sa na damom mieste "poruchy" odraza a smeruje spet (to je pripad magnumoveho konektoru rovno na sietovke - porucha vedenia, vecsina vykonu, signalu, sa nedostava anilen do vedenia, nie to este na antenu, a taktiez signal z anteny do sietovky). Lacne i niektore drahe zariadenia pouzivaju jednoduche generatory TEM vln (kvoli ekonomickemu tlaku), ktore ked spetne dostanu signal, rovnaky ako generuju, sa dostavaju do rezonancie, zvysuje sa ich generovany vykon, dostava sa ho viac do vedena, viac sa ho aj na konci vedenia odraza spet, no a tak vykon rastie az kym "nepraskne" najslabsie miesto kde signal vznika. Teda pokial nie je cele vedenie impedancne prisposobene, je to "odpalovac" vecsiny zariadeni (niektore maju ochranu).

magnum: TEM vlna (signal,vykon) SA SIRI IZOLACIOU, ktora je "ako valec" (koax-cylinder), ktory ma v strede vnutorny vodic (kvoli kmitaniu volny elektronov vo vodici) a dalsi na jeho povrchu (podobne dvovody), jedine v takomto prostredi sa dokaze TEM vlna budit a sirit. Tvoj vyrobeny transformator polomeru urcite tieto podmienky nesplna a preto je poruchou na vedeni, signal sa ti na tejto poruche odraza a miestom neprechadza. Kup si riadnu koncovku a nechaj si ju nacvaknut niekym kto to vie. Ak potrebnu nekupis, kup inu a ku nej transformator.

PS: Kludne sa riadte pravidlom, ze ak sa vlna siri jednym smerom, tak sa moze sirit aj opacnym smerom, neplati to ale vzdy.
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website ICQ Number 
Reply with quote Back to top
wifinet
Post subject: RE: dve AP na jednu antenu  PostPosted: 18.09.2004 - 17:09 #11708
Basic


Joined: Sep 18, 2004
Posts: 25

magnum - ZAZRAK, tie tvoje linky s obrázkami nefunguju. Čo som Vlastne čakal ?
Si myslíš že sme všetci tupci ? čo strieľaš to cez tiestromy 5kW ?
 
 View user's profile Send private message  
Reply with quote Back to top
Display posts from previous:     
All times are GMT
Post new topic Reply to topic
View previous topic Printable version Log in to check your private messages View next topic
Page 2 of 2 < 12
Jump to:  

Powered by PNphpBB2 © 2003-2005 The PNphpBB Group
Credits

(C) SKFree 2002-2010: Powered by POSTNUKE. Môžete prebera? naše správy vo formáte XML(RSS)